Merhaba,

Ben bu soruyu aynı durumda olan onlarca kişiye yardım amacıyla soruyorum. Bildiğiniz gibi Türk Hava Yolları yakın bir zaman önce hemen her yıl olduğu gibi kabin memurluğu ilanı verdi ve bu ilana istinaden onbinlerce kişi iş başvurusunda bulundu, mülakat ve sınav aşamalarından sonra başarılı bulunanlar yetkili hastanelerden detaylı sağlık raporlarını alıp teslim ettiler ve daha sonra THY tarafından kabin memurluğu eğitimine alınıp eğitimden sonra da görevlerine başladılar.

Yalnız kısa bir süre önce THY yeterince erkek kabin memuru sayısına ulaşıldığı gerekcesiyle erkek alımlarını dondurdu, ya da durdurdu da diyebiliriz, bunlar içinde bütün mülakat aşamalarını geçip sağlık raporunu da teslim edip eğitime çağrılmayı bekyelen bir grup var, bu kişilerin içinde mevcut işinden istifa eden, hatta istifa etmekle kalmayıp İstanbul'da ev tutup buraya taşınanlar var, şuan bu sağlık raporunu teslim edip eğitime başlamayı bekleyen adaylara akıbetleri konusunda THY İnsan Kaynakları'ndan hiçbir bilgi verilmiyor, bundan sonra ne olacağını hiçbiri bilmiyor, sadece kulakdan dolma bilgiler ve söylentiler var, kimisi erkek alımı bir daha olmaycak diyor, kimisi yakında sağlık raporunu teslim eden erkekler yine eğitime çağrılmaya başlanacak diyor, 1 ayı aşkın bir zamandır bu söylemiş olduğum grup boşda ve beklemede, hiçbir net bir bilgi de alamıyorlar.

Benim sormak isteidğim bu kişilerin bilgi edinme kanunu çerçevesinde bir hakları var mıdır, THY de Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı bir kurum, direk THY'ye ya da Ulaştırma Bakanlığı'na iş başvurularındaki son durum hakkında bilgi almak için bilgi edinme kanunu kapsamında bir başvuru da bulunma hakları var mıdır, bu kanunun kapsama alanına girer mi bu, eğer girerse nasıl bir yol izlemeleri gerekir?

Teşekkürler.