+ Konuyu Yanıtla
1 den 5´e kadar toplam 5 ileti bulundu.

Konu: Sürekli 2.Vardiya (16.00-24.00) Çalışmak

Sürekli 2.Vardiya (16.00-24.00) Çalışmak Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    May 2009
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Arrow Sürekli 2.Vardiya (16.00-24.00) Çalışmak

    Merhabalar.Bir sendikaya bağlı büyük yabancı bir şirkette çalışmaktayım.Fakat eğitimim yüzünden çalışma saatlerinde uyuşmazlık oluştu.Ben sabahları okula gidip işe sürekli olarak 2.vardiya olarak gitmek istiyorum.Bu mümkün müdür?Cevaplarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler

    NOT:Okulum vakıf üniversitesi olduğu için okuldaki bölümüm ikinci öğretimde yok.Bu yüzden sabahları okula gitmek zorundayım.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Sürekli 2.Vardiya (16.00-24.00) Çalışmak konulu yargıtay kararı ara
    Sürekli 2.Vardiya (16.00-24.00) Çalışmak konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    May 2009
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sürekli 2.Vardiya(16.00-24.00) Çalışmak

    Yanıtınız benim için çok önemli.Zamanım kısıtlı..Bilgili arkadaşlar yanıtlarsa sevinirm.Teşekkürler.Saygılar...

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.857
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sürekli 2.Vardiya(16.00-24.00) Çalışmak

    İşveren bu talebinizi kabul ediyorsa elbette yapabilirsiniz.
    Ancak okulunuz nedeniyle talep ettiğiniz bu isteğin,işverenin kabul etme zorunluluğu yoktur.

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    May 2009
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sürekli 2.Vardiya(16.00-24.00) Çalışmak

    Alıntı Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    İşveren bu talebinizi kabul ediyorsa elbette yapabilirsiniz.
    Ancak okulunuz nedeniyle talep ettiğiniz bu isteğin,işverenin kabul etme zorunluluğu yoktur.
    Erdoğan Bey,
    Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.Fakat asıl önemli olan ve benim merak ettiğim iş kanununa göre bu mümkün müdür?Çünkü işyerinde kanun ne ise o.Ne aşağısı ne de yukarısı...
    Şimdiden Teşekkürler...

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.857
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sürekli 2.Vardiya(16.00-24.00) Çalışmak

    Kanun şöyle diyor:
    "MADDE 8. - İş sözleşmesi, bir tarafın (işçi) bağımlı olarak iş görmeyi, diğer tarafın (işveren) da ücret ödemeyi üstlenmesinden oluşan sözleşmedir. İş sözleşmesi, Kanunda aksi belirtilmedikçe, özel bir şekle tâbi değildir.
    Süresi bir yıl ve daha fazla olan iş sözleşmelerinin yazılı şekilde yapılması zorunludur. Bu belgeler damga vergisi ve her çeşit resim ve harçtan muaftır.

    Yazılı sözleşme yapılmayan hallerde işveren işçiye en geç iki ay içinde genel ve özel çalışma koşullarını, günlük ya da haftalık çalışma süresini, temel ücreti ve varsa ücret eklerini, ücret ödeme dönemini, süresi belirli ise sözleşmenin süresini, fesih halinde tarafların uymak zorunda oldukları hükümleri gösteren yazılı bir belge vermekle yükümlüdür. Süresi bir ayı geçmeyen belirli süreli iş sözleşmelerinde bu fıkra hükmü uygulanmaz. İş sözleşmesi iki aylık süre dolmadan sona ermiş ise, bu bilgilerin en geç sona erme tarihinde işçiye yazılı olarak verilmesi zorunludur."
    Bir de şöyle diyor:
    "MADDE 63. - Genel bakımdan çalışma süresi haftada en çok kırkbeş saattir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır.
    Tarafların anlaşması ile haftalık normal çalışma süresi, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine, günde onbir saati aşmamak koşulu ile farklı şekilde dağıtılabilir. Bu halde, iki aylık süre içinde işçinin haftalık ortalama çalışma süresi, normal haftalık çalışma süresini aşamaz. Denkleştirme süresi toplu iş sözleşmeleri ile dört aya kadar artırılabilir.

    Çalışma sürelerinin yukarıdaki esaslar çerçevesinde uygulama şekilleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir.

    Sağlık kuralları bakımından günde ancak yedibuçuk saat ve daha az çalışılması gereken işler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından müştereken hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir."
    Bir başka kısımda ise:
    "MADDE 69. - Çalışma hayatında "gece" en geç saat 20.00'de başlayarak en erken saat 06.00'ya kadar geçen ve her halde en fazla onbir saat süren dönemdir.

    Bazı işlerin niteliğine ve gereğine göre yahut yurdun bazı bölgelerinin özellikleri bakımından, çalışma hayatına ilişkin "gece" başlangıcının daha geriye alınması veya yaz ve kış saatlerinin ayarlanması, yahut gün döneminin başlama ve bitme saatlerinin belirtilmesi suretiyle birinci fıkradaki hükmün uygulama şekillerini tespit etmek yahut bazı gece çalışmalarına herhangi bir oranda fazla ücret ödenmesi usulünü koymak veyahut gece işletilmelerinde ekonomik bir zorunluluk bulunmayan işyerlerinde işçilerin gece çalışmalarını yasak etmek üzere yönetmelikler çıkartılabilir.

    İşçilerin gece çalışmaları yedibuçuk saati geçemez.

    Gece çalıştırılacak işçilerin sağlık durumlarının gece çalışmasına uygun olduğu, işe başlamadan önce alınacak sağlık raporu ile belgelenir. Gece çalıştırılan işçiler en geç iki yılda bir defa işveren tarafından periyodik sağlık kontrolünden geçirilirler. İşçilerinin sağlık kontrollerinin masrafları işveren tarafından karşılanır.

    Gece çalışması nedeniyle sağlığının bozulduğunu raporla belgeleyen işçiye işveren, mümkünse gündüz postasında durumuna uygun bir iş verir.

    İşveren gece postalarında çalıştırılacak işçilerin listelerini ve bu işçiler için işe başlamadan önce alınan ve periyodik sağlık raporlarının bir nüshasını ilgili bölge müdürlüğüne vermekle yükümlüdür.

    Gece ve gündüz işletilen ve nöbetleşe işçi postaları kullanılan işlerde, bir çalışma haftası gece çalıştırılan işçilerin, ondan sonra gelen ikinci çalışma haftası gündüz çalıştırılmaları suretiyle postalar sıraya konur. Gece ve gündüz postalarında iki haftalık nöbetleşme esası da uygulanabilir.

    Postası değiştirilecek işçi kesintisiz en az onbir saat dinlendirilmeden diğer postada çalıştırılamaz"

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

2 li vardiya sistemi

2 vardiya sistemi

ikili vardiya sistemi

iki vardiya nedirbir kisinin surekli 16:00-24:00 vardiyasinda calistirilabilir mi2 li vardiye 2 2 2 vardiya resimliiki vardiyalı çalışma2 2 2 2 vardiya sistemi2li vardiyali calisma saatler2 2 2 vardiya sistemiiki vardiya çalışma2 vardiya
Forum

Benzer Konular :

  1. Vardiya Kanunun Değişikliği Hk.
    Merhaba, Şuanda Çağrı Merkezinde vardiyalı olarak çalışmaktayız. Daha önceden vardiyamız 09:00 – 18:00 olarak 9 saat üzerinden çıkıyordu ama artık...
    Yazan: Keremli Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 7
    Son İleti: 22-09-2013, 23:16:48
  2. Vardiya uzaması
    Merhaba, Şuanda özel bir şirkette full time olarak vardiyalı çalışmaktayım. Bu yıl nasip olursa 2 yıllık Elektronik haberleşme bölümüne yazıldım....
    Yazan: Keremli Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 04-10-2012, 23:56:09
  3. Vardiyalı çalışma ve vardiya zam mı?
    Selamlar, Benim çalıştığım işyerinde yıllardır vardiyalı çalışmaktayız. Şimdi vardiya ödememek için 06.00 vardiyasında çalışanları 1 ay aynı...
    Yazan: necmettin_tok Forum: Sosyal Güvenlik Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 01-10-2011, 05:24:44
  4. Şirket - Vardiya - İş hukuku
    ÖZEL BİR ŞİRKETTE VARDİYALI OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM.ÇALIŞMA DÜZENİMİZ AYLIK OLARAK DÜŞÜNÜLÜP ŞU ŞEKİLDE DÜZENLENMİŞ. 1.HAFTA 08:30-16:30 (7 GÜN)...
    Yazan: dokaya Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 20-07-2004, 12:09:03
  5. Vardiya
    şöyle bir çalışma düzeni 3 vardiya . 3 gün 08/16 , 3gün 16/24 , vardiya dönüm izni ve 3 gün 00/08 ve hafta tatili .sonuç olarak 10 gün sonra hafta...
    Yazan: havci Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 15-07-2003, 15:27:42

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.