03 05 2009 tarihinde eşim evi terk etti son 6 ayda tam 3 kere cep telefonuyla başka biriyle görüştüğünü yakaladım ailesine bildirdim .. ama aile büyüklerimiz araya girdi ve bir cahillik yapmış dediler tekrar bir araya geldik .. ama 03 mayısta 2 sayfa mektup yazıp sabahın 5 inde evden kaçtı .. benim elimde türk telekomdan çıkardığım döküman ,, eşimin cep telefonu ( ahlaksızca msjlaşmalar ,, annemin altınlarını calıp ankaraya kaçma pilanları msjlarda kayıtlı ve kendi el yazısıyla evden giderken bıraktığı mektup var delil olarak .. 2 oğlum var 4 yıllık evliyim ,, çocuklarım biri 3 diğeri ise 1 yaşında .. ben davamı açtım eşim 18 gün sonra ortaya çıktı ve şuan babasının yanında ... mahkemeye yalan yanlış dilekçe vermiş ( ayrı yaşıyorum çocuklarımı göstermiyolar demiş ) hakimde benim dosyamı incelemeden karar almış ve duruşma gününe kadar geçici velayet vermiş anneye ,, şuan çocuklarım annesinde , yanlız ben çok huzursuzum bu durumdan çünkü anne çok sorumsuz ve ahlaksız biri çocuklara karşı çok ilgisiz ... şimdi ben ne gibi haklara sahibim ,, elimdeki deiller mahkemede çocuklarımı almama yeterlimi ? birde maddi manevi tazminat talebinde bulundum alabilirmiyim ?
Hukuki NET Güncel Haber
Konu vefasız25 tarafından (14-06-2009 Saat 00:21:27 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: özür dilerim büyük harf kullandığım için ..
2008 in KASIM AYIN da EŞİM İNTERNET te NETLOG ADLI BİR SİTEDE BAŞKALARIYLA KONUŞURKEN YAKALADIM.. BUNUN ÜZERİNE BABASININ EVİNE GÖTÜRÜP DURUMU BABASININA AÇIKLADIM AİLE BÜYÜKLERİ ARAYA GİREREK BİRE BİR GÖRÜŞME OLMAMIŞ SANAL ORTAM VE BİR CAHİLLİK YAPTIĞINI SÖYLEDİLER EŞİM DE YEMİNEDERİM BİRDAHA OLMIYCAK DEDİ BENDE ONA İNANDIM AYNI GÜN EŞİMLE BİRLİKTE EVİMİZE DÖNDÜK VE BEN EVİMDEN BİLGİSAYARIMI SATTIM.. YAKLAŞIK 3 AY SONRA EŞİMDEN ŞÜPELENMEYE BAŞLADIM GECELERİ BEN YATTIKDAN SONRA CEP TELEFONU İLE MSJ ÇEKİYODU EMİN OLABİLMEK İÇİN 1 HAFTA KADAR TAKİP ETTİM O GÜNLERDE EV TELEFONU FATURASI GELDİ Bİ HAYLİ YÜKLÜ BİR FATURAYDI GÖRÜŞMELERİN NERDEYSE TAMAMI GSM OLARAK GÖRÜNÜYODU ERTESİ GÜN TÜRKTELEKOMDAN AYLIK DÖKÜMAN ÇIKARDIĞIMDA HERŞEY ORTADAYDI 0506 503 .. .. NO İLE BİR ÇOK KEZ GÖRÜŞMELER YAPILDIĞINI GÖRDÜM.. AKŞAM İŞ ÇIKIŞI EVE GELDİM EŞİME DÖKÜMANI GÖSTERİP BU NUMARA KİME AİT OLDUĞUNU SORDUM ÖNCE BİLMİYORUM DEDİ SONRA BEN ONDAN CEP TELEFONUNU BANA VERMESİNİ SÖYLEDİM VERMEMEKTE ÇOK DİRENDİ AMA ELİNDEN ALDIM ... TELEFONDA FARKLI KİŞİLERLE GÖRÜŞMELER VARDI AMA BİR TANESİ VARDIKI BUNUNLA AŞK YAŞIYODU MESAJLARIN HEPSİNİ OKUDUM UTANÇ VERİCİ AHLAKSIZCA ŞEYLER YAZIYODU AYRICA AŞK YAŞADAĞI KİŞİ İLE EVDEKİLERİ YEMEKLE ZEHİRLEYİP ANNEMİN ALTINLARINI ÇALIP ANKARAYA GİTME PİLANLARI VARDI ... AYNI AKŞAM BABASINI ARADIM DURUMU ANLATTIM BABASI HEMEN GELİP MESAJLARI OKUDU TELEFON DÖKÜMANINA BAKTI VE KIZINI ÇOCUKLARIMIN GÖZÜ ÖNÜNDE DÖVEREK EVDEN GÖTÜRDÜ BU BANA İKİNCİ KEZ YAPILMIŞ BİR İHANETTİ ... AYNI GÜN GECE YARISINA KADAR DÜŞÜNDÜM VE ÇOCUKLARIMI ANNESİZ BÜYÜTMEYE HAKKIM OLMADIĞINA KARAR VERDİM VE GECE YARISI KAYINPEDERİMİN EVİNE GİDİP BABASIYLA KONUŞDUKTUKTAN SONRA EŞİMİ EVE GETİRDİM ... ARTIK EVİMDE NE İNTERNET NEDE EŞİMİN ELİNDE CEP TELEFONU VARDI BİRDAHA İSTESEDE YAPAMAZ DİYE DÜŞÜNÜYODUM BU OLAYIN ÜZERİNDEN 1 AY SONRA KAYINPEDERİM TAŞINMA KARARI ALDI VE ONA YARDIMA GİDECEKTİK BİR KAÇ GÜN SONRA EVİ TAŞIDIK TAŞINMA SIRASINDA HER YERİN DAĞINIK OLMASINI FIRSAT BİLEN EŞİM ANNEANNESİNİN VE DAYISININ KIZININ CEP TELEFONUNU ALIP ÇANTASINA KOYMUŞ TABİİ BU OLANLARDAN KİMSENİN HABERİ YOK... NİSAN AYININ ORTALARINDA EŞİMİ EVDE CEP TELEFONUYLA KONUŞURKEN ANNEM YAKALAMIŞ VE BABAM ANNEM EŞİM OTURUP KONUŞMUŞLAR BABAM CEP TELEFONUNU ALIP ÖNCE KIRMIŞ SONRA SOBAYA ATMIŞ VE BU OLAYI BURDA KAPATIYORUZ BEN DAHİL OLMAK ÜZERE KİMSEYE SÖYLEMEYECEKLERİNE YEMİN ETMİŞLER... ANNEM BU OLAYI KALDIRAMADI VE PİSKOLOJİK DEPRESYONA GİRDİ 1 HAFTA BOUYUNCA HERGÜN HASTANEDEYDİK ANNEM ÇOK HASTAYDI VE BEN BU KONUYO BİLDİĞİM HALDE EŞİME SEN GENEMİ CEP TELEFONUYLA GÖRÜŞME YAPIYOSUN GENEMİ BENİ ALDATIYOSUN DİYEMİYODUM ÇÜNKÜ EVDE ÇIKACAK UFACIK BİR HUZURSUZLUK BANA ANNEMİ KAYBETTİREBİLİRDİ GÜNLERCE SUSTUM FARKINDAYDIM GENE TELEFONLA KONUŞUYODU AMA SABRETTİM EVDEKİLER ÜZÜLMESİN DİYE HAFTA SONU DIŞARI ÇIKIP BİR ÇAY BAHÇESİNDE EŞİMLE KONUŞACAKTIM BU DURUMU CUMARTESİ GÜNÜ İŞTEN GELDİĞİMDE HİÇBİRŞEY YOKMUŞ GİBİ YEMEK YEDİK AKŞAM OLUNCA YATIP UYUDUK SABAH 5 00 SIRALARINDA BABAM DIŞ KAPININ AÇILDIĞINI FARK EDİYO VE BANA SESLENİYO EŞİM,, BENİM BABA ÇOCUKLAR ÜŞÜDÜ ODUN ALICAM DİYO BABAMDA NAMAZINI KILDIKTAN SONRA YATIYO SONRASINDA BEN UYANDIĞIMDA UFAK OĞLUM BELKİ YARIM SAAT BOYUNCA AĞLADIĞINI FARK ETTİM UYANDIM VE EŞİME SESLENDİM AMA EŞİM YOKTU DİĞER ODAYA GİTTİĞİNDE YAZILMIŞ BİR NOT ÜZERİNDE İSE ÇOCUKLARA AİT KİMLİKLER VARDI... HEMEN SAVCILIĞA DİLEKÇEMİ VERDİM VE EVE GELDİM EŞİMİN YAZLIK ELBİSELERİNİN DOLABINDA OLMADIĞINI VE BENİM CEBİMDEKİ 1 HAFTALIK HARÇLIĞIMIDA ALMIŞ OLDUĞUNU FARKETTİM MUHTEMELEN BİR VALİZ İLE GİTTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM... BEN ONU GURURUMU ŞEREFİMİ AYAKLAR ALTINA ALARAK TAM 3 KEZ AFFETTİM AMA O BUNU HAK ETMEDİ... ŞİMDİ ONDAN BOŞANMAK İSTİYORUM HEMDE EN KISA ZAMANDA. eşim evi terk ettikten 16 gün sonra babasının evine döndü .. ben davamı açtım mahkeme 16 11 2009 da .. elimde türk telekom dökümanı ,, cep telefon msjları ve eşim evi terk ederken kendi el yazısıyla bırakıp giitiği mektup var bunları mahkemeye ilettim ,, ama eşim yalan yanlış bir dilekçe vermiş mahkemeye çocukların velayetini geçici olarak almş şuan çocuklarım onda ... ben olayda ne gibi haklara sahibim ... çocuklarımı almak istiyorum ..
Önce Sen bunu hak etmişin sana müstehak, Şimdi acmış olduğun boşanma davasında bu elinde bulunan deliller güzel kuvvetli delillerdir zaten babasınında bu yönde ben size şahitlik yapacahına eminim,zaten aileniz dende şahitler var.ayrıca eşinizin bu nedenle evi terk ettiğini elinizde bulunan,icerek olarak muhteviyatını bilmediğimiz bir mektupta bu iddialarınızı teyit eder nitelikte olduğunu tahminle. bu eşinizden aynen boşanır ve ağır kusurlu görülmesi durumunda eşinizden tazmanat dahi taleple ala bilirsiniz,ayrıca bu durum karşısında ağır kusurlu görülen eşinizede yoksulluk nafakası gibi bir nafaka ödeme yükümlülüğü altınada girmemiş kurtulmuş olursunuz.
Tabiki eşinizde sizin acmış olduğunuz boşanma davası dilekcesine kendince iddialarda bulunacaktır,"Bir laf vardır Hırsız Ev sahibini şaşrtır diye" var bakki yazmış olduğu cevabi dilekcenize belkide bu ahlaksızlıkları sizin yaptığınızı bile iddia edebilir,tabiki insan şokta olur bu gayet normaldir.
Cocukların velayetine gelince burada haliyle mahkeme hakimi bu olayları,değerlendirecek gerekirse Pedegok görüşüde alarak cocukların geleceği icin eşinizin bu şekil tutum ve davranışı nedeni ile cocukların etkilenme durumuna göz önüne alarak bir de vijdani karanını değerlendirerek cocukların velayetini anneye yada size bırakacaktır.
Burada velayet hususunda tabiki cocukların yaşları bu olayları idrak edip edemiyecekleri,hep bunlar göz önüne alınarak değerlendirilecektir.
Önce Sen bunu hak etmişin sana müstehak, Şimdi acmış olduğun boşanma davasında bu elinde bulunan deliller güzel kuvvetli delillerdir zaten babasınında bu yönde ben size şahitlik yapacahına eminim,zaten aileniz dende şahitler var.ayrıca eşinizin bu nedenle evi terk ettiğini elinizde bulunan,icerek olarak muhteviyatını bilmediğimiz bir mektupta bu iddialarınızı teyit eder nitelikte olduğunu tahminle. bu eşinizden aynen boşanır ve ağır kusurlu görülmesi durumunda eşinizden tazmanat dahi taleple ala bilirsiniz,ayrıca bu durum karşısında ağır kusurlu görülen eşinizede yoksulluk nafakası gibi bir nafaka ödeme yükümlülüğü altınada girmemiş kurtulmuş olursunuz.
Tabiki eşinizde sizin acmış olduğunuz boşanma davası dilekcesine kendince iddialarda bulunacaktır,"Bir laf vardır Hırsız Ev sahibini şaşrtır diye" var bakki yazmış olduğu cevabi dilekcenize belkide bu ahlaksızlıkları sizin yaptığınızı bile iddia edebilir,tabiki insan şokta olur bu gayet normaldir.
Cocukların velayetine gelince burada haliyle mahkeme hakimi bu olayları,değerlendirecek gerekirse Pedegok görüşüde alarak cocukların geleceği icin eşinizin bu şekil tutum ve davranışı nedeni ile cocukların etkilenme durumuna göz önüne alarak bir de vijdani karanını değerlendirerek cocukların velayetini anneye yada size bırakacaktır.
Burada velayet hususunda tabiki cocukların yaşları bu olayları idrak edip edemiyecekleri,hep bunlar göz önüne alınarak değerlendirilecektir.
Gecmiş olsun diyorum.
öncelikle çok teşekkür ederim cvp verdiğiiz için .. benim asıl derdim 16 11 09 tarihine kadar geçici velayet annede ben çok korkuyorum çocuklarımın başına birşey gelicek diye ben bu kararı bozmak istiyorum geçicide olsa duruşma gününe kadar çocuklarımı almak istiyorum .. tabi duruşma günü alınacak karara saygı duyarım mutemelen alıcam çocuklarımı en azından öle düşünüyorum .. kafama takılan bir noktada şu ki : maddi manevi tazminat talebinde bulunucam hakim bu tazminatın miktarını neye göre değerlendirir .. eşimin adına üzerine hiç bişeyi yok çalışmıyoda .. tazminatı hak etsemde nasıl tahsil edilir ..?
Yazım kurallarına özen gösterilmesi,iletinin tamamının büyük harfle yazılmaması ve tekrar yapılmaması ile ilgili bir site kuralı olduğunu biliyormusunuz???
Yazım kurallarına özen gösterilmesi,iletinin tamamının büyük harfle yazılmaması ve tekrar yapılmaması ile ilgili bir site kuralı olduğunu biliyormusunuz???
Özür dilerim bunun farkındayım ama ben pcye bunu bu şakilde kaydettiğim için kopyala yapıştır yaptım .. Tekrar özür dilerim
Erdoğan bey çok özür dilerim bu sitede yeni olduğum için bazı konuları bilmiyorum ama sonunda yazımı düzelttim .. Bana bu yaşadığım konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim ..
Çocukların yaşlarının çok küçük olmasından dolayı annede geçici olarak kalması doğal bir durumdur.
Ancak ortak hayata son verdiği ve sadakat yükümlülüğüne uymadığı için boşanma sizin lehinize olacaktır.Bu nafaka vermeyeceğiniz anlamına gelmez.Nafaka vermemek için sizin hiç ama hiç kusurlu olmadığınızı ispatlamanız gerekir.Yani nafakada kusuru sizden daha çok olan eş yoksulluğa düşüyorsa yine de nafaka verebilirsiniz, aklınızda bulunsun, tabi velayet durumu da önemli.
Tazminata gelince, başka biriyle ilişkisi olmasında dolayı uğradığınız manevi zararı tazmin ettirebilirsiniz.
Şu durumda yapacağınız en mantıklı şey bence iyi bir avukat tutmanızdır.Burda aldığınız bilgilerle yetinmeniz pek iyi olmayacaktır.
Çocukların yaşlarının çok küçük olmasından dolayı annede geçici olarak kalması doğal bir durumdur.
Ancak ortak hayata son verdiği ve sadakat yükümlülüğüne uymadığı için boşanma sizin lehinize olacaktır.Bu nafaka vermeyeceğiniz anlamına gelmez.Nafaka vermemek için sizin hiç ama hiç kusurlu olmadığınızı ispatlamanız gerekir.Yani nafakada kusuru sizden daha çok olan eş yoksulluğa düşüyorsa yine de nafaka verebilirsiniz, aklınızda bulunsun, tabi velayet durumu da önemli.
Tazminata gelince, başka biriyle ilişkisi olmasında dolayı uğradığınız manevi zararı tazmin ettirebilirsiniz.
Şu durumda yapacağınız en mantıklı şey bence iyi bir avukat tutmanızdır.Burda aldığınız bilgilerle yetinmeniz pek iyi olmayacaktır.
elimdeki delillerin yeterli olacığnı düşünüyorum avukatımda aynı fikirde benimle ben kusurlu olduğumu düşünmüyorum ,ama maheme günü savunma amaçlı iftiralar atabilirler buda hakimin takdiri .. benim derdim çocuklarımı o kadından almak ve ona verebileceğim an büyük ceza ise para cezasına çarprılması olacaktır ... bu iki olayı ( velayeti ve tazminatı ) kazandımmı hak ettiği cezayı bulucaktır diye düşünüyorum .. ikimizinde adına kayıtlı hiç bir şeyi yok mülkiyet olarak ,, bu durumda nafaka veya benim açtığım tazminat davası neye göre değerlendirir ikimizde çalışmıoruz şuanda ...?
Nafakada yoksulluğa düşmek önemlidir.Yani sizin kusurunuz daha az dahi olsa, çocuklarınız anneye verildiği takdirde nafaka verebilirsiniz.Adı üstünde zaten "yoksulluk nafakası"
Tazminat olayında ise manevi tazminatta; sizin kişilik haklarınızın zedelenmiş olması gerekir ve davalı tarafın kusuru aranır.Burdaki kusur davalının kusurunun ağır olması demek değildir.Yani eşinizin kusuru daha az dahi olsa boşanmada, sizin kişilik haklarınıza saldırı varsa tazminata hükmolunur.
Maddi tazminatta ise; Yine davalı tarafın kusuru ve tazminat isteyen tarafın yani sizin, kusursuz ya da daha az kusurlu olmanız gerekir.
Sizin olayınızda iddialarınızı güçlü delillerle ispatlamanız gerekir.Avukatınız mutlaka bunları hesaba katacaktır.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku