iyi günler ... Bir çalışanın eşinin doğumundan doğan 3 günlük ücretli izni,işveren tarafından kullandırılmazsa ve kişi bu nedenden dolayı istifa etmek isterse tazminat haklarını alabilir mi!!!(İzin iş yoğunluğundan dolayı daha sonraki bir tarihte kullandırılmak isteniyor!!!!)
İlginiz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Doğumdan 8 hafta önce alınacak doktor raporu ile doğum öncesi izne çıkıldığı takdirde, doğumdan 8 hafta geçinceye kadar doğum izni kullanılır. İşvernin bu sürede 3 gün izin kullandırmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Eğer bu sürede 3 gün işe gelinmediği gibi bir gerekçe ile işçinin işine son verilecek olursa, ihbar, kıdem tazminatı ödenmesi gerekir.
Bu açıklamalar, doğum yapan kadın işçi ile ilgilidir.
Eğer, doğum nedeniyle erkek işçinin izin kullanımı soruluyor ise, bildiğim kadarıyla erkek işçinin doğum izni ile ilgili yasal bir düzenleme bulunmamaktadır.
iyi günler.... doğum izniyle ilgili olarak ,evet doğum yapacak olan sigortalı çalışana 8 hafta doğumdan önce 8 haftada doğumdan sonra doğum izni verilir.Bu zamana ilgili ödeme geçiçi iş görmezlik ödeneği şeklinde ödenir. Ama benim bahsettiğim eşi doğum yapmış olan erkek çalışana yönelik!!! Eşi doğum yapan çalışan bunu belgelemek şartıyla 3 gün doğum iznine hakkazanır.. peki bu izin hakkı kişiye kullandırıltmazsa ve kişi bundan dolayı istifa ederse tazminatlarını isteme hakkına sahip mi....teşekkürler
Madde 46.- Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde, işçilere tatil gününden önce 63 üncü maddeye göre belirlenen iş günlerinde çalışmış olmaları koşulu ile yedi günlük bir zaman dilimi içinde kesintisiz en az yirmidört saat dinlenme (hafta tatili) verilir.
Çalışılmayan hafta tatili günü için işveren tarafından bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücreti tam olarak ödenir.
Şu kadar ki;
a) Çalışmadığı halde kanunen çalışma süresinden sayılan zamanlar ile günlük ücret ödenen veya ödenmeyen kanundan veya sözleşmeden doğan tatil günleri,
b) Evlenmelerde üç güne kadar, ana veya babanın, eşin, kardeş veya çocukların ölümünde üç güne kadar verilmesi gereken izin süreleri,
c) Bir haftalık süre içinde kalmak üzere işveren tarafından verilen diğer izinlerle hekim raporuyla verilen hastalık ve dinlenme izinleri,
Çalışılmış günler gibi hesaba katılır.
Görüldügü gibi doğum izni ile ilgili yasal bir düzenleme bulunmamaktadır. iyi günler
Allah Allaaahhhh,
Niye erkeklere de doğum iznini düzenleyen bir yasa kuralı yokmuş anlamadım. Eşimiz bir tane doğururken,biz kapıda 9 doğururuz halbu ki
Böyle birşey olabilir mi? Eşim doğum yapacak, yasalarda yok diye işverenim bana izin vermeyecek. Peki ben o gün ve sonrası nasıl çalışacağım,nasıl işime yoğunlaşacağım?
İşte örneği gördünüz, işverenin işlerinin yoğunluğu nedeniyle doğum iznini sonra kullan diyebiliyor, çocuğa da azıcık bekle diyebilse olacak bu iş ama...
O zaman da işçi ne yapacak ? Karısı doğum yaparken kendisine izin verilmeyen işyerinden ayrılmak isteyecek. Haksız mı? Ayrılırsa tazminat hak eder mi?
Bence eder.
Kanunu Tekrardan Gözden Geçirdiğimde Eşi Doğum Yapan Erkeklere Herhangi Bir Izin Hakkinin Olmadiğini Gördüm.ilginiz Için Tekrardan Teşekkürler.ayrintilar Gerçekten çok önemli...
1 aylık hamileyken işten çıkarıldım. İsten ayrılmadan önce 37 ay düzenli olarak ssk tavanından ve 30 gün üzerinden toplam 1.110 gün sigorta primlerim...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku