Kira Kontratımın Feshi İçin İhtarname Çektim Sonuç Ne Olur?
Sayın büyüklerim kiracım uzun süredir kiramı ödemiyor. Bütün kanunları çok iyi biliyor. Kapısına gittiğimde silah çekip tehdit ediyor. Savcılığa şikayette bulundum henüz bir haber alamadım. Kiracıya yardım alarak 14 Mayıs 2009 tarihinde şöyle bi ihtarname çektim fakat kiracı süre dolunca evi tahliye etmeyeceğini söylüyor şimdi ne yapmalıyım lütfen cevap verin.
Konu : 25.06.2008 Tarihli Kira Kontratının Feshi Talebi
AÇIKLAMALAR :
1- Bana ait olan xxxxx adresinde kiracımız olarak bulunmaktasınız. Sözü edilen yeri karşılıklı anlaşmamıza göre 650 tl bedelli olarak kira kontratı yapmış bulunmaktayız.
2- 25.12.2008 tarihinden bu yanadır kira bedelini ödememiş bulunmaktasınız. Biriken kira bedeli olan 3250 tl'nin ödenmesini ihtar ederim.
3- 25.06.2008 tarihinde başlayan ve 25.06.2009 tarihinde bitecek olan KİRA KONTRATIMIZIN yenilenmemesi ve evi süresinde tahliye etmenizi ihtar ederim.
4- Defalarca yapmış olduğumuz uyarılara karşı son zamanlarda hakaret ve tehdit edici tavırlarınıza da mağruz kalmış bulunmaktayız. Bu tavırların kiralayan kiracı ilişkisini zedelediği ve bizim için bu ilişkinin hoş bir durum olmadığını da ihtaren bildirmekteyiz.
İSTEM SONUCU :
25.06.2009 tarihinde bitecek olan kira kontratımızın evi süresinde boşaltmanız için bir ay önceden, ayrıca 25.06.2009 tarihine kadar 3 ve 4. maddelerdeki tutumları ortadan kaldıracak şekilde tutum takınmamanızı; aksi halde hakkınızda tahliye davası açarak noter masrafı, yargılama giderleri ve vekalet ücretini ödemek zorunda kalacağınızı ihtar ederim.
Re: Kira Kontratımın Feshi İçin Şöyle Bi İhtarname Çektim Sonuç Ne Olur?
Özgür Can rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle yardımınız için teşekkür ederim.
peki şuanda sözleşmemiz fesh edilmiş midir
Sözleşme sizin ihtarname çekmenizle fesh olmaz. Kirayı ödemediği için mahkemeye başvurarak tahliye kararı isteme hakkınız vardır. Kira alacaklarınız için doğrudan icra takibi başlatabilirsiniz.
Efendim biz bu konuyla ilgili bakırköy 4. icra dairesine 3 nisan 2009 tarihinde başvurduk ama daha hiçbir sonuç alamadık başvurumuzla ilgili belgeleri aşağıya ekliyorum eğer incelerseniz sizde görüceksiniz yaptığı silahlı tehditle ilgili savcılığa suç duyurusunda da bulunduk şimdi ayrıca bir de evden çıkması için dava mı açmamız gerekiyor çünkü resimlerde de göreceğiniz gibi orda şöyle bir cümle var ilamsız kira alacaklarım dair takip talebi ve tahliye edilmesini isteme talebimdir.
Buna rağmen tahliye davası mı açmamız gerekiyor tekrardan yoksa bekleyelim mi çünkü bu ayın 25 inde sözleşme bitiyor.. (25.06.2009) Dava açacaksak hangi mahkemeye nasıl başvurmalıyız. Zaten evi krediyle aldık ordan gelen kiralarla ödüyorduk taksitleri bu adamın yüzünden bize icra gelicek sonunda..
Takip talebi doğru da tahliye emri yanlış. Kira alacaklarına mahsus ödeme emri (örnek 13) tebliğ edilmesi lazım dı. Takip tarihi itibariyle hatta şu anda sözleşme devam ediyor bu şekilde tahliye emri gönderilmez. Bu ödeme emriyle kira alacağı tahsil de edilemez.
Herhangi bir itiraz varmı baktınız mı dosyaya?
Konu Av.Engin Oğuz tarafından (10-06-2009 Saat 21:04:46 ) de değiştirilmiştir.
Hakkarili Mübaşir rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Özgür Can,
Yargıtay'a göre bırakınız silahlı tehditi ev sahibine hakaret etmek bile başlı başına tahliye nedenidir. İspatlarsanız işiniz kolaylaşacaktır.
Bugün savcılığa gittim daha soruşturma aşamasındaymış dosya. Şahidimiz var ama 2 nisandan beri soruşturuluyor uzun bi zaman oldu. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Takip talebi doğru da tahliye emri yanlış. Kira alacaklarına mahsus ödeme emri (örnek 13) tebliğ edilmesi lazım dı. Takip tarihi itibariyle hatta şu anda sözleşme devam ediyor bu şekilde tahliye emri gönderilmez. Bu ödeme emriyle kira alacağı tahsil de edilemez.
Herhangi bir itiraz varmı baktınız mı dosyaya?
Öncelikle ilgilendiğiniz için size de teşekkür ederim Engin Bey.
Bugün Bakırköy İcra Daire'sine gittim dosya kiracımız tebliğ edilmemiş muhtarlıkta kayıtları olmadığı için geri dönmüş. Bize kağıt yazdı verdiler polis yoluyla adres tespiti yapmamızı istediler. Polise götürdük ilgileneceklerini söylediler.
Bu ayın 25 inde sözleşmemiz bitiyor bunları evden çıkarabilmemiz diğer kiralarımızı da alabilmemiz hangi mahkemeden nasıl bi dava açmamız gerekiyor..
Re: Kira Kontratımın Feshi İçin İhtarname Çektim Sonuç Ne Olur?
Bence açtığınız dosyayı öylece bırakın çünkü yanlış açılmış...
Ödemedikleri bütün kiraları tahliyeli icra takibine koydurun (örnek 13) ödeme emrini talep açıp yolluk yatırarak memur vasıtasıyla tebliğini isteyin.
Bir ay içinde bütün kiraları ödemezlerse veya itiraz ederlerse icra hakimliğinde itirazın kaldırılması ve tahliye davası açarsınız.
Diğer yol kiralardan vazgeçip sözleşmeniz ay sonunda dolmasını beklersiniz tahliye emri yollarsınız çıkmazlarsa tahliye davası açarsınız.
Esenkalın
Re: Kira Kontratımın Feshi İçin İhtarname Çektim Sonuç Ne Olur?
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Bence açtığınız dosyayı öylece bırakın çünkü yanlış açılmış...
Ödemedikleri bütün kiraları tahliyeli icra takibine koydurun (örnek 13) ödeme emrini talep açıp yolluk yatırarak memur vasıtasıyla tebliğini isteyin.
Bir ay içinde bütün kiraları ödemezlerse veya itiraz ederlerse icra hakimliğinde itirazın kaldırılması ve tahliye davası açarsınız.
Diğer yol kiralardan vazgeçip sözleşmeniz ay sonunda dolmasını beklersiniz tahliye emri yollarsınız çıkmazlarsa tahliye davası açarsınız.
Esenkalın
Dediğiniz gibi yapacağız artık yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku