Merhabalar..

Üç Blok, toplam 30 daireli bir sitede, kat mülkiyeti tapulu kat malikiyim.
Dairelerimizi, yap-sat usulü ile, müteahhit'ten aldık. Dairlerin ''kullanma izin belgeleri''nde ısınma şekli; ''kat kaloriferi'' ve ''doğalgaz'' şeklindedir.
Dairelerimizi, kombiler takılmış, doğalgaz tesisatları bitirilmiş vaziyette teslim aldık.
Yalnız, bölgemize daha doğalgaz şebekesi tesis edilmediği için, iki kıştır, daire kalorifer peteklerimiz, merkezi sistemden, tek kazandan kömür yakarak beslendi.
Yani, müteahhit, yapıları teslim ederken, doğalgaz gelene kadar kullanılmak üzere katı yakıt kazanı da ilave ederek, çift sistemli (çift hatlı) teslim etti.. Doğalgaza geçilirse, katı yakıt sistemi, yedek sistem olarak kalabilir..

Sizlerden fikir almak istediğim konular şunlar;

Dairemi satın alırken ''müstakil doğalgaz kombili kalorifer sistemli'' diye aldığıma göre, (yapı kullanma izninde de belirtildiği gibi)
A- Doğalgaz geldiğinde (gelmesi çok yakın) katı yakıt sistemini terkedip, şahsi olarak doğalgazlı sistemimi kullanma hakkım varmı?..
B- Yoksa, kat malikleri kurulu'nun alacağı karara uymak zorundamıyım?..
C-Kat malikleri Kurulunun, bağlayıcı karar alabilmesi için, karar nisabı ne olmalı?..
D- Benim için, müşterek sistem dezavantajlı.. Dairemdeki müşterek sistem kalorifer vanasını mühürlettirip, kullanmama hakkım, seçeneğim varmı?..
E- Eğer, müstkil doğalgazlı sistemimi kullanamıyacak isem, yapı kullanma iznindeki ''kat kaloriferli, doğalgazlı'' ibarelerinin ne anlamı kalıyor?..
Bu ibareler bana müstakil kullanım hakkı tanımıyormu?..
F- Tüm daire sahipleri, dairelerini müteahhitten satın alırken(sözleşme yaparken) İleride ''müstakil kombili'' doğalgaza geçileceğini kabullenerek, bilerek daire satın aldıklarına göre, şu anda merkezi katı yakıta devam kararı alabilirlermi?.. Alırlarsa, bu karar, 30 kat malikini de bağlarmı?..

Dairemde senenin 5-6 ay'ı bulunmadığım için, müşterek sistem, benim için uygun değil.. Dairemi alırken de, bunu göz önüne alarak satın almıştım..

Kıymetli görüşlerini paylaşabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Saygılar..