merrhaba
ben kamuda çalışan ve yakında özelleştirme dolayısı ile iş akdim fesh edilecek olan bir işçiyim.bürüt yevmiyem 32.50 ytl giydirilmiş net yemiyem (ikraiye,yol yardımı,sendika yardıı v.s) 43ytl.
işe giriş tarihim 20-02.2001.
benim 15-08-2005 tarihinde büyük olasılıkla iş akdim fesh edilecek.
15-08.2005 taihi itibariyle ne kadar ihbar ve kıdem tazminatı alırım.
bu hesaplama ne ekilde oluyor.
yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim
İşyerinizde toplu iş sözleşmesi, bireysel sözleşme, işyeri uygulaması veya personel yönetmeliği gibi düzenlemeler ile ihbar ve kıdeme esas süreler artırılmamış ise yasal süreler dikkate alınarak hesaplama yapılacaktır.
Kıdem tazminatı hesabında giydirilmiş brüt ücret üzrinden hesap yapılması gerekir. Siz bu rakamı belirtmemişsiniz ancak, neti 43 YTL olduğuna göre brütü de yaklaşık 50 YTL civarındadır. Hizmet süreniz 4 yıl, 5 ay, 5 gün olduğuna göre; 50 YTL x 30 gün = 1500 YTL kıdem tazminatı tavanının altında kalıyor. Bu durumda;
4 yı x 1500 YTL = 6000 YTL
5 ay x (1500/12) = 625 YTL
[u]5 gün x (1500/365) = 20 YTL</u>
TOplam Kıdem Taz. 6625 YTL
İhbar tazminatınız net giydirilmiş ücret üzerinden İş yasası md. 17'ye göre 56 günlük ücret tutarıdır. (43 YTL x 56 gün = 2408 YTL
İhbar ve kıdem tazminatlarınızdan binde 6 oranında (54 YTL) damga vergisi kesilir. Selamlar.
Sayın Abbas bey gayet açık olarak yazmış. İlave etmek istediğim konu ,İhbar tazminatına hak kazanabilmek için yasal ihbar süresi tanınmadan işden çıkarmalarda hak kazanılır. Kamuda çalıştığına ve ne zaman çıkacağını bildiğine göre size ihbar yapılmış kanısını taşıyorum. Eğer böyle ise ihbar tazminatı alamazsınız.
Sayın mbas67; soruda "büyük ihtimalle iş akdim 15.8.2005 tarihinde feshedilectir" gibi çok net olmayan bir iafde kullanıldığı için ihbar tazminatı hesabı yaptım. Tabi ki, iş akdinin 15.8.2005 tarihinde feshedileceği konusunda, sizin de belirttiğiniz gibi yasal sürelere uygun bir fesih bildirimi yapılmış ise ihbar tazminatı ödemesinin söz konusu olmaması gerekir. Selamlar.
konuyla ilgilendiğiniz için öncelike teşekkür ederim.
şu anda henüz işveren ne zaman fesih hakkını kullanacağını belirtmedi.
ihale şartnamesine göre devir tarihinden itibaren 6 ay süreyle işçiyi çalıştırma hakkı var.ama hemen çıkarma hakkıda var.yani bize henüz tarih belirtmedi.ben bu tarihi farazi söyledim.birde benim şüpheye düştüğüm konu;bürüt yevmiyem 32.50 ytl -aylık sosyal yardımım 80ytl-
yıllık ta 4 maaş tutarında ikramiyem var. giydirilmiş bürüt ve net ücretim benim belirttiğim şekildemi?yani net giydirilmiş 43 ytl midir?
Sayın xarax
Kanımca 4 ikramiyenizin 2 si devlet 2 si şözleşmeyle kazanılan hak.Devletin verdiği her bir ikramiye 26 günlük bürüt yevmiye üzerinden hesaplanır.26*2=52 yevmiye 30+30 da sözleşmeyle kazanılan etti 112 yevmiye . 365 e bölersek yevmiyene eklenecek bir hak edişi buluruz.
Sosyal yardım ve aylık paraya çevrilebilinen tüm hakların 30 da 1 ini yevmiyene ilave et.
Verdiğiniz verilere göre 49,27 ytl hesapladım.
Sonra, Sayın Abbas Bilgili'nin cevabını okuyun.
İkramiyeyi hesaba dahil ederken, niçin en son ödenen iikramiyenin bürüt tutarını ikramiye sayısı ile çarpmıyorsunuz da,
4 ikramiyenizin 2 si devlet 2 si şözleşmeyle kazanılan hak.Devletin verdiği her bir ikramiye 26 günlük bürüt yevmiye üzerinden hesaplanır.26*2=52 yevmiye 30+30 da sözleşmeyle kazanılan etti 112 yevmiye
şeklinde hesap yapıyorsunuz? Ayrıca, devletle ilişkilendirdiğniz ikramiyeyi niçin 26 gün olarak dikkate alıyorsunuz?
Bu hesaplama şeklini dayanakları ile birlikte biraz daha açık yazabilir misiniz?
Ayrıca, devletle ilişkilendirdiğniz ikramiyeyi niçin 26 gün olarak dikkate alıyorsunuz?
Bu hesaplama şeklini dayanakları ile birlikte biraz daha açık yazabilir misiniz?
6772 sayılı yasaya göre kamuda çalışanlara 26 yevmiye tutarında 2 ikramiye ödeniyor.Zaten yevmiyesi en son şekliyle olduğu için ikramiye hesaplanırken enson yevmiye çarpı 26 zaten 1 ikramiyenin brütünü vermektedir.
Orjinal ve tam sonuca varmak için kaynağından gitmek gerek, Burada kaynak yevmiye ,Üstelik bürüt ikramiye iki değişik şekilde hesaplandığından hangisine göre hesap edileceği kafaları biraz karıştırır. 3 aşağı 5 yukarı sonuç çok yakın çıkar fakat orjinali olmaz.
Merhaba Abbas Bey, ben işyerimden ayrılmak istiyorum ve tazminatımında yanmasını istemiyorum, rapor aldıktan sonra işverenim bei işten çıkardığında kıdem ve ihbar tazminatını alabilirmiyim ve kaç gün rapor almam gerekli, teşekkür ederim
Raporlu olduğunuz sürenin,İhbar sürenizi 6 hafta aşması durumunda işverenin fesih hakkı doğar.Bu nedenle fesihte ihbar tazminatına hak kazanamaz,kıdem tazminatına hak kazanırsınız.
Örneğin ihbar süreniz 8 hafta ise, 8+6=14 haftayı aşan bir raporunuz varsa, 6 haftayı aştıktan sonra işveren fesihte bulunabilir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku