Herkese iyi Çalışmalar. Konu başlığının arama sonuçlarına en uygun yerin burası olabileceği düşüncesi ile konumu açmış bulunuyorum. Yanlış yere başlık açmışsam affola :mahcup:

Bir muhtar arkadaşımız 2004 yılında mahalli idareler seçimlerinde seçimi kazanarak göreve başlıyor. Kendisi ile beraber seçilen azalardan birisi sürekli olarak mevsimlik işçi statüsünde çalıştığından pek köyünde ikamet etmiyor. Bir gün bir ödeme nedeni ile karar defterine ödeme ile ilgili karar yazılarak imzalar alınıyor fakat azalardan dışarda çalışan başka bir yerde olması nedeni ile imza yeri boş kalıyor. Muhtar diğer bir az ile beraber çalışan azayı arayarak durumu anlatıyor ve aza benim yerime imza atabilirsin diyerek karar onaylanıyor. Ve fatura karşılığında ödeme yapılıyor. 2009 yerel seçimlerinde bu aza karşı adayla beraber çalışıyor ve seçimi kaybediyorlar. Seçimi kayba müteakip kaymakamlığa eski dönemde yapılan bu sahte imzalı karardan dolayı dilekçe vererek olayın incelenmesini talep ediyor. Kaymakam özel idare personelini görevlendirerek inceleme başlatılıyor. Yapılan incelemede herşeyin uygun lakin imzanın sahte olması nedeni ile savcılığa intikal ettiriyor. (Muhtar imza attım diyor) Savcılık ağır ceza mahkemesine suç duyurusunda bulunuyor. Şimdi bu muhtarın en az ceza ile mahkemeden kurtulma şansı ve eğerki ceza alırsa ne kadar alabileceği ve bu durumda savunmasını nasıl yapması gerektiği konusunda bilgisi olanların konuya cevap yazmalarını rica ediyorum.

Not : tüm ödeme evrakları fatura ve ( ilgili karara ait sahte imzası dosyada mevcut) özel idarenin hakkında tuttuğu rapor dosyada mevcuttur.

Herkese iyi çalışmalar