1 Ocak'da işe başladık. Sözleşme imzaladık; x lira net aylık ücret ve 2 aylık deneme süresi diye.
Aradan birkaç gün geçti; personel müdürü başka bir sözleşme getirerek imzalamamızı istedi. Neden böyle? dedik; O sözleşmede hata vardı, düzelttik dedi. Yeni sözleşmeyi okuduğumda maaşın değiştiğini gördük. şu kadar maaş, bu kadar yemek parası, bu kadar yol parası diye ayrılmış. Toplam yine ilk konuştuğumuz rakam.
Ancak yemek ve yol parası saçma. Zira şirkette zaten yemek çıkıyor. Servis de var.
İşe yeni girdiğimizden ve henüz "deneme süresi" içinde olduğumuzdan bu sözleşmeyi istemeye istemeye olsa da imzalamak zorunda kaldık. Yapacak bir şey düşündüm; aklıma imzalarken tarih atmak geldi. İmzamın üstüne imzaladığım tarihi gün / ay / yıl olarak yazdım. Buna itiraz gelmedi.

Burada bir art niyet seziyor musunuz? Bu sözleşmenin imzaladığım ikinci sözleşme olduğunu, ilk sözleşmenin böyle olmadığını, bunu "işten atılma korkusu ile" imzaladığımı söyleyebilirim.
Bordromda baştan beri yemek ve yol ücreti yazdığı halde şirkette yemek çıktığını, servis olduğunu da söyleyerek bunun inandırıcılığını artırmam mümkündür.

Eğer bir gün işten çıkarsam nelere dikkat etmeliyim?
Yorumlarınız nelerdir?

Saygılar.