Merhaba;

1976 yılında annemin satın aldığı arsa üzerine tek kat ev yapılmış olup, 1979 yılında 10.000 TL bedelle annem 59 yaşında iken bana satmıştır. Satış bedelinin 13.000 TL olması gerektiği sebebi ile vergi dairesinden ceza gelmiş ve ödenmiştir. Bu dönem annemin hiçbir geliri yok idi, benimse bu gayrimenkulü alabilecek gelirim mevcut idi.

1979 yılında satış yapıldıktan sonra 9. ayda bu evin üzerine bir kat 1992 yılında da 2 kat yapılarak şuan 4 katlı bir bina haline gelmiştir. 2001 yılında annemin vefatı ve ekonomik kriz nedeni ile işlerim bozulmuş olup 2002 yılında 3. bir şahsa bu binayı satmış bulunmaktayım.

2005 yılına gelindiğinde 3 kız kardeşimden 2'si ve annemin 2 üvey çocuğu, 2002 yılında yaptığım satışın anlaşmalı olduğuna dair dava açmıştır. 1979 yılındaki satışta annemin bu paraya ihtiyacı olmadığını, benim de bu gayrimenkulü alabilecek gücümün olmadığını öne sürüp, annemden 1979 da herhangi bir pay almadıklarını iddia etmişlerdir. Ancak diğer kardeşim mahkemedeki şahitliğinde paylarını aldıklarını söylemiştir.

( Annem 1979 yılındaki satıştan sonra 69 yaşında hacca gitmiş ve 2001 yılında ki vefatına kadar herhangi bir sağlık problemi bulunmamaktadır. )

Sonuç olarak benim 3.bir şahsa 2002 de satışını gerçekleştirdiğim, ve 1979 yılında tek katlı iken alıp üzerine 3 kat daha yaptığım bir evden bu şekilde bir pay istemişer ve dava sürecinin en sonunda yargıtaydan gelen karara göre bina 6 hisse davacılara paylaştırılmış, 4 hisse ise 2002 yılında satış yaptığım 3. şahsa paylaştırılmıştır.

Bu noktadan sonra 2. bir dava ile 1979 yılında tek kat iken satın aldığım evin 3 katını yaptığımı ispatlama durumum var mı ? ( Gerekli şahit ve evraklar mevcut )

İspatladığım takdirde davanın sonucu ne şekilde olacaktır ?

Not: Yargıtaydan gelen karardan önce bilirkişi raporunda filli olarak 4 katlı olan bina 5 kat olarak raporlara geçmiş kararda 5 kat üzerinden verilmiştir.

İlginize teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.