Saygıdeğer Hukukçu Arkadaşlar benimde bir problemim var birkaç avukatla görüştüm kesin bir şey söyleyemediler. Umarım bana yardım edersiniz.
2004 yılında evimin önünden arabam çalındı. Aradan 4,5 yıl geçti ve geçen hafta aracım bulundu. Change olarak sahte ruhsatla 3-4 el değiştirmiş. Noterden satışı da yapılmış. Araç polis tarafından şimdi bana iade edildi.

Yeniden plaka ve ruhsat çıkarmak için uğraşıyorum, ancak ruhsat almam için muayene istasyonuna gittiğimde aracın 4 yıl önce biten fenni muayenesi için benden faizi ile 4,5 yıllık harç isteniyor. Bu yasal mı? Çünkü aracın çalıntı olduğu dönem için MTV ödemiyorum. Neden muayene harcı faizi ile alınıyor? Çalıntı aracı çalıntı olduğu dönemde nasıl muayene ettirebilirdim acaba?

Bir de bu işlemleri yaptırıyorum ve bir sürü masrafa giriyorum ama içimde de bir korku var. Aracın change olduğunu bilmeden yasal yollardan alan son sahibi dava açsa aracımı geri alabilir mi? Çünkü change olan araçlar yasal yollardan 3 el değiştirdiyse sahibine değil son alıcıya teslim edilir diye bir şey duydum. Bu doğru mu?

Kıymetli görüşlerinizi bekliyorum.