merhaba arkadaşlar biz bir bankaka taşaron firmaya bağlı çalışıyoruz her ay değişen bu saatler neye göre hesaplanıyor
Mayıs ayı 180 saat üstünü mesai yazdık.
Haziran ayı 198 saat üstünü mesai yazacakmışız.
her ay değişen bu saat neye göre hesaplanıyor arkadaşlar bu konuda yardımlarınzı rica ediyorum arkadaşlarımızla kandırıldığımızı düşünüyoruz çalışma tablomuzda asagidaki resimdedir yardımlarınız için şimdiden tşk ediyorum.
Saygılarımla,
Mayıs çalışma çizelgemiz
Haziran çalışma çizelgemiz
Haftalık çalışma sistemi
Pazartesi : 8 Saat
Salı : 8 Saat
Çarşamba : 8 Saat
Perşembe : 8 Saat
Cuma : 8 Saat
Cumartesi : 15 Saat
Pazar : İzin
buna göre bir çalışma sistemi var buna bi açıklama getirenden Allah şimdiden razı olsun..
Çalışma çizelgelerinizi açamadığım için göremedim.Ancak ilk önce şu konuda sizi uyarmak istiyorum.Haftalık çalışma çizelgenizde cumartesi günü 15 saat çalıştığınızı yazmışsınız.İş Kanunumuza göre günde 11 saatten fazla işçi çalıştırmak yasaktır.Bir kere bu konuda bir hukuka aykırılık söz konusu..Ayrıca çalışma saatleriniz iş sözleşmenizde yazar..İş sözleşmenizdeki saatten fazla çalışmak fazla süreli çalışma sayılır ve ek ücrete hak kazandırır.Bazı durumlarda üst üste iki ay yoğun çalışmak mümkündür.Ancak iki ay yoğun, çalışma süresinden daha fazla çalışmışsanız diğer iki ay daha az çalışarak bu süreler eşitlenir..
Unutmayın ki, İşKanunu, işçinin yanında, işçi lehine olan bir kanundur.Bu yüzden hakkınızı aramanızı öneririm..Ancak, işverenin tuzaklarına düşmemek için çalışmalarınızı belgelendirmeye dikkat edin..Belgelendiremiyorsanız iş sözleşmesinde yazandan fazla sürelerde çalışma yapmayın...
4857 sayılı iş kanunu gereğince haftalık çalışma süresi 45 saattir. 6 günlük çalışmadan sonra çalışana 1 gün hafta tatili hakkı tanınmıştır. Hafta tailine isabet eden günde ve her halükarda haftada 45 saati aşan çalışmalar fazla mesai sayılır. Keza sayın deu_özlem rumuzlu üyeninde ifade ettiği gibi bir günlük fiili çalışam süresi 11 saati aşamaz. Fazla mesai ücreti genelde normal çalışma süresince saat başı isabet eden miktara % 50 ilave edilerek bulunan tutar kadardır. Hafta tatili,genel tatil ve resmi,dini bayramlar süresince yapılacak çalışmalar için % 50'den daha fazla ek ücret uygulaması yaygındır. Sizin ifade ettiğiniz üzere günlük 15 saat çalışma YASAKTIR.
Sizin ifade ettiğiniz üzere günlük 15 saat çalışma YASAKTIR.
Sağlık çalışanları, sanırım itfaiyeciler ve belki bazı başka mesleklerde 1 gün (24 saat) çalışma ve 2 ya da 3 gün tatil gibi çalışma planları var.
Bunlarda kesintisiz 24 saatlik çalışma var ama bu yöntemi genellikle işgörenler tercih ediyor.
Bir not olarak yazmak istedim.
Mayıs ayında 24 işgünü var. 24 x 7,5=180 saat çalışmanız gerekiyor.Bunun üzerindeki çalışmalar fazla mesai olarak verilmiş.Haziran ayında ise 26 işgünü var 26 x 7,5=195 olmalı idi neden 198 anlamadım.
tüm günleride toplarsak haziran ayı için. 236 saat toplam çalışma var 38 saat mesai yaparmış
Sabah gelen arkadaşlarımız 08:00 - 17:00 çalışmakta öğlen 1 saat mola kullanmaktatır.
Öğleden sonra gelen arkadaşlarımız 15:00 - 17:00 çalışmatadır.
buna göre 8 saat ile çarpması gerekmiyormu haftaiçi çalışma saatini engin bilgilerinizi paylaşmanızı rica ederim
dipnot: çalışma saati: 9 olarak hesaplanıyor bu sizcede ilginç değilmi ben bugün 15:00 23:00 çalışcam buda 8 saat eder 9 saat ile neden çarpıyor mesai formunu doldururken bize hafta içileri 8 ile çarptırıyor yani 5 hafta ici x 8 calışma saati = 40 saat lütfen yardımcı olun
saygılarımla,
Konu marduklife tarafından (29-06-2009 Saat 17:19:17 ) de değiştirilmiştir.
İnternette birçok sitede kıdem tazminatı hesaplaması yaptım ama farklılıklar çıkıyor ortaya. Şimdi eşim asgari ücretle çalışan biriydi. İşten ayrıldı...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku