bir firmadan hosting aldım. aldıgım hostingi bir başkasına sattım. sattığım kişi hosting aldığım firma ile görüşerek beni deve dışı bırakıyor.
almış oldugum www.isim.com hostingin bilgilerini veremiyorlar. Fakat onlara yeni bir hosting açıyorlar. ve yeni bir hosting açmaları için benim almış olduğum www.isim.com hostinginin silinmesi ve yeniden açılması yada benim aldıgım www.isim.com un sonuna bir nokta işareti getirerek www.isim.com. yaparak hostingin ismini değiştirmeleri gerekiyor. Ve ilgili firma ismi değiştiriyor bana ait olan hosting www.isim.com. oluyor diğer firmanınki ise www.isim.com oluyor.
1 gün önce www.isim.com hostingi bana ait idi.
1 gün sonra ise www.isim.com hostingi bir başkasına ait iznim olmadan bir mahkeme kararı olmadan ticari amaç doğrultusunda satıldı.
www.isim.com hostinginin domain yonetimi sizde olmadıgı için siz www.isim.com un hostingini zaten kullanamayacaksınız o yüzden biz başkasına verdik. gerekçeleri bu.
pazardan aldığım ayakkabıyı giyemeyince (ayağıma olmayınca) pazardaki satıcının ayakkabımı zorla alıp başkasına vermesi durumudur bu. bugun kullanmıyorum belki yarın kullanacağım faturam var.
bu durumun hukuki yaptırımı nedir ?
Arkadaşım anladığım kadarı ile web sayfan varmış.
Bir web sayfası Domain(isim) + Hosting(web alanı) 'ndan oluşur.
Bu durumda sen ismi başkasına devretmişsin.
Web alanın isimsiz kalmış. Web alanına ulaşmak için bir domain ismine ihtiyacın var. Hukuki bir yaptırım olması için ortada bir kasti bilgi silinmesi olması lazım. Silinen bir bilgi de yok. Senin yapman gereken en ucuzundan bir isim alıp web alanını bu isime bağlatman. Aksi halde internet üzerindeki (hostingindeki) bilgilere ulaşamazsın. Eğer sunucu sana özel bir kanal açarsa yada alternatif bir ip adresi üzerinden bu alana girmene olanak sağlarsa dosyalarını görebilirsin. Bu da sunucunun iyi niyetine bağlıdır. Teknik olarak mümkün olmadığın için hosting firman bu durumda haklı.
Arkadaşım anladığım kadarı ile web sayfan varmış.
Bir web sayfası Domain(isim) + Hosting(web alanı) 'ndan oluşur.
Bu durumda sen ismi başkasına devretmişsin.
Web alanın isimsiz kalmış. Web alanına ulaşmak için bir domain ismine ihtiyacın var. Hukuki bir yaptırım olması için ortada bir kasti bilgi silinmesi olması lazım. Silinen bir bilgi de yok. Senin yapman gereken en ucuzundan bir isim alıp web alanını bu isime bağlatman. Aksi halde internet üzerindeki (hostingindeki) bilgilere ulaşamazsın. Eğer sunucu sana özel bir kanal açarsa yada alternatif bir ip adresi üzerinden bu alana girmene olanak sağlarsa dosyalarını görebilirsin. Bu da sunucunun iyi niyetine bağlıdır. Teknik olarak mümkün olmadığın için hosting firman bu durumda haklı.
bi kurumun web sitesini yaptık. hostingini bir başka servis sağlayıcıdan aldık.
sözkonusu kurum bize yapmış oldugumuz yazılımın ve hostingin ödemesini yapmayınca kapattık. kapattıktan sonra bu kurum yetkilileri servis sağlayıcıyı arayıp site yayına kapatıldı yazısını sildirmek için talepte bulundular.
servis sağlayıcı ise bu hostingin içeriğine müdehale edemeyeceğini söyleyip yeni bir hosting açıp boş sayfa görünmesini sağlayabilrim demiş.
bu yeni bi rhosting açması için de eski hostingi silip yada değiştirip öyle açması gerekiyor çünkü sistemde çakışma olur. dolayısı ile hostingin ismi değiştirilip yeni bir hosting açılıyor.
kurum site kapatılmıştır yazısından kurtuluyor ve benim yönetimimde olan hosting tamamen kuruma geçmiş oluyor. benim yonetimimde olan içi dosyalarla dolu olan hosting hesabı ismi değiştirilip bana geri veriliyor.
Şimdi olayın boyutu değişti. Bu bir alacak verecek davası firmaya web sayfasını fatura ettiyseniz. Bu fatura ile icra takibi başlatabilirsiniz. İlave olarak domain com mu com.tr mi borçlu olan şirketin adına mı sizin adınıza mı kayıtlı. Bunları öğrenirsem daha fazla yardımcı olabilirim size.
Şimdi olayın boyutu değişti. Bu bir alacak verecek davası firmaya web sayfasını fatura ettiyseniz. Bu fatura ile icra takibi başlatabilirsiniz. İlave olarak domain com mu com.tr mi borçlu olan şirketin adına mı sizin adınıza mı kayıtlı. Bunları öğrenirsem daha fazla yardımcı olabilirim size.
domain bel.tr uzantılı kurum adına kayıtlı. icra takibini zaten başlatacağız.
Fakat durumdaki farklı boyut şu
servis sağlayıcı yani hosting firması , biz yazılımcı firmanın site kapanmıştır yazısını engellemek için. hostiing sunucularında bizim kullanımımızda olan hostingin ismini değiştirip, ilgili kuruma asıl kullanılan hostingi, işe yarayan kısmı geri veriyor.
domain nic.tr olduğu için ODTÜ den çıkıyor ve kurumun belgeleri ile kuruma tescil ediliyor. Kurum domainin ücretini ödediği için domain adı kuruma ait ve istediği hosting ile kullanabilirler. Bu onların en doğal hakkı. Bu durumda herhangi bir hak talep edemezsiniz. Yapmış olduğunuz yazılımı da bu durumda kullanmıyorlar. Yazılımla ilgili daha önceden bir sözleşme yaptı iseniz bununla ilgili yasal haklarınızı kovuşturabilirsiniz. Aksi halde domain adı ile ilgili hiçbir hak talep etme hakkınız yok. İstedikleri hosting şirketinden istedikleri boyutta istedikleri hosting ile kullanabilirler. Hiçbiri olmasa falanfilan.bel.tr ismini de alıp yönlendirme yaparlar. Hak sahibi olmanız için domainin size ait olması gerekir. Domain hosting ile mütemmim cüz değildir. Hosting teferruat durumundadır. Siz sadece yaptığınız yazılımın hakkını savunabilirsiniz.
domain nic.tr olduğu için ODTÜ den çıkıyor ve kurumun belgeleri ile kuruma tescil ediliyor. Kurum domainin ücretini ödediği için domain adı kuruma ait ve istediği hosting ile kullanabilirler. Bu onların en doğal hakkı. Bu durumda herhangi bir hak talep edemezsiniz. Yapmış olduğunuz yazılımı da bu durumda kullanmıyorlar. Yazılımla ilgili daha önceden bir sözleşme yaptı iseniz bununla ilgili yasal haklarınızı kovuşturabilirsiniz. Aksi halde domain adı ile ilgili hiçbir hak talep etme hakkınız yok. İstedikleri hosting şirketinden istedikleri boyutta istedikleri hosting ile kullanabilirler. Hiçbiri olmasa falanfilan.bel.tr ismini de alıp yönlendirme yaparlar. Hak sahibi olmanız için domainin size ait olması gerekir. Domain hosting ile mütemmim cüz değildir. Hosting teferruat durumundadır. Siz sadece yaptığınız yazılımın hakkını savunabilirsiniz.
hosting firmasında ..bel.tr diye bir hosting var. ve bu bize ait hosting.
bunu hosting firması ilgili kuruma iznimiz dışında veriyor. olayın yazılım domain boyutundan apayrı olan bu hosting problemidir.
ben bir hosting alıyorum. sizin adınıza site açıyorum. isminiz.com gibi. sonra siz giiyorsunuz hostingden yetkli olmadıgınız halde hostingi alıyorsunuz. aynı hostingden. eğer dns yonlendirip başka hostingden alınmış olsa bir problem yok. hosting firması size sözkonusu hostingi verebilmek için bendeki isminiz.com hostinginin adını isminiizzz.com yapıyor size isminiz.com un hostingini veriyor. biz hosting firmasının bizim iznimiz olmadan hostingimizin isminizzz.com olarak değiştirilmesinden şikayetçiyiz.
Hostingin adı olmaz. Hosting bir klasördür. İsim domaine aittir. Atıyorum www.isim.com domain adresini 12345 isimli klasörde barındırabilir. Bu tamamen sunucuyla ilgilidir. Sunucu hostingi istediği klasör adıyla barındırabilir. Domainin kontrolünü domain adının sahibi yapar.
Merhabalar, benim başvuru durumum 1 hafta önce "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Güvenlik tedbiri ne zaman biter?
20-10-2025, 05:32:26 in Ceza Hukuku