Merhaba,

Yaklaşık beş ay önce ev telefonum zamanlı zamansız çalmaya başladı. Açtığımda faks sinyali ile karşılaşıyordum. Önceleri yanlış numaradır diye önemsemedim. Defalarca tekrarlanınca ev telefonuma faks bağlayıp olayın aslını öğrenmeye karar verdim. Gelen faks xxxxbank' a ait bir hesap kesim ekstresiydi ve benimle bir ilgisi yoktu. Muhtemelen dikkatsiz bir banka müşterisi ev telefonumu yanlışlıkla faks numarası olarak vermiştir veya bankanın kayıtlarında yanlışlık olmuştur diyerek konuyla ilgili olarak xxxxbank' ı telefon ve e-mail yoluyla defalarca uyardım. Her seferinde "yanlışlığı düzelticeğiz" denildi.

Geçen beş ay içerisinde tüm çabalarıma rağmen bu hatayı düzelttiremedim. Telefonum halen benimle hiçbir ilgisi olmayan bir hesap kesim ekstresi yüzünden gece yarıları çaldırılıyor. Son derece mağdur oldum.

Bugün Savcılığa gidip şikayet dilekçesi ve ifade verdim. Telefonumun bağlı olduğu telekom müdürlüğüne konuyla ilgili yazı yazıldı.

Merak ettiğim bu aşamadan sonra durum kanıtlanırsa Savcılık nasıl bir yaptırım uygulayacaktır? Bu yaptırım dışında son beş aydır rahatsız edilmem sebebiyle bu bankaya tazminat davası açabilir miyim?

Değerli yardımlarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim,