Babamı içeri aldılar ancak bize hiç tebliğ gelmemişti
Merhaba kıymetli abilerim.Durum maglum babam cumartesi günü kaşla göz arasında içeri alınmış.Nedeni ise borçtan dolayi.eski bir mükellef para vermiş ssk'ya yatirilmak üzere.Ancak babam yatirmamis.Mükellefin haberi olmus ve dava etmis.Sanırım dava kamu davasına dönüşmüş.Cünki kararda "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" yaziyor.
Ancak şöyle bir durum varki babama hiç tebliğ edilmedi olay.Normalde emniyet eve geliyor bildiriyor bulamazsa muhtarlığa bırakıyor.Fakat bize gelinmiş evde olmadığımızdan yukarı komşuya sorulmuş oda almamış muhtarlığa verilmişmi bilmiyoruz.Hem şu andaki evimizin hemde eski evimizin muhtarlıklarına gittim bizim adımıza hiçbirşey bırakılmamış.Yani ortada tebliğ felan yok.Babam dilekçe yazacak içerden.Acaba çıkma durumu gerçekleşirmi bu nedenden ötürü?
Birde sayın yönetici abilerim ve diğer arkadaşlar ben 19 yaşındayım.Babam muhasebecilik yapardı.bende onun yanında çalışırdım.Gerçekten çok zamansız olduğu için çok zor durumdayız ailecek.Dükkan ve ev sahibi haneden çıkartacaklar.İş güç kaldı ben elimden geldiğince götürmeye çalışıyorum ama tıkanıyorum.Yani babamın içerde bulunması birsürü ticarethane,kişi ve şirket için büyük zararlara yol açacaktır.Babamın en kısa sürede mutlaka içeriden çıkarılması gerekmektedir.Önerilerinizi söylerken bunlarıda göz önünde bulundurursanız sevinirim.
Birde acaba sağlık raporu alsak cezaevi koşullarına uyum sağlayamaz,muhasebeci olduğu için içerde bulunması birçok mükellefin işlerinin ters dönmesine yol açacaktır,3tane öğrenci çocuğu vardır ve bir ailesi içerde olursa herşey alt üst olur ve borcuda zaten içerde olduğundan ötürü ödeyemez.Bunun gibi arkadaşlar aklınıza ne geliyorsa çıkarmak için öneride bulunurmusunuz.
Cevaplarınızı bekliyorum çok sağolun
Cevap: Babamı içeri aldılar ancak bize hiç tebliğ gelmemişti
ya vallahi iyi bi avukat yokki.kac avukat gezdik.bi bakiyor boyle okumadan yapacak bisey yok diyorlar.ama bi yarim saat once birinin yanindaydim bitek o adam gibi ilgilendi iste ama yapacak bisey yok diyor oda.ama mutlaka bisekilde biseyler olmasi lazimdir.
Bu avukatlar arkasina Kemal Paşa'nın fotografını asmayı biliyorlar ama onun sözlerini neden tutmuyorlar acaba.
HakanER38 rumuzlu üyeden alıntı
ya vallahi iyi bi avukat yokki.
Bu sözünüzü şiddetle reddediyorum.
Benim tanıdığım birçok "çok iyi avukat" var. Avukatların (çürük elma her yerde olur, İstisnalar hariçtir) tümü çok iyidirler.
Sorun sizin durumunuzla ilgili olmasın?
Borç varsa ve her şey hukuka uygunsa kimse hukuktan üstün olmadığına göre avukattan ne bekliyorsunuz? Haksız birini haklı duruma geçirmesini mi?
Adamın birisi vergi dairesine yatırmak üzere muhasebecisine para veriyorsa ve o muhasebeci o parayı "iç ediyor" ise neye dayanarak haklı çıkartılabilir ki?
Parayı verenin aldığı cezaları, ödediği paraları, düştüğü durumu da düşünmek lazım.
Pardon ama ben soru sordum ve haklı haksızı aramıyorum.Nasıl olur diyorum.İşte yaptığınız en iyi iş o.Pat damga basılır hemen.
Haklıyı haksızı soracak olursanız bende davacı taraf derim.Ben her zaman doğrunun yanındayım bir kemalist olarak.Ve babam haksızdır.onu bende biliyorum.Sana kim haklı kim haksız demiyorum.Davacıya borcumuzu ödemicezde demiyorum.Nasık çıkarırırım diyorum ve çıktıktan sonrada ödücez diyorum.
Bana gelmiş yüce hukuktan bahsediyorsunuz.Siz hangi hukuktan bahsediyorsunuz kardeşim?Hukuk sisteminizle birde 1923deki hukuk sistemine bak bakalım.Diyeceğim o kadar.Rica ediyorum yol gösteriniz başka yerlere çekmeyiniz.
Ben babanızı da çok haksız görmüyorum haksız olan sistemdir.
Diplomalı işsizler, yoksulluk sınırında muhasebeciler, avukatlar, mimarlar vs. meslek erbabı varsa kardeş kardeşe borç vermiyorsa insanlar harakiri yaparak ihtiyaçları için ödeyemeyeceklerini bile bile bankaların yolunu tutuyorsa sistemin doğruluğu sorgulanabilir hale gelmiştir.
Şimdi dosyanızı avukatlara incelettirmişsiniz sanırım ümit verici bir şey söyleyen çıkmamış. Karar kesinleşmiş demek ki infaz ediliyor. Hukuki yollar tükenmiş gibi görünüyor babanızın infazının durabilmesi için ancak dosyada usuli bir eksiklik varsa itiraz ile iptal edilmesi suretiyle bir şey elde edilebilir diye düşünüyorum. Tebligat gelmedi demişsiniz dosyada tebliğlerin kime nasıl yapıldığına ilişkin bilgileri görmek lazım. Kısacası dosyanın fizikini incelemek lazım. Burdan boş ümit verip hayal kırıklığına uğramanızı istemez hiç bir üyemiz.
İyice kemikleşmeden dosyanın tamamından bir örnek alıp avukatlara incelettirmelisiniz. Geçmiş olsun.
Sayın Engin abim.Sana ne diyeceğimi bilmiyorum.Senin gibi duyarlı görevlileri ve vatandaşları gördükçe benim tüylerim diken diken oluyor göğsüm kabarıyor.Türk milletinin bu çaresizliği bizim gibilerin sayesinde çözülecektir.Er yada geç.
Gerçekten sizi takdir ettim gerçekten.Ne mutlu.
Bugün verilmesi gereken dilekçeyi babama verdim tebliğ edilmediği yönünde.Babam onu gönderecek bana tebliğ edilmedi diye.Ayrca bugün karşı taraflada görüştüm davasını geri çekecek.Davacının avukatıylada konuştu davacı illede çıkar abiyi diyor.Bizzat kendide söyledi baban karambole içeri girdi çünki ben avukata içeri girmeden bana haber ver vazgeçelim diye ayrıca karşı tarafta tebliğ edilmediğini biliyor sanırım.Çünki babam davacının çok samimi arkadaşı hatta düğün sadıcıymış.Şimdi babam hem tebliğ dilekçesi verecek hemde karşı taraf davadan vazgeçecek.Benim kanaatim işte tam bu aşamada mahkeme,hakim ve savcılar tarafından bir işlem görülürse yani haklısınız tebliğ edilmemiş yahut "alacaklı vazgeçmiş alacağını almış,davalının iyi hali vs. gözönünde bulundurularak infazın iptaline" gibi bir işlem yapılırsa inşallah babam çıkacaktır.Peki ama şu aşamada ne yapabilirim onu merak ediyorum.Kısaca bişeyler söyleyebilirmisiniz acaba bilginiz varsa.
Kıymetli cevaplarınız için teşekkür ederim
Şikayetçinin avukatı ile görüşmeye devam edip yardımcı olması için rica etmeye devam edebilirsiniz işlemleri hızlandırabilecek bir yardımınız olursa yerine getirebileceğinizi söyleyebilirsiniz.
Evet bende öyle düşünüyorum.İşin ilginç tarafı karşı taraf avukatın bugün düğünü varmış ilgilenemedi.Ama yarın bir gelin yapmanız gerekenleri söyleyim dedi.Gideceğim karşı taraf avukatın eli ayağı gözü kulağı olup işlerini yapacağım.Üstelik karşı taraf avukat konunun bizzat içinde olduğu için ne yapılması gerektiğini bizim danıştıgımız avukatlara göre daha iyi bilmelidir diye düşünüyorum.Sanırım karşı taraf avukatı bu tebliğ olayına bi çözüm getirecektir en azından biz göndermiştik yada göndertmiştik veyahut inşallah ümit ettiğimiz gibi tebliğ gelmemiştir veyahut usulen bir eksiklik vardırda babam çıkar.
Not:[Lütfen buraya değil yukarıdakine cevap veriniz.Sadece sitem.]Bugün görüşte gittim adam resmen çökmüş 1 haftada.400 kişi kapasiteli cezaevine 1000 kişi doldurmuşlar 1 saat duramadım açık görüşte bide onlar ne yapıyor acaba.Yok arkadaş yok bu ülke rayına girmeli.Allah kimsenin başına vermesin böyle şeyler.
HakanER38 rumuzlu üyeden alıntı
ya vallahi iyi bi avukat yokki.kac avukat gezdik.bi bakiyor boyle okumadan yapacak bisey yok diyorlar.ama bi yarim saat once birinin yanindaydim bitek o adam gibi ilgilendi iste ama yapacak bisey yok diyor oda.ama mutlaka bisekilde biseyler olmasi lazimdir.
Bu avukatlar arkasina Kemal Paşa'nın fotografını asmayı biliyorlar ama onun sözlerini neden tutmuyorlar acaba.
Bence Yazacagin seyleri düsünüp ne söyledigini anla...
Bir Hukuk sayfasinda Avukat ve Hakimlerin yada isin ehli olan insanlarin yardimini istiyorsun ;
ancak Avukatlari da bir sey bilmemekle sucluyorsun. ???
Garip bir durum...
Yinede sana tavsiyem o begenmedigin Avukatlara git onlar sana yardimci olacaktir.
Basarilar.
kardeşim 5 ay önce evlendi.evlendikleri günün ertesi günü annem ile damadın babası tartıştı.bunun üzerine damadımız bize hiç gelmedi.haftada bir kız...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku