Sizlerden yardım almak istediğim kaza, 10.05.2009 tarihinde Şanlıurfa - Birecik bağlarbaşı yol ayrımında oldu. Kaza geçiren kişi Abim (göğüste ezilme ve ayağı kırılma var). Ayrıca araçta 3 çocuk (6,7 ve 14 yaşlarında-çocuklar da pek de önemli bir şey yok) ve abimin baldızı (kazada vefat etti.)
Arka bagajında halılar yüklü olan, Kartal marka aracıyla küçük bir köprüden aşağı çakıldı. Kaza oluş nedeni ise; abimin, seyir ettiği kendi şerinden gelen motorsiklete çarpmamak için sola kırması sonucunda sol şeritten yaklaşık 30 metre sürtünerek (sürtünme nedeninin, lastiğin patlamasından olduğunu sanıyoruz ) köprücükten aşağı çakıldı.
Jandarma'nın raporuna göre; 2918 - S.K.T.K. yönetmeliği 52/1-b göre " araç hızlı kullanılması, aracın yük ve teknik özelliğine aykırı davranma vs. ve direksiyon hakimiyetini kaybederek yoldan çıkmış " gibi gerekçeler yer alıyor. Ayrıca, raporda alkol yok , emniyet kemeri ise belirsiz olarak kayda geçmiş.
1- Abim o kadar da hızlı olmadığını söylüyor ki o kadar hızlı olsa köprüden hemen bir kaç metrelik mesafeyle aşağı çakılmaz, metrelerce ileri uçarak düz araziye düşerdi.
2- Direksiyon hakimiyetini durduk yerde kaybetmedi, kendi şeridinde gelen motorsiklete çarpmamak için kaybetti hakimiyeti.
3- Köprüde herhangi bir bariyer koruma vs. hiç bir şey bulunmuyor.
4- Köprüyü hemen geçtikten sonra yol sağa doğru kavis alıyor. bunula ilgili, yol çevresinde herhangi bir trafik işaret levhası bulunmuyor.
( 3. ve 4. madde için ) Bu sebepten dolayı Karayollarını dava etme durumumuz nedir ? Veya ne yapmamımız gerekiyor ? Yardımcı olacağınız için şimiden teşekkür ederim...
Merhaba ben yol yapımı konusunda üniversite eğitimi aldım. Bence haklısınız ve Karayolları Genel Müdürlüğü şikayet edilmeli. Bunun bizzat sorumlusu da öncelikle Bölge Müdürlüğü'dür. Karayollarının yapımında çok büyük rant olduğu için eksik bırakılan her olgu müteahhitin cebine para olarak girer, denetleyen memurlar da görevlerini nedense tam olarak yapmazlar. Türkiye'de yapılan yolların %100'ünde proje hatası, işçilik hatası, ihmal, teknik yetersizlik vs herşey var. Standartlara uygun 2 km bile yol yoktur ülkemizde. Yanlış anlaşılmasın ama her şekilde bunları ispat ederim. Hakkınızı hukuki yollardan aramalısınız.
Öncelikle ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Erhan Bey. Toplum olarak bu gibi konularda hep elimiz bağlı, başımız önde hep verilen cezaları beklemeye hazır haldeyiz. Hep Avrupa'daki ülkelerden duyuyoruz, hukukî gösterileri...
Şimdi Jandarma'nın raporundan dolayı galiba bize mahkeme açılacak. Biz de buna karşılık Karayolları'nı dava etmek için ilk olarak başvuru yapacağımız yer neresi acaba? İzleyeceğimiz sıralama nasıl olmalıdır? Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim...
Karayollarından tazminat alabilmeniz ancak kusurunu ispatlamanız şartıyla mümkün olabilir. Bu da ancak teknik bilirkişi heyetinin düzenleyeceği raporla mümkündür.
Karayollarından tazminat alabilmeniz ancak kusurunu ispatlamanız şartıyla mümkün olabilir. Bu da ancak teknik bilirkişi heyetinin düzenleyeceği raporla mümkündür.
Teşekkür ederim. Teknik bilirkişi raporu, dışında başka gerekli neler vardır acaba ? Açık kalmayacak şekilde hepsini halletmek istiyorum.
Teşekkür ederim. Teknik bilirkişi raporu, dışında başka gerekli neler vardır acaba ? Açık kalmayacak şekilde hepsini halletmek istiyorum.
Kazaya neden olduğu iddia edilen motosikletin varlığının ispatı şartıyla plakası tespit edilemediyse yaralıların masrafları için Garanti Sigorta Fonu'ndan, Kartal aracın işleteni dışında kalan yaralılar ve ölen kişi için bu aracın trafik sigortasından tazminat talep edilebilir.
Karayollarını mahkemeye verdiğinizde teknik bilirkişi heyeti yol kusuru olduğu yönünde görüş bildirirse bu kurumdan da maddi manevi tazminat alınabilir. Bunları kendinizin takip etmesi zor olacağından bir avukata danışmanız yerinde olacaktır. Geçmiş olsun.
Kazaya neden olduğu iddia edilen motosikletin varlığının ispatı şartıyla plakası tespit edilemediyse yaralıların masrafları için Garanti Sigorta Fonu'ndan, Kartal aracın işleteni dışında kalan yaralılar ve ölen kişi için bu aracın trafik sigortasından tazminat talep edilebilir.
Karayollarını mahkemeye verdiğinizde teknik bilirkişi heyeti yol kusuru olduğu yönünde görüş bildirirse bu kurumdan da maddi manevi tazminat alınabilir. Bunları kendinizin takip etmesi zor olacağından bir avukata danışmanız yerinde olacaktır. Geçmiş olsun.
Motorsiklet kaza sonrasında hemen kaçmış, bulamadık o telaşta. Zaten bizim dava etmek istedğimiz tek konu; köprüde bariyer olmaması yolun kavisli olmasına rağmen bir işaret levhası bulunmaması ve seyir edilen şeritte küçük bir asfalt çukurun olması...
Sizin tecrübelerinize dayanarak bu olaydan tazminat alma olasılığımızı öğrenmek istiyordum.Fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Çok sağolun.
Daha önce yazdığım gibi.. Açılacak davada bilirkişinin karayollarına kusur yüklemesi konusu en önemli noktadır. Bu kurum kusurlu göülürse tazminata hak kazanrısınız. Benim şimdi buradan kazanırsınız ya da kazanamazsınız gibi bir hükümde bulunmam doğru olmaz. Eğer Karayollarının kusurlu olduğuna inanıyorsanız dava açın.
Daha önce yazdığım gibi.. Açılacak davada bilirkişinin karayollarına kusur yüklemesi konusu en önemli noktadır. Bu kurum kusurlu göülürse tazminata hak kazanrısınız. Benim şimdi buradan kazanırsınız ya da kazanamazsınız gibi bir hükümde bulunmam doğru olmaz. Eğer Karayollarının kusurlu olduğuna inanıyorsanız dava açın.
Doğru söylüyorsunuz, Biz karayollarının kusurlu olduğunu düşünüyoruz , yol kazaya sebebyiyet vermeye çok müsait. Bilgi ve fikirler için çok sağolun. İyi günler diliyorum
Tekrardan Merhabalar;
Ben bu konuyla ilgili bir avukatla irtibata geçtim ama avukat, kaza kırsal kesimde olduğu için, red cevabı gelir dedi. Böyle bir ihtimal var mı? Ya da daha önce buna örnek olacak bir durum var mı? yani red mi gelir ? lütfen yardım
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku