üstadlarım hepinize selamlar.
benim sorumdan önce anlatmak istediğim olay var, soruyu onun sonrasında soracağım.
olay şu:
bundan 40 sene kadar önce köyde dedem adına köy senedi düzenlenmiş. bu köy senediyle babam her sene bu tarlada ekim dikim yapmış ve devlete pancar, domates vs satmış. ancak bundan 15-16 sene kadar önce babam bu dedem adına düzenlenen bu köy senedini kaybetmiş. bunun üzerine tarlayı sözlü olarak kiraya vermiş, bugüne kadar.
şimdi sormak istediğim,
babam dedem üzerine köy senedi düzenlendiğine dair muhtarlıktan yeni bir senet yaptırmak istiyor. ancak o zamanki muhtar ve azalar yok ama o zamanki durumu bilen yaşlılar var köyde.
bu köy senedini babam kendi üzerine mi yoksa dedem üzerine mi çıkartmalıdır? çünkü ayrı ayrı iki parça olan yerin birisinde tapu var, söylediğim bu yerde tapu yok. diğer mirasçılara tapulu yerde bulunan hakkımızdan vazgeçmek için bu yeri almak istediğimizi söylüyoruz.
ayrıca babam yeniden düzenlenecek olan bu köy senedine istinaden kendi adına tapu çıkarmak istiyor. 1982 senesi öncesi ve sonrasına ait resmi makbuz çıkartabiliriz. babamın bu yerin zilyetliğini yaptığını bugünkü muhtar dahil geriye doğru herkes biliyor. yani zilyetliğimizi de kanıtlayabiliriz.ben amatörce yaptığım net araştırması sonucunda kadastro kanununun 14. maddesine göre tapu çıkartabiliriz gibi geliyor.
değerli yorumlarınızı bekliyorum.
çok teşekkür ederim.