eşim 6 yıllık evlilik sonrası 4.5 ay önce evi terk etti.1 ay önce uzak şehirde dava açtı ve yetkisizlik kararı ile kaybetti.5 yaşında kızım var ve iletişimimin devamı için hergün aradım 5 kez ziyaret ettim.anlaşma gereği yazın yanımda kalacaktı.1.5 ay tek başıma baktım evine ve eski okuluna gelince çok mutlu oldu.ancak 10 gün önce doğumgünü nedeni ile gelen eşim kızımı benden habersiz eşyalarını bile almadan başka bir şehre kaçırdı.kızımla 2 kez telefonla görüşmeden sonra telefonda ağladığını bahane ederek telefon bağlantımı da kestiler.
SORU:DAVA AÇILMAMIŞ SAYILDIĞINDAN KIZIMLA İLGİLİ YASAL HAKLARIM NEDİR?
KIZIM KAÇIRILMIŞ SAYILIRMI?
KUSURLU OLMADIĞIM FARZ EDİLİRSE VELAYETİ ALABİLME ŞANSIM NEDİR.
NOT 2 gün önce tüm kurallarına uyarak eve dön çağrı hakkımı kullandım
şuan için boşanama olmadığından çocuğun velayeti de sözkonusu edilemez.Sanıırm yetkisizlik kararı boşanma davası için verilmiş bir karardı. Bu kararın üzerine yetili mahkemede açacağınız bir boşanma davasından sonra zaten mahkeme velayet sorununu daçözüme kavuşturacaktır. velayetin karşı tarafa verilmesi halinde belirli dönemlerde çocuğunuzu görme hakkınız olacaktır. bu rağmen hala eşiniz çocuğununuz sizinle görüştürmemeye devam ederse bu halde İcra İflas Kanunu 25.,26md. hükümleri uygulanabilir.
Madde 25 - (Değişik: 3/7/1940 - 3890/1 md.)
Çocuk teslimine dair olan ilam icra dairesine verilince icra memuru 24 üncü
maddede yazılı şekilde bir icra emri tebliği suretiyle borçluya yedi gün içinde
çocuğun teslimini emreder. Borçlu bu emri tutmazsa çocuk nerede bulunursa bulun-
sun ilam hükmü zorla icra olunur.
Çocuk teslim edildikten sonra diğer taraf haklı bir sebep olmaksızın çocuğu
tekrar alırsa ayrıca hükme hacet kalmadan zorla elinden alınıp öbür tarafa tes-
lim olunur.
Madde 25 -
Çocuk teslimine dair olan ilam icra dairesine verilince icra memuru 24 üncü
maddede yazılı şekilde bir icra emri tebliği suretiyle borçluya yedi gün içinde
çocuğun teslimini emreder. Borçlu bu emri tutmazsa çocuk nerede bulunursa bulun-
sun ilam hükmü zorla icra olunur.
Çocuk teslim edildikten sonra diğer taraf haklı bir sebep olmaksızın çocuğu
tekrar alırsa ayrıca hükme hacet kalmadan zorla elinden alınıp öbür tarafa tes-
lim olunur.
Çocukla şahsi münasebet tesisine dair ilamin icrası:
Madde 25/a -(Ek: 18/2/1965 - 538/15 md.)
Çocukla şahsi münasebetlerin düzenlenmesine dair ilam hükmünün yerine geti-
rilmesi talebi üzerine icra memuru, küçüğün ilam hükümleri dairesinde lehine hü-
küm verilen tarafla şahsi münasebette bulunmasına mani olunmamasını; aksi halde
ilam hükmünun zorla yerine getirileceğini borçluya 24 üncü maddede yazılı şekil-
de bir icra emri ile tebliğ eder. Bu emirde ilam hükmüne aykırı hareketin 341
inci maddedeki cezayı müstelzim olduğu da yazılır.
Borçlu bu emri tutmazsa ilam hükmü zorla yerine getirilir. Borçlu alacaklı-
nın şikayeti üzerine ayrıca 341 inci maddeye göre cezalandırılır
Madde 164.- Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ve istem üzerine hakim tarafından yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise; terk edilen eş, boşanma davası açabilir. Diğerini ortak konutu terk etmeye zorlayan veya haklı bir sebep olmaksızın ortak konuta dönmesini engelleyen eş de terk etmiş sayılır.
Davaya hakkı olan eşin istemi üzerine hakim, esası incelemeden yapacağı ihtarda terk eden eşe iki ay içinde ortak konuta dönmesi gerektiği ve dönmemesi halinde doğacak sonuçlar hakkında uyarıda bulunur. Bu ihtar gerektiğinde ilan yoluyla yapılır. Ancak, boşanma davası açmak için belirli sürenin dördüncü ayı bitmedikçe ihtar isteminde bulunulamaz ve ihtardan sonra iki ay geçmedikçe dava açılamaz.
İHTARIN GEÇERLİ OLMASI İÇİN BOŞANMA DAVASININ REDDİNE İLİŞKİN HÜKMÜN KESİNLEŞMESİNDEN İTİBAREN EN AZ DÖRT AY GEÇMESİ ZORUNLUDUR.
Eşlerin ergin olmayan çocukları varsa hakim, ana ve baba ile çocuklar arasındaki ilişkileri düzenleyen hükümlere göre gereken önlemleri alır.
Merhaba, forumlara baktım ve bir cevap bulamadığım için sormak zorunda kaldım. 6 yıllık evliliğim eşimin evin bütçesine katkı sağlamadığı için ve en...
Merhabalar, eşim daha boşanma davası bile açmadan, 1 hafta süreyle ben işteyken evdeki eşyalardan istediklerini götürdü, götüremediği büyük eşyaları...
Kadın tarafından açılan boşanma davasını erkek tarafı kazandı. Bilirkişi raporunda kadının konuşmalarının doğruluk payı olmadığı ortak çocuğun (erkek...
5 YILLIK EVLİYİM VE 3 YAŞINDA BİR KIZIM VAR EŞİMLE ANLAŞAMIYORUM. BOŞANMANIN EŞİĞİNDEYİM. BENİ SÜREKLİ DÖVÜYOR. EN SON DÖVDÜĞÜNDE KARAKOLA ŞİKAYETÇİ...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku