Mesajımı okuyan herkeze iyi günler iyi çalışmalar..

Amcamın Ankara' da iki tane bitmiş fakat iskanı alınmamış biri 5 diğeri 4 yıl önce bitmiş binaları var..
Amcam iflas etmesi nedeniyle binaların iskanını ben üstlendim.( Yengem ve çocukları için). Her iki binadan da birer dairesi var ve bu daireler iskan alındıktan sonra tapularını arsa sahibi verecek.( Dairelerden biri yapı denetim firmasına ait ( bu daire yapı denetime binaların yapı denetim üçreti karşılığı yazılı anlaşma karşılığı verilmiş( Amcam yapmış antlaşmayı)) Diğer daireyide zor güç arsa sahibine sattırıp parasınıda onun hesabında olmak kaydıyla yapılacak işler karşılığında peyder peyi para alarak bütün fatura, raporlar ( sıgnak, itfaiye, doğal gaz gibi ) ve sigorta borçu gibi işleri bitirdim. Fakat yapı denetime bu sırada ( 12/10/2008 tarihinde) hakedişleri hazırlaması ve belediyeden taksitelerini ödeyip çekmesi için ödünç olarak 7.000.00 Tl para verdik. Ama yapı denetim 09/06/2009 tarihine kadar sadece kendi dairesi olan binanın %60 hakediş dosyasını içeri vermiş ve kendisi sadece kendini düşünerek biz ona o kadar yaklaşmamıza rağmen ilk önce o binanın iskanına son imzayı atmadan tapuyu alacak mış. ama diğer binanın iskanıda tapuyu aldıktan sonra yapacak.( Ama bizim daireyi sattığımız binanın ki yani arsa sahiblerinde 12.000.00 Tl'miz kalan binanın iskanını tapuyu aldıktan sonra işleme başlayacak. Ayrıca kendisindede 7.000.00 Tl'miz + daire üstünden alacağımız var.) Ayrıca diğer (arsa sahiblerinde para olan bina) başlamadığından dolayı artık arsa sahiblerinden para alamıyorum ve yapı denetim iskan ve veraset harçları parasını da kendisinde olan paramızdan değil de kendi tabiriyle BEN BİLMEM NERDEN BULURSANIZ BULUN diyerek bizi iyice zor duruma düşürüyor. Zaten bizde para olmadığından ve kendisininde işleri sadece KENDİSİNİ DÜŞÜNEREK ( SADECE BEN DİYEREK) bizi de çıkmaz bir noktaya getirdi. Binaların; daireyi sattığımızın binanın ruhsat süresi bitmiş ve hiç hakediş verilmemiş. Kendi dairesi olan ve iskanına uğraştığı binanın ruhsat süresinin bitimine de 1 hafta var.

Yukarıda anlatdığım olaylara göre; Yapı denetim firmamızı değiştirme imkanımız var mı veya bana nasıl bir çözüm önerirsiniz maddi hiç durumum yok. Hukuksal yönden yapabileçeğim bir hakkım var mı ? ( Daireyi ondan alıp hakediş parasını verme olanağımız var mı ??)

İlgilendiğiniz İçin TEŞEKKÜR EDERİM..
İyi günler - İyi çalışmalar.