Merhaba,
Moralim çok Bozuk,60 Gün Süren Bir Evlilik,eşimin Vajinusmus Olmasi Sebebiyle Birlikte Olamadik Ve Ayrildik.hiç Bir şahidi Ne Kavga,ne Dayak, En Küçük Bir Olay Belirtmediler.bana Erkek De3ğil Diye Iftira Attilar 2 Hasteneden Sağlikli Olduğuma Dair Rapor Aldim,her Söyledikleri Idda Için Delil Koydum.mahkemede ,bana Elden 5 Milyar Verdiğinide Söylemişti.
Sonuş Bugun Belli Oldu, Boşanmamiza Ve 5.000 Ytl Maddi,5.000 Ytl Manevi Tazminat Ve 100 Ytl Tedbir Nafakasi Bağladi,hakim.(hakim Bayan)
Gerekçeli Karar Açiklandiktan Sonra Temyiz E Gidicem...
davanız hakkında mahkeme dosyasını görmeden birşey söylemek mümkün değildir.
Mahkemece hükmedilen tazminat ve nafaka için icra takibi için ise diğer tarafın temyiz sonucunu beklemesi gerekmez. ancak siz ihtiyati tedbir talepli temyiz edeseniz temyiz sonucuna kadar para karşı tarafa ödenmemesini sağlayabilirsiniz.
daha ayrıntılı bilgi için bir avukata başvurmanızı öneririm.
1. Temyizde dosya incelenir, usul ve yasaya aykırılık varsa karar Yargıtay'ın ilgili dairesi tarafından bozulur.
2. Tedbir nafakası yargılama devam ederken dahi icra takibine konu yapılabilir,kararın kesinleşmesine gerek yoktur. Tedbir nafakasının boşanmadan sonra yoksulluk nafakası olarak devamına diye karar verilmişse, yoksulluk nafakasının icraya konulması için de kesinleşmesine gerek yoktur.
3. Maddi-manevi tazminat alacağının icraya konulabilmesi için ise kararın kesinleşmesi gerekmektedir.
Sayın Cetvel,
Hakimin bayan yada erkek olması verilen kararda etkili olmaz. Dosyayı görmediğimiz bir konu hakkında yorum yapmak da doğru değil... Hak kaybına uğramamak için,temyiz aşamasında avukat tutmanızı tavsiye ederim... saygılarımla
Sayın Av.Dilek Kuzulu Yüksel;
"3. Maddi-manevi tazminat alacağının icraya konulabilmesi için ise kararın kesinleşmesi gerekmektedir."
...kesinleşmesine gerek yok diğe düşünüyorum.Boşanma kararı kesinleşmeden hüküm ifade etmez.Tazminat ve nafaka da ise kesinleşme aranmaz diğe biliyorum...yanlışım varsa lütfen düzeltiniz...
Ben de emin olmadığım için cevap yazmadan önce konuyu araştırdım. Bir yargıtay kararında, asıl dava kesinleşmeden icraya konulamıyorsa asıl dava ile birlikte verilen tazminat alacakları da kesinleşmeden icraya konulamaz diyor. Boşanma davası kesinleşmeden hüküm ifade etmediği için tazminata ilişkin kısmın da kesinleşmesi gerektiğini düşünüyorum.
Yıllardır boşanma davası sonucunu beklemeden,maddi ve manevi tazminat,nafaka,vekalet ücreti alacaklarıyla ilgili icra takibi yaptık ve aleyhimize icra takibi yapıldı...Söz konusu yargıtay kararını yayınlarsanız sevinirim.En azından bu aşamadan sonra hatalı icra takibi yapmayız.İyi çalışmalar diler,saygılar sunarım...
Boşanma davalarında tazminatların ve yoksulluk nafakasının KESİNLEŞMEDEN İCRA TAKİBİNE konu edilebilmesi için tek şart; BOŞANMANIN kesinleşmesi şartıdır...
Temyiz, kararın icrasını durdurmaz. İcra ve İflâs Kanununun icranın geri bırakılmasıyla ilgili 36 ncı maddesi hükmü saklıdır. Nafaka kararlarında icranın geri bırakılmasına karar verilemez.
<span id='hl' style='background-color: yellow; color: black;'>Kişiler ve aile hukukuna, taşınmaz mala ve bununla ilgili aynî haklara ilişkin kararlar kesinleşmedikçe yerine getirilemez.</span id='hl'>
demek suretiyle bosanma davalarinda ya da ayri olarak acilmis davada takdir edilen yoksulluk nafakasi ve tazminatlar KESİNLESMEDEN icraya konulamayacagı belirtilmiştir...
Fakat; gerek yoksulluk nafakasının gerekse tazminatın kesinleşmesi degildir burdaki KESİNLEŞME şartı... Kanunun ve Yargıtay'in aradığı kesinleşme şartı sadece BOŞANMA KARARI ile ilgilidir...
Kısacası; eğer boşanma kesinleşmişse buna bağlı diğer fer'i diğer kararlar temyiz edilmiş olsa (boşanma kararı her iki tarafça temyiz edilmemiş ve kesinleşmesi sağlanmışsa) dahi kesinleşmeden icra takibine konu olabilemektedir...
Cevap Yazan Herkesten özür Dilerim.ben Dosyami Kisaca özetledim,karşi Tarafin Dosyada Hiç Delili Bulunmamakta Ve şahit Beyanlarindada Hiç Bir şey Görmediklerini Beyan Ettiler.ben Bu Doğrultuda Yardim Talep Ettim.(yalan Yazarak Sizlerden Fikirlerinizi Alsam Işime Yaramaz)..
Hakim Boşanma Kararini Verdi,ama Ben Temyiz E Gidicem.
Temyiz Sonucu Gelmeden Maddi-manevi Tazminat Için Icraya Koyamazlar Diye Anladim .doğrumudur?
Eğer Temyizden Bozma Gelirse Ben Hakim Hakinda Dosyayi Incelemeden Karar Vermesinden ötürü Dava Açma Hakkim Varmidir,
12.HD14.02.1990 T. 1989/10073 E.-3153 K. sayılı ilam.
Boşanma-babalık davası gibi aile hukukuna ilişkin ilamlarda yer alan tazminatlar ile ilamın eklentisi olan avukatlık ücreti ve yargılama giderlerinin, ilam kesinleşmeden takip konusu yapılamayacağı.
Boşanma ilamında yer alan maddi tazminat hükmü eklenti durumunda olup, boşanma ilamı kesinleşmedikçe infazı istenemez.Merciin aksine düşüncesinde isabet görülmemiştir.
Sonuç: Borçlu vekilinin temyiz itirazının kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.366 ve HUMK'nun 428. maddeleri uyarınca bozulmasına...
Kaynak:İcra Hukukunda İlamlı Takipler-Talih Uyar
Manisa 1991
Sayfa 26.
tekrar merhaba;
bu davanın haricinde mahkeme onbin ytl lik ayrı bir maddi tazminat davası açtı oda eylül ayında görülcek:
eski eşim bu davada; 60 günlük evliliğinde 1adet maaş;nema;ikramiyesini verdiğini
takıları bıraktığını
MOBİLYA İÇİN 6000 YTL verdiğini belirterek benden maddi tazminini istedi ve nisbi harçını yatırdı.
nikatta takılan altınları giderken aldı ama almadığını söylüyor ve sayılarını 3 katına çıkartarak talep ediyor ama şahit veya dedli sunmadılar.mobilyaları kendisi aldı doğrudur,ama geri kalan tüm masrafı ben yaptım ve delilleri ile sundum.ve evlilik için yapılan masraf benim şahsıma verilen bir para değil.ayrıca elden 5000 ytl verdiğini söylüyor gene şahit ve delil yok.
benim ne yapmam lazım, nasıl cevap verebilirim,,maddi tazminat davasında şahit ve delillere göre karar verilmezmi..yardımlarınızı rica ediyorum.
saygılarımla
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku