+ Konuyu Yanıtla
1 / 3 Sayfa 123 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 23 ileti bulundu.
    İletiler
    47
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Boşanma davası sürerken başka bir ilişki olması

eşimin beni aldatması sonucu boşanma davası açtım .. ilk duruşma 11 ci ayda olacak .. sizlerden almak istediğim bilgi ise şu : şuan boşanma aşamasındayız ve haliyle ayrı yaşıyoruz ,, şimdi eşim veya ben boşanma kesinleşmeden başka ir ilşki yaşıyor olsak duruşmada herhangi bir etki yaratırmı bu durum ... birde benim kafama takılan şu : eşimin beni aldattığına dair çok güçlü delillerim var elimde bunları mahkemeye bildirdim ,, eşim bu durum karşısında benim haberim olmadan mahkeme yoluyla benim bilgisayarımı ( izlemeye ,, dinlemeye ,, ıp adresinden takip etirme gibi bir durum ) söz konusu olabilir mi ?

Hukuki NET Güncel Haber

Boşanma davası sürerken başka bir ilişki olması konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma davası sürerken başka bir ilişki olması konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: boşanma davası sürerken başka bir ilişki olması

Alıntı vefasız25 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    eşimin beni aldatması sonucu boşanma davası açtım .. ilk duruşma 11 ci ayda olacak .. sizlerden almak istediğim bilgi ise şu : şuan boşanma aşamasındayız ve haliyle ayrı yaşıyoruz ,, şimdi eşim veya ben boşanma kesinleşmeden başka ir ilşki yaşıyor olsak duruşmada herhangi bir etki yaratırmı bu durum ... birde benim kafama takılan şu : eşimin beni aldattığına dair çok güçlü delillerim var elimde bunları mahkemeye bildirdim ,, eşim bu durum karşısında benim haberim olmadan mahkeme yoluyla benim bilgisayarımı ( izlemeye ,, dinlemeye ,, ıp adresinden takip etirme gibi bir durum ) söz konusu olabilir mi ?
    Boşanma kesinleşene kadar medeni kanun gereği eşlerin birbirlerine karşı sadakat yükümlülükleri devam etmektedir.
    Bu nedenle ayrı yaşıyor olsanız dahi bir başka kişi ile yaşanan beraberlik boşanma için kusur teşkil edecektir. Ancak bu ilişki dava açıldıktan sonra yaşanmaya başladı ise devam eden boşanma davasına etki etmez, ayrı bir boşanma davası sebebi olacaktır.

Boşanma davalarında taraflar iddilarını ispatla mükelleftir. iddiaların ispatı da ancak (savcılık kurumu olmaması nedeni ile) müzekkere yazılarak ilgili kurum ve kuruluşlardan bilgi istenerek mümkündür.
    Sadakatsizlik iddiası olan taraf (siz yada eşiniz) dava açılana kadar geçen ve makul ölçüde bir süre geriye dönük olmak üzere karşı tarafın GSM telefon trafiği detaylarını, GSM SMS trafiği detaylarını, Messenger kayıtlarını, e-mail trafiğini, İp numaralarının tespit ve istemini talep edebilir. Bire bir izleme, izlettirme, takip etme mümkün olmamakla birlikte şüpheleri doğrular nitelikteki trafik bilgilerini müzekkerelere verilen cevaplardan çıkartarak mahkemeye sunabilirler. (ben böyle yaptım oldu)
    Geçmiş olsun..

İletiler
    47
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı dardayım rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Boşanma kesinleşene kadar medeni kanun gereği eşlerin birbirlerine karşı sadakat yükümlülükleri devam etmektedir.
    Bu nedenle ayrı yaşıyor olsanız dahi bir başka kişi ile yaşanan beraberlik boşanma için kusur teşkil edecektir. Ancak bu ilişki dava açıldıktan sonra yaşanmaya başladı ise devam eden boşanma davasına etki etmez, ayrı bir boşanma davası sebebi olacaktır.

Boşanma davalarında taraflar iddilarını ispatla mükelleftir. iddiaların ispatı da ancak (savcılık kurumu olmaması nedeni ile) müzekkere yazılarak ilgili kurum ve kuruluşlardan bilgi istenerek mümkündür.
    Sadakatsizlik iddiası olan taraf (siz yada eşiniz) dava açılana kadar geçen ve makul ölçüde bir süre geriye dönük olmak üzere karşı tarafın GSM telefon trafiği detaylarını, GSM SMS trafiği detaylarını, Messenger kayıtlarını, e-mail trafiğini, İp numaralarının tespit ve istemini talep edebilir. Bire bir izleme, izlettirme, takip etme mümkün olmamakla birlikte şüpheleri doğrular nitelikteki trafik bilgilerini müzekkerelere verilen cevaplardan çıkartarak mahkemeye sunabilirler. (ben böyle yaptım oldu)
    Geçmiş olsun..
    anladığım kadarıyla boşanma davası açılmışsa ve davayı açtığım tarihten sonraki hayatım ( başka bir ilşkim olursa eğer ) bu konu ıspatlanırsa eğer sadece kusur olarak mahkemeye yansır .. farklı bir sorum daha olacak : eşimi şubat ayında cep telefonu ile msjlaşırken yakaladım ama bu görüşmelere 11 2008 den beri varmış elimdeki msj lar sadece şubat ayına olan msjlar daha öncesini ve mayıs ayına kadar olan ( görüşmeleri ,, msjları veya msjların içeriğini ) mahkeme yoluyla tesbit edebilirmiyim .. eğer böle bir imkanım varsa nerden başlamam gerekiyor yardımcı olursanız öok sevinirim ?

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

anladığım kadarıyla boşanma davası açılmışsa ve davayı açtığım tarihten sonraki hayatım ( başka bir ilşkim olursa eğer ) bu konu ıspatlanırsa eğer sadece kusur olarak mahkemeye yansır .. farklı bir sorum daha olacak : eşimi şubat ayında cep telefonu ile msjlaşırken yakaladım ama bu görüşmelere 11 2008 den beri varmış elimdeki msj lar sadece şubat ayına olan msjlar daha öncesini ve mayıs ayına kadar olan ( görüşmeleri ,, msjları veya msjların içeriğini ) mahkeme yoluyla tesbit edebilirmiyim .. eğer böle bir imkanım varsa nerden başlamam gerekiyor yardımcı olursanız öok sevinirim ?
    Sadece kusur olarak yansımaz, dava açılması ve açılan davada bu ilişkinizin ispatlanması halinde tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz.
    Eşinizin mesajlaşmaları yada telefon görüşmelerini mahkemede, ilgili GSM operatörüne müzekkere yazılmak sureti ile makul bir süre geriden başlamak üzere dava açıldığı tarihe kadar isteyebilirsiniz. Ancak alabileceğiniz veriler, hangi numara, hangi numarayı, hangi tarih ve saatte ne kadar süre ile aramış, yine hangi numaradan hangi numaraya, hangi tarihte, ne boyutta bir sms gönderilmiş bilgisidir. kesinlikle ve hiç bir şekilde konuşma ve sms içeriklerini alamazsınız.
    Geçmiş olsun..

İletiler
    47
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sadece kusur olarak yansımaz, dava açılması ve açılan davada bu ilişkinizin ispatlanması halinde tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz.
    Eşinizin mesajlaşmaları yada telefon görüşmelerini mahkemede, ilgili GSM operatörüne müzekkere yazılmak sureti ile makul bir süre geriden başlamak üzere dava açıldığı tarihe kadar isteyebilirsiniz. Ancak alabileceğiniz veriler, hangi numara, hangi numarayı, hangi tarih ve saatte ne kadar süre ile aramış, yine hangi numaradan hangi numaraya, hangi tarihte, ne boyutta bir sms gönderilmiş bilgisidir. kesinlikle ve hiç bir şekilde konuşma ve sms içeriklerini alamazsınız.
    Geçmiş olsun..
    hemen şimdi çıkıp aile mahkemesine gitsem ilgili gsm operatöründen msj ve görüşme trafini araştırılması için bir dilekçe versem olurmu.. dava açılmış ilk duruşmam 11 ci ayda olacak duruşma gününe kadar gelirmi bu bilgiler .. ama şöyle bir sorun var eşim sürekli hat değiştirdiği için numarasını bilmiyorum sadece karşı tarafın numarası var elimde onu versem yeterli olurmu .. birde bu dilekçenin örneği varmıdır nasıl yazılır ben bilmiyorum nerden istenir yardım ederseniz hemen şimdi yapmak istiyorum .teşekkür ederim ..

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

hemen şimdi çıkıp aile mahkemesine gitsem ilgili gsm operatöründen msj ve görüşme trafini araştırılması için bir dilekçe versem olurmu.. dava açılmış ilk duruşmam 11 ci ayda olacak duruşma gününe kadar gelirmi bu bilgiler .. ama şöyle bir sorun var eşim sürekli hat değiştirdiği için numarasını bilmiyorum sadece karşı tarafın numarası var elimde onu versem yeterli olurmu .. birde bu dilekçenin örneği varmıdır nasıl yazılır ben bilmiyorum nerden istenir yardım ederseniz hemen şimdi yapmak istiyorum .teşekkür ederim ..
    Sevgili üye...
    Hemen gidip talep etmekle olmuyor bu işler ne yazıkki, sizin müzekkere yazılması talebinizi sayın hakim değerlendirecek ve uygun görürse müzekkere yazılacak, kaldı ki eşiniz dışında bir başkasının telefon trafiği detaylarını getirtebilmeniz için, öncesinde farklı deliller ile ikili arasındaki ilişkinin varlığına hakimin de kanaat getirmesini sağlamanız lazım.
    Hakim ancak ikili arasındaki ilişkinin varlığına kanaat getirecek olursa müzekkere yazılmasına izin verebilir.
    Tabii tüm bunlardan daha önemlisi çekişmeli bir boşanma davasını tek başına yani avukatsız yürütmeniz çok zor hatta imkansız, haklılığınızı ispatlamanın yolu, şüphelerinizi kanıt haline getirmek ve bu kanıtları olabildiğince yalın ve etkili bir şekilde sayın hakime sunmaktan geçmektedir. Bu da sizin ve benim gibi sıradan vatandaşların becerilerinin çoook ötesindedir. Ancak bir avukat bunları becerebilir.
    Öncelikle gidip bir avukat arkadaşla konuşun, derdinizi ve yaşadıklarınızı paylaşın, elinizde nelerin olduğunu ortaya koyun, ancak bu şekilde haklı olduğunuz bir dava yürütüp başarılı olabilrisiniz. Aksi durumda haklı olduğunuz bir davada haksız duruma düşüp tazminat ve nafaka ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
    Geçmiş olsun..

İletiler
    47
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Boşanma davası sürerken başka bir ilişki olması

çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için .. elimde ki deliller çok güçlü eşime ait cep telefonu masjlar evi terk ederken kendi el yazısı ile yazdığı mektup ve türk telekomdan çıkardığım döküman var .. ben bu delilleri mahkemeye sundum dosyamda mevcut .. anladığım kadarıyla duruşma günü hakim bu dosyaları inceleyip kanaat getirirse şayet ozaman benim talebim doğrultusunda müzekkere yazılmasını istecektir .. şöyle bir sorun çıkarmı : duruşma günü 11 ci ayda olacak ama eşim 2008 11 ci aydan beri bu kişiyle msjlaşmakta ve görüşmektedir .. duruşma günü hakimden müzekkere tazılmasını istersem eğer tam 1 yıl geriye dönük araştırma yapılması gerekicek ilgili gsm operatörü 1 yıl kadar geriye gidebliyomu veya en az yada en fazla nekadar zaman aralığı oluyor bilginiz varmı .. duruşma gününü beklemeden hakiminden bu müzekkereyi elimdeki delilleri gösterip yazılmasını istesem ,, maksat duruşma günü delillerin daha güçlü olması .. bu mümkünmüdür acaba ?...

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için .. elimde ki deliller çok güçlü eşime ait cep telefonu masjlar evi terk ederken kendi el yazısı ile yazdığı mektup ve türk telekomdan çıkardığım döküman var .. ben bu delilleri mahkemeye sundum dosyamda mevcut .. anladığım kadarıyla duruşma günü hakim bu dosyaları inceleyip kanaat getirirse şayet ozaman benim talebim doğrultusunda müzekkere yazılmasını istecektir .. şöyle bir sorun çıkarmı : duruşma günü 11 ci ayda olacak ama eşim 2008 11 ci aydan beri bu kişiyle msjlaşmakta ve görüşmektedir .. duruşma günü hakimden müzekkere tazılmasını istersem eğer tam 1 yıl geriye dönük araştırma yapılması gerekicek ilgili gsm operatörü 1 yıl kadar geriye gidebliyomu veya en az yada en fazla nekadar zaman aralığı oluyor bilginiz varmı .. duruşma gününü beklemeden hakiminden bu müzekkereyi elimdeki delilleri gösterip yazılmasını istesem ,, maksat duruşma günü delillerin daha güçlü olması .. bu mümkünmüdür acaba ?...

Müzekkere yazılması ve diğer taleplerinizi ancak mahkemede yapabilirsiniz. Gsm operatörlerinden 1 yıl geriye kadar telefon trafiği ve sms trafiği bilgilerini isteyebilirsiniz. Talebin mutlaka GSM operatörüne yapılması gerekiyor. TİB'e(Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) yazılması halinde talebinize olumsuz yanıt verilecektir. Avukatınızın mutlaka bunu belirtmesi şart. Ancak microsoft dan bağlantı log kayıtları sadece son 6 aylık olanı geliyor.
    Avukatınız olsun önerime hiç bir şey yazmamışsınız. Görünen o ki ya kendinize çok fazla güveniyorsunuz, yada maddi olarak avukat ücreti ödeyecek durumda değilsiniz.
    Eğer maddi sıkıntı yaşıyor ve davanızı bir avukatla yürütemeyecek durumda iseniz bulunduğunuz İl deki Baro ya başvurarak Adli Yardım talebinde bulunabilirsiniz..
    Yok kendinize ve delillerinize güveniyorsanız hata ediyorsunuz. Önemli olan ne kadar çok delilinizin olduğu değil, bunu mahkemede sayın hakime doğru ve etkili şekilde anlatmaktır. Tabii hakim konuşmanıza ne kadar izin verdiyse o süre içinde.. Filmlerde görüldüğü gibi bir mahkeme ortamı yok orda.. Acizane tavsiyem bir gün izin alın ve davanızın görüleceği mahkeme salonuna gidip 2-3 davayı takip edin, nasılsa dava gününe daha çok var. Atmosferi görün, sizin beklentilerinize uygunmu değilmi, hakim taraflara nasıl davranıyor?
    Bu sitede haklı olupda kendine ve eldeki delillerine aşırı güven nedeni ile avukatsız yola çıkan ve dava kaybeden nice üyeler var.
    Ben bile elimde sizinkinin 10 katı fazla delil varken avukatım olmadan hareket etmiyorum, bırakın hareket etmeyi daha mahkemede konuşmadım bile (21 ay oldu).
    Önerilerime kulak vermenizi dilerim. tekrar geçmiş olsun..

İletiler
    47
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Müzekkere yazılması ve diğer taleplerinizi ancak mahkemede yapabilirsiniz. Gsm operatörlerinden 1 yıl geriye kadar telefon trafiği ve sms trafiği bilgilerini isteyebilirsiniz. Talebin mutlaka GSM operatörüne yapılması gerekiyor. TİB'e(Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) yazılması halinde talebinize olumsuz yanıt verilecektir. Avukatınızın mutlaka bunu belirtmesi şart. Ancak microsoft dan bağlantı log kayıtları sadece son 6 aylık olanı geliyor.
    Avukatınız olsun önerime hiç bir şey yazmamışsınız. Görünen o ki ya kendinize çok fazla güveniyorsunuz, yada maddi olarak avukat ücreti ödeyecek durumda değilsiniz.
    Eğer maddi sıkıntı yaşıyor ve davanızı bir avukatla yürütemeyecek durumda iseniz bulunduğunuz İl deki Baro ya başvurarak Adli Yardım talebinde bulunabilirsiniz..
    Yok kendinize ve delillerinize güveniyorsanız hata ediyorsunuz. Önemli olan ne kadar çok delilinizin olduğu değil, bunu mahkemede sayın hakime doğru ve etkili şekilde anlatmaktır. Tabii hakim konuşmanıza ne kadar izin verdiyse o süre içinde.. Filmlerde görüldüğü gibi bir mahkeme ortamı yok orda.. Acizane tavsiyem bir gün izin alın ve davanızın görüleceği mahkeme salonuna gidip 2-3 davayı takip edin, nasılsa dava gününe daha çok var. Atmosferi görün, sizin beklentilerinize uygunmu değilmi, hakim taraflara nasıl davranıyor?
    Bu sitede haklı olupda kendine ve eldeki delillerine aşırı güven nedeni ile avukatsız yola çıkan ve dava kaybeden nice üyeler var.
    Ben bile elimde sizinkinin 10 katı fazla delil varken avukatım olmadan hareket etmiyorum, bırakın hareket etmeyi daha mahkemede konuşmadım bile (21 ay oldu).
    Önerilerime kulak vermenizi dilerim. tekrar geçmiş olsun..
    evet avukat tutmaya maddi gücüm yok adli yardıma başvurdum randevu aldım önümüzdeki hafta gidicem boaro yaa ordan atanacak avukat ile hareket edeceğim .. anlamadığım bir konu ( Ancak microsoft dan bağlantı log kayıtları sadece son 6 aylık olanı geliyor. ) bu ne anlama geliyo bunu çözemedim .. şuan geçici velayet annede cumartesi günü alıcam çocuklarımı bu sabah 3 yaşındaki oğlumla telefonda görüştüm çocuk hasta olmuş aşırı öksürme ve sesi kısılmış ... ben hakime velayetin itirirzında bulunmuştum dilekçe olarak anne ilgisiz ve haysiyetsiz bir yaşamı var diye .. şimdi cumartesi günü çocuğu alınca hemen hasteneye götürüp rapor almak istiyorum ,, bu raporu hakime sunarsam eğer velayeti alabilirmiyim .. ( bu arada eşim babasının yanında kalıyo ve eşim ,, eşimin babası ,, kız kardeşi hepatit B virüsü taşımaktalar ) çocuklarımın o sağlıksız ortamda yetişmesini istemem açıkçası ..çocuklarımın daha ilk annede kalma hakkı bu yani ilk 15 gününde hasta oldular yarınları düşünemiyorum ..
    Konu vefasız25 tarafından (16-06-2009 Saat 12:37:57 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

.. anlamadığım bir konu ( Ancak microsoft dan bağlantı log kayıtları sadece son 6 aylık olanı geliyor. ) bu ne anlama geliyo bunu çözemedim ..
    Olay şöyle oluyormuş bende araştırınca öğrendim.. Microsoft e-mail hesapları ile msn adreslerine bağlanan IP numaraları ile bu IP numaralarının sisteme bağlandığı tarih ve saat bilgilerini 6 aylık periyodlar halinde tutuyor.
    01.01.2009 tarihindeki log 01.06.2009 tarihine kadar saklanıyor. 01.06.2009 tarihli log (yani bağlantı detayları bilgisi) 01.01.2009 tarihli log bilgisinin üzerine / yerine yazılıyor / kaydediliyor. Böylece hep son günden başlamak üzere geriye doğru 6 aylık bilgilere ulaşılabiliniyor.

Çocuğunuz hastalanmış geçmiş olsun. Çocuk bu hastalanacak elbette. Ancak hastalandı diye hastahaneden rapor alıp mahkemeye sunmanızda sizin çocuklarınızın velayetini alabileceğiniz anlamına gelmez. Daha ciddi ve elle tutulur delilelre ihtiyacınız var.

.. bu arada eşim babasının yanında kalıyo ve eşim ,, eşimin babası ,, kız kardeşi hepatit B virüsü taşımaktalar..
    Bu iddianızı dr / kurul / hastahane raporu ve kayıtları ile kanıtlayabilirseniz bir şansınız olabilir.

Geçmiş olsun..
    Konu Abdullah Yaman tarafından (16-06-2009 Saat 12:59:25 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 3 Sayfa 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

bosanma davasi acildiktan sonra iliski

uzun süren boşanma davaları

bosanma mahkemeleri dava tarihinden aonraki dokumanlari xikarabilirmi

boşanma sürecinde başka ilişki

boşanma davası sürerken iliski

bosanma davasi surerken baskasindan hamile kalmak

bosanma davasi acildiktan sonra hamile kalmabosandiktan sonra yazilan muzekkeresibosanma davasinda ilk durusmada ccocuk icin karar cikarmibosanma olmadan sevgili bulmakbosanma surecinde olan sevgilialdatmali bosanma davasi sonuclarikadin bosanmadan baskasindan hamilekadin bosanma baskasindan hamilebosanma surecinde sevgili yapmakbosanma davasi surerken baskasindan hamile kalmak 2016temizde bosanma davasi varken baskasindan hamileyimhangi sartlarda esin telefonu savciliga dinleme basvurusu site:www.hukuki.netbosanma davasi acilmadan baskasiyla yasamakbosanma dawasi muzekkerebosanma davasi sonrasi iliskitlf dükümanıboşanma davası sürerken sadakatbosanma davasi surerken baskasindan hamile kalmauzun süren boşanma davasında sevgili olabilir mi
Forum