İşverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı
MADDE 25. - Süresi belirli olsun veya olmasın işveren, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:
II- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:
8. İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi.
9 İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyerinin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması.

Sevgili arkadaşlar, yukarıdaki madde doğrultusunda 1 ay önce intibak sürecine girdiğim tebliğ edildi. Haksız bir şuçlama ile de (haklı olduğumu belgelerle ispat edebiliyorum.) şirketi 30bin Dolar zarar uğrattığımı belirttiler ve tamamlamak zorunda olduğum görevleri bildiren yazılı ihbar tebellüğ ettiler. İşim ve Görevlerim çok fazla ve yapmakta olduğum işin sorumluluğu da çok. Zaman yetiştiremiyorum ve üstüne üstlük yöneticilerim tarafından eleştirilip sert bir dille çoğu kez uyarılıyorum. Yöneticilerimle ilişkilerim iyi değil. Ben bu şartlarda hiçbir nedenle kendilerine hakaret etmedim. Bana verilen görevlerimi tamamlıyorum ama ben tamamladıkça beğenmiyorlar. Ben sözleşmemin fesh edileceğini düşünüyorum ve bu yöndede ilerliyorlar...
Bu durumda ihbar ve kıdem tazminatımı almak için napmamı önerirsiniz? Uzun süredir yoğun stress ve baskı altına çalışıyorum.