Değerli Üyeler,

Eşim ile karşılıklı darp sonucunda birbirimizden şikayetçi olduk ve Aile Mahkemesinde dava açıldı. Ben adres değişikliğinden dolayı tebligat alamadım ve duruşmaya katılmadım. Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinden baktığımda 'nihai karar verildi' diye bir ibare okudum. Fakat geçen hafta polis ekiplerinin GBT sorgulamasında 'kasten adam yaralama' suçundan arandığım ortaya çıktı ve pazar günü nöbetçi mahkemeye çıktım. Asliye Ceza mahkemesinde bana dava açılmış, hakim ilk darp olayındaki ifademi okudu ve aynen doğruladım. 5 duruşma olmuş ve bilgim olmadığından dolayı katılamadığım için yakalam emri ile duruşmaya çıktım. Eşimi dövmedim, ben uyurken kendisi yüzümü yaraladı bana saldırdı ve uyandıktan sonra karşılıklı itiştik ben evden çıktım gittim. Öğrenmek isteğidim;

1. Aile Mahkemesi karar verip davayı Asliye Ceza'ya sevketmiş olabilirmi? Yoksa ayrı bir dava mı açılmış?
2. Kasten bana darp edilerek uyandırıldığım ve kavga çıktığı halde halde bana açılan bu davadan ceza alırmıyım?
3. Olay olalı ve rapor alınalı bir sene oldu, kasten darpa ben uğradım bende karşı dava açabilirmiyim?

Saygılarımla,
M.Tandoğan