Merhaba. İki sene kadar çalıştıktan sonra iş kurmak amacı ile istifamı verdim. Onbeş gün daha çalışmam gerekiyor normalde ama bugün işe gittiğimde beni kapıdan içeri almadılar bir daha gelmememi söyledi insan kaynakları. Yukarıdan eşyalarımı toplamama bile izin vermediler. Sebebini öğrendiğimde daha büyük bir şok yaşadım. Kanunen hakkım olan iş arama sürem içinde izinli olarak şirkette olmadığım zaman zarfında benim işlerimi aksamaması için yapan müdürüm işlerimi beğenmemiş. ayrıca özel maillerimde kendince hoş olmayan yazılar görmüş. üstüne üstlük bunları başka departman müdürleri ile de paylaşmış. Diğer departmanlardaki arkadaşlarımızla yaptığımız şirketi için eleştirisel yazılar içeren bu mailler yüzünden bu arkadaşlarım da kendi müdürleri taradından azarlanmış.

Şimdi;

1. Beni bu şekilde içeri almama hakkına sahipler mi? Eşyalarımın şirket binası içinde olması bunların üzerindeki mülkiyetimi kaldırır mı? Beni kişisel eşyalarımı almaktan mahrum bırakabilirler mi?

2. Bilgisayarda kişisel maillerim (*@hotmail) ve şirket maillerim (*.şirketadı.com.tr) var. bunlardan her hangi birini okumaları kanunen aykırı bir durum yaratır mı? Maillerimi kimlerin okuma yada iletme hakkı vardır?

Şimdiden teşekkür ederim...