Herkese merhaba; devam eden boşanma davasında tedbir nafakası ödemeye mahkum edildim. Dosya yargıtayda ve sonucunu bekliyoruz. Bu süreçte aylık 250 TL tedbir nafakası ve birikmiş tedbir nafakası borcunun tahsili için icra dairesinden ödeme emri geldi. Ödeme emrinde hem 250 TL tedbir nafakası, hem de maaşımın geri kalan kısmının 1/4'ünün haczedilmesi isteniyordu. Ben de İcra Hukuk Mahkemesi'nden icra işleminin iptali için dava açtım ve hakim benim lehime karar verdi, icra işlemini iptal etti. Gerekçeli kararında 558 TL'lik maaşımdan, yaklaşık 400 TL kesildiği zaman benim geçinemeyeceğim ve İİY. 83. maddesine aykırı olan icra dairesinin işleminin iptaline karar verildiği yazıyor. Eşimin avukatı yeni bir kesinti oranı seçme imkanı olduğu halde, bunun yerine icra mahkemesinin kararını temyize gönderdi. Temyiz dilekçesinde yine tonlarca yalan ve uydurma, çarpıtma, soyut bilgiler vs yazarak icra mahkemesi hakimine de sitem edercesine bir dilekçe yazmış. Hatta daha da ileri giderek benim aslında 2000 TL maaş aldığımı, 558 TL ücretin asgari ücretten de düşük olduğunu, bu ücretle bir insanın hem kira ödeyip hem de geçinmesinin mümkün olmadığını ve benim sürekli iş değiştirdiğimi iddia etmektedir. 558 TL ücretle değil geçinebilmek, kira ödemek bile mümkün değil tabi ki. Ama bu ülkenin %47'sinin oy verdiği ve yönettiği bir hükümetin övünerek belirlediği asgari ücret bu. Aynı iktidarın oyuncağı adalet bakanlığının "tarafsız ve bağımsız" mahkemelerinde de elbette bu ücret geçerli olacaktır. İşverenle işçi arasındaki bir alışveriştir bu. Nasıl ki 250 TL nafakayı hemen bağlayan hakimi eleştirmiyorsak, bunun haksız olduğunu ve icra işlemini iptal eden hakimin kararına da saygı duymak lazım değil mi? Eşimin avukatı sadece 1 paragrafta 7-8 tane yalan yazmış. Tabi ki temyizde işinin ehli hukukçular gerekli işlemleri yapacaklardır. Hatta boşanma davasındaki dilekçesinde sayın avukat 125 tane yalan ifade ve iftira yazmıştı. Ama bir avukat yazdığı her dilekçenin her cümlesinde desteksiz, belgesiz onlarca yalan yazmaya nasıl cesaret ediyor merak ediyorum doğrusu. Artık belge ve delil olmadan iftira atmanın bir suç olması gerekmez mi acaba? Ben bu avukatı nereye ve nasıl şikayet edebilirim ve yaptıkları hangi suç kapsamına girer merak ediyorum.