Askerî mekteplerle nizamname ve talimatnamelerine göre devam mecburiyeti olan resmî ve yüksek mekteplerle liseler ve orta mekteplerde ve tâli meslek mekteplerinde veya bu derecelerde olduğu Maarif Vekâleti tarafından veya müdürlüklerinden tasdik edilen hususi ecnebi mekteplerde ve aynı vasıfta bulundukları Maarif Vekâletince tasdikli memleket harici mekteplerde okumakta oldukları anlaşılanlar (Bunların ertesi seneye terki en çok 29 yaşını bitirinciye kadar uzar. Bu yaşa kadar tahsillerini bitirmemiş olanlar, iki sene üst üste sınıf geçemeyenler, yüksek bir mektebi bitirdikten sonra diğer yüksek bir mektebe veya ihtisas şubelerine ayrılmış müesseselerin ve Üniversitenin bir şubesini bitirdikten sonra diğer şubesine girenler; ertesi seneye bırakılmayıp asker edilirler. İşbu talebenin derslerine muntazaman devam etmeleri şartiyle tahsil saatleri haricinde memuriyet, vazife, sanat, ticaret ve ziraatle iştigalleri tecillerine mâni teşkil etmez.)

Son yoklama sırasında orta veya yüksek bir mektebi bitirerek memleket içinde ve dışında daha yüksek mekteplere kabul zamanı olmadığından dolayı girmemiş olanlar o sene içinde girerek lâzımgelen vesikaları gösterdikleri takdirde ertesi seneye bırakılırlar.

29 yaşına kadar ertesi seneye terkedilecek talebeler bir seferberlik halinde lüzum ve ihtiyaca göre, doğum sırasiyle asker edilir.

ASKERİYENİN SAYFASINDA BÖYLE BİR YAZI OKUDUM ;

1987 dogumluyum acık ögretime 2005 senesinde kayıt odum 4 yıllık lisans programında okuyorum ve 1. sınıfda 2 sene üst üste kaldım ve 2. sınıfa 3.senemde gectim suanda 2. sınıfın bütünleme derslerine 3 tane dersim kaldı fakat bu arada askerlik subeden askerlik durumum tecil olmadıgı haberi geldi Bana subeden ya okulunu terk edip 2 yıl tecil alacagını yada direk askere gelecegimi söylemislerdi , Ben 3dersimi verip 3.sınıfa gececegim bu sene, okulumu bitirdikten sonra askere gitmeyi düşünüyordum Peki ben suanda ne yapmalıyım Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..