Bu sabah erkenden oğlum yanıma geldi. “Babalar günün kutlu olsun baba!” diyerek, sarıldı. “Sana bir sürprizim var.” dedi ve eğitim gördüğü Brüksel Flaman Güzel Sanatlar ‘RHoK’ Akademisi’ne götürdü. Akademi’ye girdik. Biraz ilerledik ve karşıma tarih kokan Akademinin atölyelerinde hazırlanan her biri ayrı değerde eserlerden oluşan büyük bir sergi çıktı. Aralarında büyük değerli sanatçıların eserlerinin de yer aldığı bu mükemmel sergide oğlumun sene içerisinde yapmış olduğu gravür ve litografi çalışmalarından seçmeler olduğunu gördüm. Oğlum yaptığı ilk gravür çalışmasını bana babalar günü hediyesi olarak verdi. Sergide karşılaştığım profesörler ve sanatçılar, “Oğlunuz Adnan Çağan Yurdayüksel çok başarılı, gelecekte adından söz ettirecek bir sanatçıdır.” dediler. Bunun üzerine “Oğlum, bu anlamlı günde bana büyük bir gurur yaşattın. Benim için en büyük hediye budur, senin ileride ülkemizi temsil edecek büyük bir sanatçı olacağına inanıyorum.
Özellikle yurtdışında bizler sanatçılarımızla, bilim adamlarımızla, siyasetçilerimizle, doktorlarımızla ve her meslekten eğitimli gençlerimizle var olmalıyız. Annen yıllardır açtığı resim sergileriyle ülkemizi fahri sanat elçisi olarak en iyi şekilde temsil etmekte, bundan sonra sen de bu yolda ilerleyeceksin.” dedim. Her baba çocuklarıyla gurur duyar ama ben bugün çok farklı bir gurur yaşadım.
Yarınlarımız olan gençlerimizin bizleri her zaman gurulandırmaları dileğiyle, tüm babaların Babalar Günü’nü kutlarım.
Keşke babam yaşıyor olsaydı...
Mesleğe başladığımı bile göremedi.
Onu uzun yıllar mahçup etmiştim oysa bi kez gurur duyamadan veda etti.
Allah nur içinde yatırsın...
Bu yıl oğlum Babalar günü armağanını bir hafta gecikme ile veriyor.
Yurt dışında bir Türk sanatçı olarak ülkesinin adını gururla temsil eden oğlum Adnan Çağan Yurdayüksel'in bana armağan ettiği RHoK'da ki sergisini tüm Hukuki net ailesi ve katılımcıları ile paylaşmak istedim.
Erhan Yurdayüksel
Adnan Çağan Yurdayüksel’in eserleri RHoK’da…
Adnan Çağan Yurdayüksel eserlerini We RHoK Güzel Sanatlar Akademisi´nde sergiliyor.
SERGİ : W E RHoK Academie Beeldende Kunsten Tentoonstelling - Open Dagen 2010
YER : Edouard de Thibaultlaan 2 1040 Etterbeek Brüksel Belçika
DÖNEM : 26 – 28 Haziran 2010
AÇILIŞ : 26 Haziran Cumartesi 2010 11.00 – 18.00
Flaman Güzel Sanatlar Akademisi (RHoK) geleneksel sene sonu sergisini hafta sonu açıyor. Akademinin çeşitli bölümlerinde çalışmalarını sürdüren sanatçıların tarihi atölyede yapmış oldukları eserlerden oluşan sergi bir kez daha sanatseverlerle buluşacak.
Akademinin Grafik Sanatlar Bölümünde çalışmalarına devam etmekte olan Adnan Çağan Yurdayüksel´in litografi tekniğiyle yaptığı çalışmaları da sergide yer alıyor.
Litografi
18. yüzyılın sonlarında geliştirilerek uygulanmaya başlanan litografi (taş baskı) tekniğiyle çalışmalarını sürdüren Adnan Çağan Yurdayüksel, varoluş temasının egemen olduğu doku ve efektlerden oluşan eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunmaktan mutluluk duyduğunu bildirdi.
26 Haziran Cumartesi günü açılışı yapılacak olan sene sonu sergisi, 28 Haziran 2010 tarihine kadar gezilebilir. Sergi, Cumartesi Pazar günü saat 11-18 arası, Pazartesi saat 11-21 arası izleyicilerin ziyaretine açık olacak.
Adnan Çağan Yurdayüksel
1983 İzmir doğumlu sanatçı, Brüksel´de ekonomi dalında yüksek eğitimini tamamlamıştır. Küçük yaştan beri eğitim aldığı sanatçı annesi Münire Yurdayüksel´in atölyesinde yetişen Adnan Çağan Yurdayüksel, sanatsal araştırma ve çalışmalarını Brüksel Flaman Güzel Sanatlar Akademisi RHoK´un tarihi grafik atölyesinde sürdürmektedir.
Sanatçının eserleri ayrıca 4 Temmuz 2010 tarihinde, tarihi sanat köyü olarak da bilinen Belçika´nın Brugge kentine bağlı Houtave´da düzenlenecek olan geleneksel sokak sergisinde de sanatseverler ile buluşacaktır.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku