Bir arkadaşlık sitesinde tanıştığım biri başıma dert oldu
Selamlar, 23 yaşında nişanlı bir gençkızım çok tanınan bir arkadaşlık sitesinde (facebook değil) 4 yıldır üyeliğim var,nişanlımın da bundan bilgisi var. Bundan 4-5 ay önce bu sitede bir kişi bana ısrarla mesaj atmaya başladı.. attığı mesajlar genelde şiir olduğu için ve ben bu siteye sadece zaman geçirmek için girdiğim için umursamadım ve cevap atmadım baştan..ama sonra 2-3 hafta aşırı ısrarları sonucu mesaj attım kendisine ve nişanlı biri olduğumu ve bunun zaten profilimde yazdığını kibarca belirttim.o kişi sadece arkadaş olmak istediğini ve kendisinin de nişanlı olduğunu belirtti ve bu şekilde biz bir süre mesajlaştık ve yine aşırı ısrarları sonucu msn ve facebookta beni ekledi.Bundan 1 ay önce benle bir kahve içmek istediğini belirtti,yine nişanlımdan onay aldım buluştuk.Bu buluşmadaki hal ve tavırladından hoşlanmadım,benim mini etek giymemi sanki onu etkilemek için giydiğimi ima etti.Bu tarihten sonra onu msn'den blokladım..Bu,o kişinin büyük tepkisine neden oldu sürekli mailler ve mesajlar aldım.son mesajında ise benden intikam alacağını söyledi.meğerse onu kendime aşık etmişim suçluymuşum.beni nişanlımdan ayırmakla tehdit etti.dün ise benim ismimde sahte facebook üyeliği almış ve bütün mini etekli,bikinili resimlerimi koymuş,msn adresimi hackletmiş bunları görünce çıldırdım internetten araştırdım fakat msn adresimi geri alamadım facebook'u da kapattıramadım.nişanlımın arkadaşları kardeşleri de ekli msnde onlarla saçma konuşacağından korkuyorum ,artı savcılığa gidersem olayın büyüyeceğinden ve ailemin haberinin olacağından korkuyorum.bunun yanında onun hakkında telefonundan başka bildiğim birşey yok.yardımcı olursanız çok sevinirim çok huzursuzum 2 gündür
Re: bir arkadaşlık sitesinde tanıştığım biri başıma dert oldu
Eda hanım öncelikle çok çok geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum. Bakın ben sizden bir istirhamda bulunacağım eyer siz ona söylediklerinizin haricinde herhangi birşey yazmadıysanız ve kendinizden eminseniz hiç korkmadan gidip savcılığa müracaat edin bu hem kendinizi hemde nişanlınızı ve yakınlarını rahatlatacak ve sizin herhangi bir kusurunuzun olmadığınıda kanıtlamış olursunuz. İnanın ben nişanlınızın yerinde olsan bir saniye bile durmam ve onu aldığım gibi kafasını yarardım ki bu oyunları başkalarına yapmasın diye.Şimdi siz ondan ne kadar çekingen durursanız o dahada cesaretlenecek. Bakın sakın gazetelerde okuduğunuz haberlerin etkisinde kalıpta korkuya kapılmayın siz onu savcılığa verdiğiniz an herşey bitmiş olacak bakın ben size gerekirse tanıklıkta yaparım kimse yapamıyorsa nişanlınız arkanızda durmuyorsa insanlık ölmedi daha. Bakın siz ne kadar korktuğunuzu gösterirseniz bu ve bunun gibiler dahada azacaktır. Lütfen hemen savcılığa gidin veya o malum şahsa savcılığa gidip dilekçe verdiğinizi söyleyin elinden ne geliyorsada yapmasını söyleyin emin olun bir daha sizi rahatsız etmeyecektir.
Re: bir arkadaşlık sitesinde tanıştığım biri başıma dert oldu
noterahmet rumuzlu üyeden alıntı
Eda hanım öncelikle çok çok geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum. Bakın ben sizden bir istirhamda bulunacağım eyer siz ona söylediklerinizin haricinde herhangi birşey yazmadıysanız ve kendinizden eminseniz hiç korkmadan gidip savcılığa müracaat edin bu hem kendinizi hemde nişanlınızı ve yakınlarını rahatlatacak ve sizin herhangi bir kusurunuzun olmadığınıda kanıtlamış olursunuz. İnanın ben nişanlınızın yerinde olsan bir saniye bile durmam ve onu aldığım gibi kafasını yarardım ki bu oyunları başkalarına yapmasın diye.Şimdi siz ondan ne kadar çekingen durursanız o dahada cesaretlenecek. Bakın sakın gazetelerde okuduğunuz haberlerin etkisinde kalıpta korkuya kapılmayın siz onu savcılığa verdiğiniz an herşey bitmiş olacak bakın ben size gerekirse tanıklıkta yaparım kimse yapamıyorsa nişanlınız arkanızda durmuyorsa insanlık ölmedi daha. Bakın siz ne kadar korktuğunuzu gösterirseniz bu ve bunun gibiler dahada azacaktır. Lütfen hemen savcılığa gidin veya o malum şahsa savcılığa gidip dilekçe verdiğinizi söyleyin elinden ne geliyorsada yapmasını söyleyin emin olun bir daha sizi rahatsız etmeyecektir.
Nasıl tanıklık yapabileceğinizi çok merak ediyorum?
Re: Bir arkadaşlık sitesinde tanıştığım biri başıma dert oldu
Karşı tarafın sizin kimliğinizin altında resimlerinizi kullanması ''kişilik haklarına saldırı'' olarak nitelendirilebilir. Ayrıca tehdit edilmeniz ve msn adresinizin hacklenmesi de ayrı suçları oluşturmaktadır. Savcılığa şikayette bulunmanızı ve avukatınızdan yardım almanızı öneriyorum.
sevgili OKUR123 arkadaşım buradaki amaç kişinin öz güveninin sağlamasına yönelik verilen bir cesaretlendirme örneği. kanımca siz bunu kendi açınızdan değerlendirip, soyut olan bir şeyi somutmuş gibi değerlendirmişsiniz saygı duyuyorum ama dikkat edin o sözün arkasından nişanlısıda arkasında durmayacaksa diye bir tabir kullanılmış. önemli olan burada arkadaşımızı cesaretlendirip yapması gereken doğruyu yaptırmaktan öteye gitmiyor.siz bu kadar bie yazıdan sadece bunu çıkardıysanız oda sizin kendi başarınız olsa gerek.
eda86 rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar, 23 yaşında nişanlı bir gençkızım çok tanınan bir arkadaşlık sitesinde (facebook değil) 4 yıldır üyeliğim var,nişanlımın da bundan bilgisi var. Bundan 4-5 ay önce bu sitede bir kişi bana ısrarla mesaj atmaya başladı.. attığı mesajlar genelde şiir olduğu için ve ben bu siteye sadece zaman geçirmek için girdiğim için umursamadım ve cevap atmadım baştan..ama sonra 2-3 hafta aşırı ısrarları sonucu mesaj attım kendisine ve nişanlı biri olduğumu ve bunun zaten profilimde yazdığını kibarca belirttim.
Madem ilgilenmiyorsun niya mesaj yazıyorsun.
Bundan 1 ay önce benle bir kahve içmek istediğini belirtti,yine nişanlımdan onay aldım buluştuk.
Hadi mesaj yazdın niye buluşmaya gisiyorsun. Tabi nişanlınıda anlamak zor. Bari oda nişanlısıyla gelseydi.
Bundan 1 ay önce benle bir kahve içmek istediğini belirtti,yine nişanlımdan onay aldım buluştuk.Bu buluşmadaki hal ve tavırladından hoşlanmadım,benim mini etek giymemi sanki onu etkilemek için giydiğimi ima etti.
Buluşmaya giderken niye bu kadar özen gösterdin. Karşındakinin durumuna göre değişecek birşeyler varmıydı???
Bu tarihten sonra onu msn'den blokladım..
Baştan yapman gereken birşeyi sonradan yapmışsın. Tabi bulumada aradığın kişi olmadığını farkettin.
Bu,o kişinin büyük tepkisine neden oldu sürekli mailler ve mesajlar aldım.son mesajında ise benden intikam alacağını söyledi.meğerse onu kendime aşık etmişim suçluymuşum.
Eh sütten çıkmış ak kaşık değilsin. Onu kendime aşık etmişim derken guru duyuyorsundur.
beni nişanlımdan ayırmakla tehdit etti.dün ise benim ismimde sahte facebook üyeliği almış ve bütün mini etekli,bikinili resimlerimi koymuş,msn adresimi hackletmiş bunları görünce çıldırdım internetten araştırdım fakat msn adresimi geri alamadım facebook'u da kapattıramadım.
Hadi sahte hesap aldı yada hackledi senin çıplak (pardon bikinili) resimlerin o vatandaşta ne geziyor.
nişanlımın arkadaşları kardeşleri de ekli msnde onlarla saçma konuşacağından korkuyorum ,artı savcılığa gidersem olayın büyüyeceğinden ve ailemin haberinin olacağından korkuyorum.bunun yanında onun hakkında telefonundan başka bildiğim birşey yok.yardımcı olursanız çok sevinirim çok huzursuzum 2 gündür
Eğer gerçekse büyüyeceği kadar büyümüş. Zararın neresinden dönersen kardır.
seyyah06 yazdıklarına hiçbir anlam veremedim, ben yapı olarak gayet sosyal biriyim sınırlarımı bilirim, gizli saklım yoktur artı yanlış da yapmam..o gün buluşmam sosyal arkadaşlık sınırları içindeydi ,mini etek ise zaten iş ortamında hep giyiyorum artı zaten hem ailem hem nişanlım mini etek giymeme hiçbirşey demiyorlar. burda beni tartışmıyoruz burda beni zor duruma düşüren,illegal yollardan özel hayatımı karıştıran psikopat ruhlu bir insan var ve onun hukuk yolları içinde dersini alması lazım..bikinili resimlerimi ise facebooktan çalmış ben yollamadım..
seyyah06 yazdıklarına hiçbir anlam veremedim, ben yapı olarak gayet sosyal biriyim sınırlarımı bilirim, gizli saklım yoktur artı yanlış da yapmam..o gün buluşmam sosyal arkadaşlık sınırları içindeydi ,mini etek ise zaten iş ortamında hep giyiyorum artı zaten hem ailem hem nişanlım mini etek giymeme hiçbirşey demiyorlar. burda beni tartışmıyoruz burda beni zor duruma düşüren,illegal yollardan özel hayatımı karıştıran psikopat ruhlu bir insan var ve onun hukuk yolları içinde dersini alması lazım..bikinili resimlerimi ise facebooktan çalmış ben yollamadım..
Bence seyyah06'nın sorduğu sorular son derece yerinde ve mantıklı. Nişanlı bir kızın bir başkasıyla üstelik de nişanlısının izniyle buluşması çok garip.
seyyah06 rumuzlu üyeden alıntı
Madem ilgilenmiyorsun niya mesaj yazıyorsun.
Hadi mesaj yazdın niye buluşmaya gisiyorsun. Tabi nişanlınıda anlamak zor. Bari oda nişanlısıyla gelseydi.
Buluşmaya giderken niye bu kadar özen gösterdin. Karşındakinin durumuna göre değişecek birşeyler varmıydı???
Baştan yapman gereken birşeyi sonradan yapmışsın. Tabi bulumada aradığın kişi olmadığını farkettin.
Eh sütten çıkmış ak kaşık değilsin. Onu kendime aşık etmişim derken guru duyuyorsundur.
Hadi sahte hesap aldı yada hackledi senin çıplak (pardon bikinili) resimlerin o vatandaşta ne geziyor.
Eğer gerçekse büyüyeceği kadar büyümüş. Zararın neresinden dönersen kardır.
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Bence seyyah06'nın sorduğu sorular son derece yerinde ve mantıklı. Nişanlı bir kızın bir başkasıyla üstelik de nişanlısının izniyle buluşması çok garip.
Güzin abla sitesi değiliz!
...............................
Durumdan şikayetçiyseniz,cezasız kalmamasını istiyorsanız Savcılığa suç duyurusunda bulunup, şikayetçi olmalısınız.
Devam eden iletilerinizde yazım kurallarına özen göstermezseniz cevap alamayacağınızı da hatırlatmak isterim.
Sayın ERDOĞAN KIRCALI inan zaman zaman öyle bir şey yazıyorsun ki hayranım bu hazır cevaplılığına. Arkadaşlar buradaki amaç bizlere soru yönelten arkadaşlara haksız olsalar dahi onlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmak.Diyelimki bu arkadaşımız haksız. hatalı. Burada biz hakim değiliz bizim bu arkadaşımıza bu sıkıntısından nasıl kurtulabilir veya yolları nelerdir onu söylememiz gerektiği kanısındayım. Umarım kendimi ifade etmişimdir.Yoksa sizleri eleştirmek ve hata bulmak değil.İnanın burada yazan birçok arkadaşımız çaresizlikten yazıyor. Yoksa kim kendi aile meselesini tanımadığı kişilere hele hele sanal ortamda paylaşır. En azından kendimizi bu arkadaşın yerine koyarak hareket edersek daha olumlu oluruz veya arkadaşımıza moral veririz. Saygılar.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku