+ Konuyu Yanıtla
1 den 2´e kadar toplam 2 ileti bulundu.

Konu: Sanal Kart Borç ve Bakiye İade Sorunu

Sanal Kart Borç ve Bakiye İade Sorunu Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Sanal Kart Borç ve Bakiye İade Sorunu

Merhabalar,

bankamla aramda oluşan Sanal Kart Borç ve İade sorunu hakkında, tüketici derneğine danışarak bir bankacılık ve ekonomi uzmanına durumu anlatmam üzerine kendisinin tavsiyeyisyle bankanın beş farklı yönetim kurulu üyesine iadeli taahütlü olarak konuyu özetleyen bir dilekçe yolladım. Ancak, borç sorunu halledilmesine (borcumun gözükmemesine rağmen) sanal karımtın içindeki mevcut bakiye halen tarafıma iade edilmedi.

Bu konuda tüketici mahkemesine "hak iade ve tazminat" davası için başvurabilir miyim? Başvurursam sonuç ne olabilir; tazminat alabilir miyim? Bu konuda hangi resmi merciye danışabilirim? Zira yaklaşık 3 aydan beri bankamda aramda benzeri sorunlar yaşanmaktadır.

Danışmana gönderilen şikaet metni ve bankaya gönderilen resmi dilekçe aşaüıda yer almaktadır.

ŞİKAYET METNİ

Yurtdışı kaynaklı internet alışveriş sitelerinden kredi kartı kullanmadan ürün satın alabilmek için 2008 yılının Kasım ayında ******* Bankası'nda Vadesiz Türk Lirası hesabı açtırarak, açılan hesabıma bağlı olan bir Sanal Kart oluşturdum.
    Alışveriş yapmak istediğim zaman ürün fiyatı kadar bir tutarı Sanal Kartı hesabıma aktararak sorunsuzca alışverişimi yapıyordum. Yaklaşık 1 ay sonra e-posta adresime Sanal Kart Hesap Özeti (Ekstresi) geldi. Ben de bu duruma şaşırarak ayrıntılı bilgi almak için Alo *******'yi aradım. Telefonda görüştüğüm hanımefendi, Uluslararası kredi kartı standartları- na göre formalite gereği bu ekstrenin yollandığını söyledi. Ardından kısa bir süre sonra Paracard'ımla alışveriş yapmak istediğim bir zaman yetersiz bakiye uyarısı alınca derhal bankaya giderek, veznelerde yoğunluk olduğu için Internet Şubesine giriş yaptım. O anda, önceki ay Sanal Kartım ile harcama yaptığım tutar kadar bir meblağnın otomatik olarak banka hesabımdan çekildiğini farkettim. İlk önce bu duruma anlam veremeyerek ödeme yapmak istemedim daha sonra ise telefondaki hanımefendinin formalite olarak tasvir ettiği bu işlemin bir zararı olmayacağını düşünerek istenilen tutar ile ilgili ödemeyi gerçekleştirdim. Tahmin ettiğim üzere, ödediğim miktar Sanal Kart hesabımda gözüküyor ve tekrar banka hesabıma aktarılabiliyordu. Mart 2009 ayına kadar bu durum problemsiz bir şekilde devam etti.

Ekonomik kriz şartlarının da etkisiyle internet üzerinden alışveriş yapmamaya başlayınca, Alo *******'yi arayarak Sanal Kartımın kapatılmasını talep ettim ve Sanal Kartımı kapattırdım. Birkaç hafta sonra (Nisan ayı içerisinde) Garanti Genel Müdürlüğünden başka bir hanımefendi beni arayarak Kredi Kartı borcum olduğunu ve ödeme yapmam gerektiğini belirtti. Ben de kendisine kapatılan Sanal Kartımın herhangi bir kredi/mevduat hesabına bağlı olmadığını, kendi mevcut Vadesiz TL hesabımdan Sanal Kartıma para aktararak alışveriş yaptığımı ifade ettim. Ancak, hanımefendi kendisine sözlü olarak beyan ettiğim ifadeyi dikkate almayarak ödeme yapmam gerektiğini yineledi. Haklı olarak, sözlü ifademin dikkate alınmadığını ve yazılı dilekçe beyan etmek amacıyla ilgili birimin faks bilgilerini kendisinden rica ettim. Maalesef hanımefendi böyle bir girişimin sonuç bulmayacağını ve ödeme yapmam gerektiğini ısrarla yineledi. Bu telefon konuşması başta olmak üzere, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde ******* Bankası yetkilileriyle (kendilerinin beni araması üzerine) aramızda benzer konuşmalar geçti ve hiçbir sonuca varılamadı.

Mayıs ayı içerisinde bir arkadaşımın isteği üzerine kendisine yurtdışından ürün sipariş etmek amacıyla internet bankacılığı aracılığıyla yeni bir Vadesiz TL ve Sanal Kart hesabı açtırarak, Sanal Kartımın içerisine arkadaşımın hesabıma havale ettiği 1555 TL lik tutarı aktardım. Bu tutarın yaklaşık 5 TL'sini internet üzerinden Uluslararası platformda güvenli alışveriş yapmak amacıyla üye olduğum PayPal web sitesinin rutin ödemeler için kullandım. Ertesi sabah sanal kartımla satın almak istediğim ürünü almak için internet hesabıma girince ilgili bölümde hiçbir sanal kartı hesabımın olmadığını farkederek derhal Alo *******'yi aradım. Oradaki hanımefendi bu durumun teknik bir hatadan kaynaklandığını ve ancak şubeden düzeltilebileceğini belirtti. Şubeye gittiğimde daha önceden ilk hesap açılış işlemlerimi gerçekleştirmiş olan hanımefendiye durum anlattığımda kendisi bir kaç birime telefon etmesine karşın sorun çözülemedi ve tekrar Alo *******'yi aramam gerektiğini belirtti. O tarihten itibaren 1 hafta – 10 gün boyunca düzenli olarak çağrı merkezini aramam karşın ne net bir bilgi verildi ne de sorun çözüme kavuştu. En sonunda 1 Haziran 2009 tarihinde 444 0 *** numaralı ***** Müşteri Hattı'nı arayarak durumu mümkün olduğunca ayrıntılı bir biçimde anlattım. Görüştüğüm hanımefendi bu konunun halledilmesinin uzun süreceğini ve beni bekletmemek amacıyla daha sonra arayacaklarını söyledi. Yaklaşık bir buçuk saat sonra ******* Bankası Genel Müdürlüğü'nden başka bir hanımefendi beni arayarak soruna cevap vermek yerine ödeme yapmazsam hakkımda yasal işlem başlatılacağını belirtti. Ben de konuyu çok kısa olarak özetleyip bu tutarı ödemeyi haksız yere istediklerini ve gerekirse yasal otoritelere sözlü veya yazılı olarak ifade vermekten kaçınmayacağımı kibarca belirttim.

Bu olumsuz durum karşısında oluşan mağduriyetimin telafi edilmesi amacıyla, ******* Bankası'nın ilgili birimi hakkında, konuyla ilgili yazılı veya sözlü bildirim yapılmaması ve internet ortamında veya fiziki bir ortamda tarafıma Sözleşme beyan edilmemesi üzerine, Tüketici Mahkemesi'ne konuyla ilgili olarak Hak İade davası açmak istiyorum.

BANKAYA GÖNDERİLEN DİLEKÇE

Sayı: 2009.06/001
    Konu: Sanal Kart
    Borç İddiası

TÜRKİYE ******* BANKASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'ne,

5570 **** **** **** no'lu 11 Kasım 2008 tarihinden beri kullanmakta olduğum Sanal Kartımı, ihtiyacımın kalmaması üzerine 23 Mart 2009 tarihinde Çağrı Merkezi aracılığıyla kapattırdım. Yaklaşık bir ay sonra bankanızın Genel Müdürlüğü'nden yetkili bir hanımefendi beni arayarak kredi kartı borcum olduğunu ve en kısa sürede ödeme yapmam gerektiğini bildirdi. Ben de kendisine sanal kartımın herhangi bir kredili hesaba veya kredi kartına bağlı olmadığını, kartımı kullanmak istediğim zaman içerisine hesabımdaki mevcut bakiyeden aktarma yaparak kullandığımı ve bu durumun şahsım için borç olarak teşkil edemeyeceğini belirttim. Ancak, sözlü beyanım kesinlikle dikkate alınmayarak her seferinde durumu tekrar anlatmama rağmen Haziran ayına kadar periyodik aralıklarla defalarca tarafıma telefon edilerek kredi kartı borcum olduğu ve ödemez isem hakkımda yasal işlem başlatılacağı bildirildi. Bunun yanı sıra, Mayıs ayında internet üzerinden alışveriş yapmak üzere tekrar bir sanal kart hesabı açtırarak (5570 **** **** ****) içerisine arkadaşımın banka hesabıma havale etmiş olduğu 1555 TL'lik tutarı aktararak bu tutarın yaklaşık 4 TL'sini o gün içerisinde PayPal rutin ödeme işlemleri için kullandım. Ertesi sabah alışverişimi yapmak üzere kredi kartı bilgilerimi kullanmak için internet şubesine giriş yaptığımda hesabıma bağlı hiç bir sanal kartımın bulunmadığını farkettim. Bu durumla ilgili çağrı merkezinizi arayarak sorunla ilgili çözüm getirilmesi talebinde bulundum. Sonraki gün sanal kartımı internet şubesinde görmeme rağmen hiç bir işlem (ne alışveriş ne de para aktarımı) yapamamam üzerine çağrı merkezinize tekrar başvuruda bulundum. Fakat, yaklaşık on beş gün boyunca her gün arama yapmama rağmen bu duruma çözüm getirilemeyince 444 0 *** numaralı ***** müşteri hattını aramak zorunda kaldım. Telefonda görüştüğüm hanımefendi, 5570 **** **** **** no'lu sanal kartımın, 5570 **** **** **** no'lu eski sanal kartımın borcu nedeniyle bloke edildiğini ve yalnızca iddia edilen borcumu ödediğim taktirde kullanıma açılabileceğini belirtti. Bu karmaşık ve haksız durumun yol açtığı sorunun ve oluşan mağduriyetimin ilgili birimlerce giderilerek tarafıma yazılı olarak bildirim yapılmasını arz ederim.

Hukuki NET Güncel Haber

Sanal Kart Borç ve Bakiye İade Sorunu konulu yargıtay kararı ara
    Sanal Kart Borç ve Bakiye İade Sorunu konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    24
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Sanal Kart Borç ve Bakiye İade Sorunu

Sanal kartla ilgili bir anımıda ben anlatayım : HSBC bankasının k.kartını kullanıyorum ve aylar önce sanal kartolusturmak için internet sitesıne girdim ve kart olusturmaya çalıstım ,fakat yazdıgım bılgılerı hep hatalı diyerek kabul etmedı...tekrar tekrar denedım ve hep gecersiz dendi ve bende sanal kart olusturamadım....
    Aradan 1 ay kadar zaman geçmişti ki hesapekstrem geldi ve bır rakam gördüm: karsısındada sanal kart ücretı yazıyordu.
    Hemen HSBC bankasına mail attım.

Sitenıze girip sanal kart olusturmaya çalıstım ve maalesef gırdıgım bılgılerı hep hatalı dıyerek sanal kart olusturmamam için her yolu denemıs olmanıza ragmen oluşturulamayan sanal kart için kart ücreti oluşturmayı ve 3 kuruşta olsa 5 kuruşta olsa nasıl ve nereden gelirse gelsin politıkası güderek benı ve benım gıbı insanları DOLANDIRMAYI adet haline getirmiş olan bankanıza ve diğer bankalara kesınlıkle 1 kuruş dahi kaptırmayacagımı bılmenızı istıyorum.....

Bana olusturulmasına imkan vermeyip olmayan birşeyin ücretını talep etmenın dolandırıcılık oldugunu ve benı neden dolandırmaya çalıstıgınızı öz ve anlasılır bır sekılde yazılı olaraktan tarafıma bılgı vermenızı rica ederım. diye mail attım ve sözde arastırma yapılınca cevap vereceklerıne dair mail attılar ve 1 gun sonrada bana sanal kart ücretı bırkez alınır sız sanal kart olusturdunuz ondan ücret gelmiştır demezmıler mailde....

Tekrardan cevap yazdım hsbc ye ve ben sanal kart olusturamadım ve arkadasımın kartı içinde denedık kensısıde olusturamadı ya sıstemınızde arıza var yada sanal kart olusturmalarını istemıyorsunuz müşterılerınızın pardon dolandıracaklarınızın ...mademkı sanal kart olusturmusum bana olmayan sanal kartımın numarasını yazında bende olmayan kartımın nasıl olustugunu ve numaraını ögreneyım gıbısınden çoook uzun ve bayagı sitem dolu mail attım ve uatanmadan sıkılmadan hala HATA larını kabul etmediler ve sadece müşterı memnunıyetı vs hıkayelerıyle dolu bır mai atıp bu seferlik sanal kart ucretının ıade edılecegını bıldırdıler ve tekrardan mail attım: İnsan gıbı çıkıp bız sızı ve sısın gıbı yuzlerce insanı belkıde bınlercesını çaktırmadan doalndırmaya çalısıyoruz ve arasıra sızın gıbı dıkkatlı TÜRK milleti çıkıp bızden hesap soruyor ve ÖZÜR dilerız demek yerıne hala YALANDAN mail atıp sanal kart ücretınızın müşterı memnunıyetı vs hıkayelerı dogrultusunda bu seferlik iptal edıldıgı yalanını söylemeye devam edıyorsunuz....vs vs vs.... ve sonunda cep telefonumdan aradılar ama fuzuli muhabbet ettıler özür dilemenız gereken yerde hala bıdı bıdı yapmaya devam edıyorsunuz dedim ve telefonu suratlarına kapadım.

Ne telefon konusmasında nede maille yapılan iletısımde kesınlıkle ama kesınlıkle suçlarını kabul edip özür dilemediler ve sadece benden çalmıs oldukları parayı iade ettıler....

Teşekkürler.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

garanti sanal kart borç

garanti sanal kart borç ödeme

sanal kart yapilan odeme iade

sanal kart iade

kapali olan sanal karta iade

garanti sanal kart eksi bakiye

Paypal ile odemesi yapilan urun alinamadigi nda para iadesi

sanal kartla alışveriş iadesi

kendine sanal kart yap