işveren işe iade almadı ve belirlenen 4 + 4 ücret tutarındaki tazminatımı ödedi ama daha önceden ödedikleri ihbar tazminatımı düşüp ödediler.Ne yapmam gerekiyor? Ayrıca diğer almam gereken parasal haklar nelerdir? Bilgi vermenizi rica ederim.
İşveren sizi işe başlatmayıp 4 aylık ücret ve 4 aylık ücret tutarındaki tazminatınızı ödeme yolunu seçerse, daha önce almış olduğunuz tazminatı geri alamaz, yani mahsup işlemi yapamaz. Sizi işe başlatmış olsa idi mahsup işlemi yapabilirdi. Yasa böyle olunca işverenin yapmış olduğu uygulamanın yanlış olduğu açıktır. Bu durumda sizden mahsup yoluyla geri alınan tazminatınızı geri almanız gerekir. Ayrıca iş akdinin feshinden itibaren 4 aylık sürede işyerinde ücretlere bir zam yapılmış ise bu zammın 4 aylık farkını, bu zammın ihbar tazminatına olan yansımasını, 4 aylık sürenin kıdeminize eklenmesi gerektiğinden 4 aylık süreye tekabül eden kıdem tazminatı farkını, 4 aylık süre size yeni bir senelik izin hakkı kazandırıyor ise senelik izin ücretini isteyebilirsiniz. Ayrıca 4 aylık sürenin SSK pirimlerinin işverence SSK'ya yatırılması gerekir. Yatırmıyorsa durumu SSK'ya siz bildirin. Selamlar.
Vemiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim.Açmam gereken davayı iş mahkemesinde tazminat davası olarak mı açacağım? Bundan sonra izlemem gereken prosedür nedir?
eksik kalan alacağınız için mahkemeye başvurmanıza gerek yok. işe iade edilmediğniz için işvereniniz alehine verilen 4+4 aylık tazminat kararından sonra alamadığınız tazminat ve ücret için yetkili icra dairesinde İLAMSIZ İCRA TAKİBİ yapabilirsiniz.
Bu konularda çok bilgili değilim ama işe iade tazminatlarıyla ilgili ilamsız takip yapılabileceği konusunda yargıtay kararı var diye duymuştum. yanılıyormuyum?
işe iade kararları ilamlı takip konusu edilemez( yargı masrafları ve avukatlık ücreti hariç)
İşe iade kararı bir tespit hükmünde olup,işe iade edilmediği takdirde ödenmesi gereken ücret ve tazminatlar eda hükmü içermediği gibi 4857 sayılı yasanın 21. maddesindeki koşulların oluşup oluşmadığının değerlendirilmesi de yargılamayı gerektirir.
Bu nedenle yapılacak iş, ya ilamsız takip yapmak ya da alacak davası açmak olacaktır.
Sayın Seren aklınızı karıştırmak istemediğimden Sayın Fırat Bayındır'ın açıklaması doğrultusunda iletilemi değiştirdim; fakat bu defa da benim aklım karıştı[:I]
İşçinin 4-8 ayılık tazminata hak kazanabilmesi işverenin işçiyi işe başlatmama koşuluna bağlıdır.Mahkemede sadece işe iade kararı olmaksızın sadece tazminata hükmedemez.
İşçi işe iade için süresinde başvurmuş ve işverende işçiyi işe almamış, mahkemede TAZMİNATA HÜKMEDİP işveren de bunu ödemezse bu halde işçi ilamlı icra yoluna başvuramaz mı? ilamlı icra, konusu para veya paradan başka birşey olan konularda yapılan takip usulüdür
İcra takibinn dayanağı olan ilamın hüküm fıkrasının incelenmesinde; yargılama gideri ve avukatlık ücreti dışındaki kısımların EDA HÜKMÜNÜ İÇERMEDİĞİ anlaşılmıştır. ( gerçekten de işe iade kararlarında, feshin geçersizliğine,davacının işe iadesine, süresi içinde davacının müracaatına rağmen süresi içinde işe başlatılmama halinde çalışılmayan süreye ait 4 aylık ücret ve diğer haklarınının ve 4 aylık ücreti turarındaki tazminatın davacıya ödenmesine şeklinde karar verilmekte ve kararda MİKTAR BELİRTİLMEMEKTEDİR. f.b notu) Dayanak ilam "tespit" niteliğindedir.Olayda 4857 sayılıK.21.maddesindeki koşulların oluşup oluşmadığının değerlendirilmesi yargılamayı gerektirmekte olup ( yani işçinin işe başlamak için müracaatı ve işverenin de süresinde işe başlatmadığı olguları f.b) İLAMLI TAKİP YAPILAMAZ.
Sayın Saraç;
İşe iade davalarının doğurduğu en önemli sorunlardan birisi, ilamlı icraya konulamadığı için konuyu bitirememesi ve yeniden itirazın iptali veya alacak davası açılmasına yol açmasıdır. Bu davalar 2003 yılında ilk defa karara bağlandığında ilamlı mı yoksa ilamsız mı icraya konulacağı konusunda büyük bir tereddüt ve kargaşa yaşandı. Bu kargaşa ortamında, icra müdürlüklerinin de konuyu çok iyi bilmemeleri nedeniyle zaman zaman ilamlı olarak da icraya konduğu görüldü. Konuyu bilen muhataplar itiraz etti, bilmeyenler ise sonucuna katlandı. Ancak, Yargıtay'ın icra işlerine bakan dairesi (12. Hukuk Dairesi) bu konuda vermiş olduğu kararlarla bu kargaşaya son verdi. Sayın Fırat Bayındır'ın belirttiği nedenlerden dolayı, işe başlatılmayan işçinin alacağı 4-8 aylık tazminat ve 4 aylık ücret için ilamlı değil, ilamsız icra yapılacak. Bu konuda son zamanlarda verilmiş bir hayli karar var. İlamsız takibe yapılan itiraz sonunda itirazın iptali davası açılıp "takibin devamına" kararını almak gerekir. Ya da işe başlatılmayan işçi bu kon uda doğrudan alacak davası açarak, davayı kazanıp ilmalı takip yapması gerekir. Selamlar.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku