3 Yıldır ayrı yaşıyoruz ve kanunen 2 sene once başlayan boşanma davamız temyizden aynı şekilde onaylanarak dönmüştür.Boşanma gerçekleşmiştir.
Buna Göre 1 temmuz - 31 temmuz arası kızımın 1 ay boyunca kanunen bende olması gerekıyor.Fakat karşı taraf bana kızımı gostermıyor ve ortadan bir süre kayboluyor.Tekrar savcılığa suç duyurusunda bulunduğumda Hakim hanım affediyor.
Not.Her ay düzenli olarak nafakasını ödemekteyım.
Ne yapmam gerekmektedir?
1-İhbarname mı göndereyim?
2-Direk olarak icra dairesine mi başvurayım?
Kesın ve etkili bir çözüm lütfen eğer biliyorsanız paylaşır mısınız?
Saygılarımla
Hukuki NET Güncel Haber
Konu Av.Veysel Demir tarafından (20-06-2009 Saat 14:02:12 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Metinde bulunan yazım hataları.Cümleye büyük harf ile başlanır,"bi" diye bir kelime mevcut değildir
İhtarname yollayıp mahkeme kararına uygun olarak çocuğun teslime hazır tutulmasını karara muhalif hareketlerden kaçınılması aksi halde velayetin ve kişisel münasebet sürlerinin değiştirilmesi için dava açacağınızı bu davada davranışlarının aleyhine olacağını ihtar edebilirsiniz.
İcra dairesine çocuk teslimi için bir dosya açıp işlemlerini tamamlayıp hazır bekletin. Zamanı gelince memur vasıtasıyla gidip çocuğu teslim alın. Yine tüyerse şikayet edin ve velayet için dava açın derim. Kolay gelsin.
İhtarname yollayıp mahkeme kararına uygun olarak çocuğun teslime hazır tutulmasını karara muhalif hareketlerden kaçınılması aksi halde velayetin ve kişisel münasebet sürlerinin değiştirilmesi için dava açacağınızı bu davada davranışlarının aleyhine olacağını ihtar edebilirsiniz.
İcra dairesine çocuk teslimi için bir dosya açıp işlemlerini tamamlayıp hazır bekletin. Zamanı gelince memur vasıtasıyla gidip çocuğu teslim alın. Yine tüyerse şikayet edin ve velayet için dava açın derim. Kolay gelsin.
öncelikle ilginiz için teşekkur ederim
Fakat ilgili yazısmalarımda ihtarname yolladıgımda teslım alınmadıgını bır kez daha söylemek ısterım.
İcra dairesine basvurdugumda neler yapılabılır ve bunun ortalama bana malıyetı ne olabılır.
Ben gıtmedende icra memurları yanlız gıdebılırlermı cünki;yıne evden kacıcaklar ve yıne gostermıcekler önceki senelerde oldugu gıbı.
Aramızda 1000 km olması ve benım her zaman ızın alamamamda olumsuz bı durum suanda
3 yıldır avukatım var zaten Sn.Engin bey
Ama davanın bıtmesınden dolayı avukatınız degılım eger ıstersem ek ucret talep edecegını soyledı..
Artık kendım çözmek ıstıyorum bu sorunlarımı.Umudum olmasada karsı dava acabılmem ıcın elımde kanıt olacagı dusuncesındeyım..
icra ıslemlerını baslatıp onun bulundugu sehırde o gun ıcra memurlkarı ben olmadan kızımı teslım almaya gıderlermı?
Kızı teslim alıp uçağa bindirip size yollasınlar mı?
Olacak iş mi yani? Alacak tahsili için olsa masrafını verdiğiniz zaman siz olmasanız da memur gidip haciz de yapabilir muhafaza da. Ama çocuğu teslim almaya gidip sonra ne yapacaklar çocuğu siz yoksanız?
1.Elinizdeki ara karar ile bulunduğunuz il icra dairesine başvurun.
2.Sizin başvurunuzdan sonra eşinize çocuk teslimine dair ödeme emri gönderilecektir ve eşinizin imzalaması durumunda takip kesinleşecektir.
3.Çocuğunuz göreceğiniz zaman başvuru yaptığınız icra dairesine gidin ve çocuğunuzun bulunduğu il nöbetçi icra dairesi için talimat yazdırın.
4.Aldığınız talimatı çocuğunuzun bulunduğu ilde avukatınız varsa takip işlemleri için ona gönderin.
5.Eğer avukatınız yoksa çocuk tesliminden önceki iş günü çocuğunuzun bulunduğu ildeki icra dairesine götürün ve masrafları yatırın.(Yaklaşık 150 TL)
6.Pedagog,icra memurları ve polis ile çocuk teslimine gidin,eğer kapıyı açmazlarsa çilingir yardımı isteyin,eğer kapıyı açarlar buna rağmen çocuk gelmek istemiyorum der ve pedagog bu durum çocuk teslimi için uygun değil derse,pedagoğa orada bulunma sebebinin kanaat getirmek değil çocuk teslimine uygun bir ortam hazırlamak olduğunu hatırlatın,aksi durumda kendisi için mahkeme emrine muhalefetten dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı iletin.
7.Çocuğunuzu alın güzel birgün geçirin.
8.Çocuğunuzu alamazsanız alacağınız haciz tutanağı ile icra dairesinin yolunu tutun ve yaptığınız masraflar için icra takibi başlatın.
9.Aynı şekilde savcılığa suç duyurusunda bulunun(icra ceza mahkemesine başvurmanız için boşanma kararının kesinleşmiş olması gerekiyor)
10.Bu durum birkaç kez tekrarlanırsa Aile Mahkemesine velayetin kötüye kullanılmasını dayanak göstererek velayet davası açın.
11.Allah yardımcınız olsun,umarım eksik birşey bırakmamışımdır.
Konu Volkan Gülçubuk tarafından (17-06-2009 Saat 18:45:48 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: imla hatası
Merhaba, erkek kardeşimin eşi bir süre önce Aralık 2014 doğumlu oğlunu da alarak habersizce Muğla’dan Alanya’ya gitti. Kardeşim adresini tespit edip...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku