Öncelikle bu imkanı tanıyan ve yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Sorunuma gelince benim maaşımdan boşandığımdan dolayı çalıştığım kurum aracılığı ile kesilen maaş haczimin boşandığım kişi tarafından farklı icra dairesi tarafından tekrar kesilmesi ve mağdur olmam ile ilgili, ben kendi imkanlarım ile bu sorunu düzelttim ancak maddi ve manevi olarak hak kaybına uğradım,
sizden sormak istediğim konu şu;
birincisi, benim bu mağduriyetimin giderilmesi için hangi mahkemeye dava açmam gerektiği, sonuçta devleti mahkemeye vermiş olacağım, bu işte maddi ve manevi tazminat davası açabilirmiyim.
ikincisi, bana bunu yapan karşı tarafa yani alınmış miktarı almamış gibi beyan edip icra dairesine başvuran kişiye ceza davası açabilirmiyim, (tahsil edilmiş parayı tekrar tahsil etmek suçtur) diye duymuştum, ancak bu madde nerede yazar usülü nedir, adli mercileri yanıltarak tahsilat yapan kişi hakkında kanun ne der
Mesajınız çok açık değil. Sanırım nafakadan bahsediyoruz. Eski eşiniz farklı icra dairesinden farklı icra işlemimi başlattı yoksa elden yada bankaya ödediniz buna rağmen maaş haczi mi yaptı? DEtayları yazarsanız açıklama ona göre değişir.
boşandığım kişiye çalışmış olduğum resmi kurum vasıtası ile maaşımdan belli bir miktar çocuklarımın velayeti kendisinde olduğundan dolayı kesilmektedir.
1-boşandığım kişi şehir değiştirdiğinden dolayı dosya taşıması yapmak amacıyla müracaat etmiş, müracaat edilen icra dairesi dosyada ödenen paraların dökümlerini görmemiş veya müracaat eden kişi almadığını beyan etmiş. tam olarak bilmiyorum ama her halukarda ödenen miktarı borç olarak tekrar hacz edilmesi kararı verilmiş,
2-müracaat edilen icra dairesi benim bulunduğum il icra dairesine iki sefer yazı yazmış her iki seferde de farklı esas numaraları kullanılmış,
3-farklı esas numaraları fark edilmeyerek kuruma bu şekilde yazı iletilmiş ve iki farklı esas numarasına hem nafaka hem ikinci nafaka hemde birikmiş icra kesintisi yapılmış
4-biz olayı öğrenince dosyaların birleştirilmesi ve tek numarada toplanması üzerine dilekçe yazdık, fazla kesilen miktarı aldık iki ay sonra fakat bu ay kesilen fazla miktarı henüz alamadık.
5-bu farklı numaralardan dolayı bir aylık nafaka hiç ilgisi olmayan bir vatandaşın hesabına yatırılmış ve o vatandaş da parayı çekmiş
6-bununla ilgili de düzeltme yazısı yazıldı.
*şimdi bütün bu olanlardan dolayı mağduriyetimin tanzimi için dava açmak istiyorum. icra daireleri hatalarını kabullenmek yerine düzeltmeye çalıştığımız sorunu zorlaştırarak süreçi uzattılar.
*ben mağduriyetimi maddi ve manevi tazminat olarak almak için nereye başvurcam illa avukat tutmam gerekirmi yoksa bende tazminat davası açabilirmiyim.
*100 tl maddi zararıma karşılık 500 tl manevi tazminat davası açabilirmiyim.
*burada her iki icra dairesinin de hatası bulunmaktadır. ödenmiş nafakayı tekrar almak üzere başvuran boşandığım kişiye de ceza davası ve tazminat davası açabilirmiyim
Somut ve belgelenebilir bir zarar kanıtlamanız gerekir örneğin 100 lira zararınız için 500 lira tazminat alamazsınız.
Yasalarımız malesef bu tür tazminat taleplerine uygun değildir.
Mükerrer yapılan kesintiler için zaten gereğini yapmış görünüyorsunuz.
Saygılarımla.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku