ben evimi bir başka şahıs için bankaya ipotek verdim....ipotek alındığı sırada banka benden kefil imzasıda almış bundan tatmin olmamışki ayrıca ipoteği şahsın tüm borçlarını kapsayacak şekilde genel almış. o imzayı atarken bunlar bana tebliği edilmedi resmen kandırıldım hemde bir devlet bankası tarafından...ev adına çekilen kredi miktarı 60 milyardı evin 60 milyar ödendiğinde kurtulacağını sanıyordum, krediyi çeken şahıs ödeme güçlüğüne düştüğünden dolayı 2 milyarlık taksitler halinde olan ödemeleri aylık ben ödüyordum, 6 ay bu şekilde ödeme yaptım daha sonra şahsın bu bankada 5 ayrı kredi hesabı olduğu ve hiçbirisinin ödenmediği...bu nedenle banka icra takibi başlattığı benim eviminde bu kapsamda takibe alındığı ve tüm borç bitmeden ipoteğin çözülmeyeceği ödeme yapmanın artık anlamsız olduğu söylendi... kefil olduğumu, ipoteğin genel olduğu, bankanın ihtarnamesi gelince anladım. Ayrıca benimle beraber 6 kefilin olduğu hepsinin müteselsil kefil olduğunu da öğrenmiş oldum...kefillerin herbiriyle ayrı ayrı görüştüm sadece çekilen o anki krediye imza attıklarını ifade ettiler...sorum şu olacak... benim ödediğim 6 takisit evin genel borca ipotek edildiğini bilmediğime bankanın benden usulsüz sözleşme imzaladığına herhangi bir şekilde delil oluşturumu çünkü diğer 5 ayrı krediye ait herhangi bir ödeme yokken benim ödeme yapıyor olmamın tek mantıksal açıklaması attığım imzanın sadece o an ev adına çekilen 60 milyarı kapsadığını düşünmüş olmamdır. genel borca imza attığımı bilsem böyle saçma bir ödeme yapmam .. diğer kefillerle beraber sözleşmenin usulsüz olduğu veya iptali için dava açmam bir sonuç çıkarırırmı ayrıca üniversite mezunuyum.