Maaşımı 2,5 ay boyunca alamadığım için İŞKUR'un yönettiği Ücret Garanti Fonu'ndan faydalanmak üzere başvurdum. 30 gün içerisinde değerlendireceklerini söylediler.
Başvurum "uygun bulunmaz"sa, bu karara itiraz hakkımı kullanarak ve aynı işyerinden benim durumumda olan başka bir arkadaşıma İŞKUR ödeme yaptığı için, yani İŞKUR'un çifte standart uyguladığı iddasıyla dava açabilir miyim?
Açacağım davayı idare mahkemesine mi açmalıyım, yoksa hangisine?
Maaşımı 2,5 ay boyunca alamadığım için İŞKUR'un yönettiği Ücret Garanti Fonu'ndan faydalanmak üzere başvurdum. 30 gün içerisinde değerlendireceklerini söylediler.
Başvurum "uygun bulunmaz"sa, bu karara itiraz hakkımı kullanarak ve aynı işyerinden benim durumumda olan başka bir arkadaşıma İŞKUR ödeme yaptığı için, yani İŞKUR'un çifte standart uyguladığı iddasıyla dava açabilir miyim?
Açacağım davayı idare mahkemesine mi açmalıyım, yoksa hangisine?
Saygılarımla,
Ücret garanti fonundan yararlanabilme şartlarını sağlıyorsanız neden onaylanmasın ki başvurunuz?
İşverenin ödeme aczine düşmesi
MADDE 33. - İşverenin konkordato ilan etmesi, işveren için aciz vesikası alınması veya iflası nedenleri ile işverenin ödeme güçlüğüne düştüğü hallerde geçerli olmak üzere, işçilerin iş ilişkisinden kaynaklanan son üç aylık ücret alacaklarını karşılamak amacı ile İşsizlik Sigortası Fonu kapsamında ayrı bir Ücret Garanti Fonu oluşturulur.
İlgili Yönetmelik;
Ücret alacağı bulunan işçi tarafından; son üç aylık ücretlerinin ödenmediğini gösteren (EK-1) işçi alacak vergisi veya son üç aylık ücret alacağını gösteren sair belge ile birlikte, aşağıdaki belgelerden birini ibraz ederek yetkili Kurum birimine başvurması gerekir: a) İcra ve İflas Kanununun 143 üncü maddesi uyarınca İcra Dairesinden alınan aciz vesikası veya 105 inci maddenin birinci fıkrası uyarınca alınacak aciz vesikası hükmündeki belge, b) İflasın açılmasına dair mahkeme kararının tasdikli suretinin veya İcra ve İflas Kanununun 166 ncı maddesi uyarınca ilan edildiğini gösteren belge, c) İcra tetkik merciince verilen konkordato mühleti kararının tasdikli sureti veya İcra ve İflas Kanununun 288 inci maddesi uyarınca ilan edildiğini gösteren belge.
Yukarıda belitilen belgeleri eksiksiz olarak İŞKUR'a verdiyseniz size 30 gün içerisinde olumlu yanıt verirler. Çünkü bu ödeme başkaca bir şarta bağlanmamıştır.
Başvurunuzun kabul görmemesi halinde görevli mahkemenin İdare Mahkemesi olması gerekir.
Sayın hukukseverler, yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Neden ödenmeyeceğini düşündüğüm şüphesini açıklamak isterim.
A) Çünkü işveren iflas, konkordato veya aciz vesikası için ticaret mahkemesine başvurmadı.
B) Bunun yerine işçiler olarak alacağımız ücret ve kıdem tazminatlarımızı icra kanalıyla ödenmesini istedik. İcra 35nci maddeye göre tebliğ edildi, ve böylece alacağımız kesinleşti.
C) Kesinleşen ilamsız icra takibimizi haciz yoluyla tahsil etmek istedik, ama haciz memuru sözkonusu şirkete gidince para edecek hiçbir şey bulamadı.
A, B, ve C'nin ışığında haciz memurundan aldığımız, "Bu şirketin borcu karşılayacak malı yoktur." yazan haciz tutanağı, aciz vesikası hükmündedir değil mi? Eğer bu belgeyi İŞKUR kabul etmezse idare mahkemesine elimde başka belge olmadığı için, ve şirket patronu faaliyetini durdurup herhangi bir acizlik durumu için mahkemee başvurmadığından paramı ödemesi gerektiği yönünde karar çıkmasını İdare Mahkemesi'nden isteyebilirim değil mi?
Aynı durumda olan ve Ücret Garant Fonu'ndan ilk kere yararlanan arkadaşınız ile İŞKUR'a ibraz ettiğiniz belgeler aynıysa, siz de ilk kez yararlanacaksanız (çünkü 2. kez mümkün değildir) başvurunuz neticesine bu Fon'dan 30 gün içerisinde ödeme yapılır.
Arkadaşınızla ne gibi bir evrak verdiğini görüşün, verdiği evrakın aynısını verin, başvurunuz kabul edilmezse İdare Mahkemesi'nde dava açın.
bu konuyla değilde işkurun çifte standar uygulaması tabiki var benim bir tanıdıgım 25 /2 den e iş hakkı fes edildi 6 ay işsizlik maaşı aldı ama normalde bu maddeden kesinlikle alınmaz buda demek oluyorki biraz tanıdıkla hallolmayacak iş yok
bu konuyla değilde işkurun çifte standar uygulaması tabiki var benim bir tanıdıgım 25 /2 den e iş hakkı fes edildi 6 ay işsizlik maaşı aldı ama normalde bu maddeden kesinlikle alınmaz buda demek oluyorki biraz tanıdıkla hallolmayacak iş yok
Sn. k47,
İşten Ayrılma Bildirgesi'ni (İAB) işveren düzenler ve o evrakta işten ayrılma sebebini belirtir.
25/2. madde uyarınca işveren tarafından haklı nedenle işten çıkarılan işçi, işsizlik ödeneğinden yararlanamaz. İŞKUR da işverenin bu bildirimine karşı işlem yapamaz.
Söylediğiniz; işverenin bu bildirimi neticesinde, işçinin dava açması ve işten çıkarılmasının "haklı" değil, "geçerli" nedene Mahkeme kararı ile bağlanması ise, işçi işsizlik sigortasından zamanında yararlanamadığı hakkını isteyebilir.
Ötesi sizin iddianızdır, ancak hiçbir Devlet Memuru; uygulaması bu kadar net bir konuda imtiyazcı davranamaz. Davrandığını düşünüyorsanız Mahkeme yolu açıktır.
Sevgili arkadaşlar,
Babam yaklaşık 3 ay önce bir arabanın çarpıp kaçması sonucu vefat etti.plakası tespit edilemedi.tazminat ödendiğini duydum fakat...
Merhabalar, İflas eden şirketlerde çalışanların alacaklarını korumak için kurulmuş bu fondan yararlanmak için neler yapılması gerektiğini biliyorum....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku