Merhabalar,

Araştırmalarıma rağmen benimle aynı durumu paylaşan birini bulamadım. Bu yüzden yazma ihtiyacı hissettim. Eğer beni bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Ben 2008 Haziran ayında 4 yıllık bir üniversiteden mezun oldum. Daha sonra Lisans mezunları için olan hakkımı kullandım ve 31.07.2010'a kadar askerliğim ertelendi. Eylül 2009 ise yurtdışında başka bir lisans programına başlayacağım. Öncelikle ikinci lisans okuyanların askerliğinin ertelenmeyeceğini biliyorum. Bu yüzden amacım. İlk sınıfı okuyup, Nisan 2010 gibi askerlik işlemlerine başlayıp Ağustosta askere gitmek. Sonraki yılda da okuluma devam etmek. Yalnız bu durumda ;

2. Lisans okuduğum için sanırım özel öğrenci statüsüne geçemiyorum. Buna geçmeye ihtiyacım var mı yok mu ? o konuda da bir bilgim yok. Askerlikten geldikten sonra özel öğrenci statüsüne geçsem okuduğum bir yıl kabul edilir mi ? Yani o bir yılı kaçak mı okumuş gibi oluyorum. Bu sorum aslında okul bittikten sonra denklikte sorun yaşar mıyım sorusundan kaynaklanıyor .

Başka bir sorun ise özel öğrenci statüsünde değilim fakat yurtdışından askerlik tecilimi bozdurup konsolosluktan askerlik kararı aldırabilir miyim acaba ? Onları da yurtdısından okuduğumu bilgilendirmesem olur mu ?

Eğer bir bilginiz varsa ya da bilgi alabileceğim bir avukat varsa beni yönlendirirseniz sevinirim.