Merhabalar dün motorsiklet ile kaza yaptım. Ben caddede 55 km/h ile gidiyordum. Karşımdan gelen araba aniden sola döndü ve arabaya çarpmamak için yön değiştirdim motorsiklet kayarak kaldırımdaki yayayı altına aldı arabada hasar yok. Yaya yaralandı ikimizi ekip hastaneye götürdü. Adli rapor tutuldu ve üzüntümün en büyük sebebi B ehliyetim var ama malesef A2 ehliyetim yok, Polis ceza yazdımı bilmiyorum ancak bana Savcı nın ceza yazabileceğini söyledi. Haklı olsamda ceza alacağım galiba, ceza almama ihtimalim varmı bilmiyorum. Polisin yazdığı kaza tutanağında 100 TL lik hasar yazdı. Bu hasarı sigorta ödermi onuda bilmiyorum..

Ben caddede gidiyorum ve öncelik bana ait araba ben geçmeden tali yola dönemez yanlış mı biliyorum. Hızım sabit araba sürücüsü dönüşünü ben geçtikten sonra değil tam geçerken yaptı ve arabaya çarpmamak için kaldırımdaki yaya ya zarar verdim..

Polisin yazdığı tutanakta araba ile ilgili hiçbir bilgi vermedi. Ben dengemi kendim kaybetmişim diye yazmış. Kazaya sebebiyet veren araba tutanakta geçmiyor. Şimdi ben suçluymuşum gibi mi olacak.

Kaza yaptığım caddede mobesa kamerası var. Haksız duruma düşersem bu kameradan haklı olduğumu göreceklerdir. Trafik Kazası Tespit Tutanağı trafik şubesi tarafından yazıldı, emniyet ayrıyetten ifade sonucu bir tutanak yazdı.

Savcılığa hangi tutanak gidiyor trafiğin yazdığı mı yoksa emniyetin mi.. Eğer gerçekleri yansıtmayan trafiğin tutanağı giderse suçlumu olacağım..

Ben nasıl bir durumdayım yardımcı olursanız çok sevinirim.