Merhaba.17/11/08 tarihinde "görülen lüzum üzerine" ile başlayan yazılı bir iş akdi fesih bildirimi ile çalıştığım firma tarafından iş akdim fesih edildi.Firma bir kısmı maaş alacağım olmak üzere,kendi belirlediği tazminat tutarıma karşılık yaklaşık 25.000 TL'lik 8 adet senet verdi.Bu senetlerden 3.250 TL tutarında ki 2 senedimden 500 TL'lik bakiye kaldı (6.000 tl tahsil ettim), diğer senetlerimden 13.000 TL'lik 4 adet senet bankadan protesto oldu,halen bankada bekleyen 6.500 TL'lik 2 senedim daha var.
Bu firma 14 Nisan 2009'da Kadıköy 4.Asliye Tic Mahkemesi'ne iflas erteleme talebinde bulunuyor ve mahkeme 1 Mayıs 2009'da şirket hakkında iflas ertleme kararı veriyor.Firmaya Kayyum atanıyor ve Kayyum,firmanın banka ve müşterilerde bulunan ve alacaklıların bloke koyduğu tüm tahsilatlarını alabilmesi için firma yöneticilerine yetki yazısı veriyor.Firma sahipleri kısa sayılabilecek bir süreçte bu yetki belgesi ile tüm alacaklarını (bir kaç trilyon olduğunu tahmin ediyoruz) tahsil ederek,bir kuruşunu bile şirkete koymuyor,hatta bu süreçte devletin Kayyum için belirlediği aylık 1.500 TL maaşı da ödemiyor.
Kayyum mahkemeye başvurarak,firma sahiplerinin kötü niyetinden bahsediyor ve iflas ertleme kararı verilen bir firma için,kısa sayılabilecek bir sürede (1 Mayıs-9 Temmuz) firmanın iflasına karar veriyor.Benim öğrenmek istediğim,LTD ŞTİ'lerde firmanın sadece devlete olan borçları konusunda şirket ortakları şahsi mal varlıkları ile sorumlu,ancak burada ben işimi devam ettirmek istiyorum,alacaklılarım beni rahat bırakmıyor diyerek mahkemeye başvuran,sonrasında aldığı yetki yazısı ile tahsilatlarını toparlayan ve bu süreçte işini devam ettirmek adına hiçbir faaliyette bulunmayan,firma sahiplerinden alacağı olan bizler,şirket ortaklarının şahsi malvarlıklarına icra işlemi başlatabilirmiyiz.

Konu ile ilgili aydınlatıcı bilgilerinizi bekliyorum.