Yardım,görüş ve yorumlarınıza şimdiden teşekkürler.
Kırtasiye üzerine bir işyerimiz var.ticari açıdan daha olumlu olacağı kanaatine varararak iş değişikliğine yöneldik.Bisiklet kiralama olarak faaliyetde bulunacağımız beyan ederek belediyeye ruhsat talebinde bulunduk.
Söz konusu mülk de 1966 yılından beridir faaliyet göstermekteyiz.Kira kontratımız hersene düzenli olarak yenilenmekte.
Kontratımız çerçevesinde özel şartlar bölümünde bu işi yapamayacağımız yönünde bir taahhüdümüz yok.Mal sahibide böyle bir özel şarh yaptırım talebinde kontratta bir madde koymamış durumda.Ancak biz belediye ye müracaatımızı yaptıktan sonra ben bu işi yapmanızı istemiyorum şeklinde bir talebi söz konusu ve bu talebini ayrıca belediyeye de bildirmiş durumda.
Belediye de mal sahibinizin muvaffakati yok diyerek ruhsatımızı veremeyeceğini,kontratımızın mal sahibi ile yenilenmesi durumunda verebileceğini yazı ile tarafımıza bildirmiş durumda .
Kira kontratları borçlar kanunları hükümleri çerçevesinde değerlendiriliyorsa Mal sahibi kira kontratının süresi dolmadan özel şartlara bu işi yapmanızı istemiyorum diyerek ilave şerh koyabilirmi .
Bu talebine istinaden belediye ruhsatınızı veremem diyebilirmi?
Bu konuda belediyeler yasasında pek bir şey bulamadık.
Konu belediye yetkilerinin dahilindemi yoksa belediye bu işe karışmamakla beraber ruhsatımızı vermelimi .
Mal sahibinin itirazını bölge sulh hukuk mahkemesinde araması gerekmezmi ? sizlerden gelecek yanıta istinaden belediyeye ruhsat talebimin yeniden değerlendirilmeye alınması , mal sahibinin itirazını Bölge sulh hukuk mahkemesine yapması gerektiği konusunda yeniden bir müracaat yapmayı düşünüyorum.Teşekkürlerimle