+ Konuyu Yanıtla
1 den 3´e kadar toplam 3 ileti bulundu.

Konu: Kıdem Tazminatı

Kıdem Tazminatı Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Jul 2005
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Kıdem Tazminatı

    Devlet Hastanesinde çalışan pratisyen hekimim, aynı zamanda bir fabrikada 6 yıldır işyeri hekimi olarak çalışıyorum. İkinci bir iş yaptığım için hastaneden aldığım maaştan birtakım kesintiler yapılmakta. Böylece fabrikadan aldığım ücret aslında kesinti miktarından sonra kalan miktar olmakta.

    2005 Nisan ayından beri yeni düzenlemelerle hastane maaşımdan yapılan kesintiler fabrikadan aldığım ücretin üzerine çıktı. Diğer bir deyişle fabrikada çalışmak için üste para öder konumuna düştüm.

    Personel müdürüme konuyu defalarca ifade etmeme rağmen oralı olmadı. Ben de 15 Temmuz 2005 tarihi itibarıyla işten ayrıldığımı, Nisan ayından beri olan zararımın ödenmesini ve istemeyerek işten ayrıldığım için kıdem tazminatımın verilmesini içeren bir dilekçe ile istifa ettim.

    Bana fabrikadan, zararımın ve kıdem tazminatın ödenemeyeceğini söylediler.

    Bu durumda ne yapmalıyım?

    Dr.Orhan Köker



    Hukuki NET Güncel Haber

    Kıdem Tazminatı konulu yargıtay kararı ara
    Kıdem Tazminatı konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.930
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın Köker;
    İşin özünde haklı gibi görünüyorsunuz, ancak hukuk kuralları öz (esas)den ibaret değildir. Hukukun bir de şekil (biçim) yönü vardır. Siz iki işyerinde iki ayrı iş akdi ile çalışıyorsunuz veya hastanede devlet memuru iseniz fabrikada iş akdi ile çalışıyorsunuz. İki ayrı işyerinden ücret geliriniz olduğu için sanıyorum vergi mevzuatından kaynaklanan bir sorun (fazla kesinti sorunu) yaşıyorsunuz. Bu iki işyerinden birindeki uygulama diğer işyerini bağlamaz ve ilgilendirmez. Hastanenin yapmış olduğu uygulama fabrikayı ilgilendirmediği için fabrikadan kendi isteğiniz ile ayrılmış olmanız size kıdem/ihbar tazminatı ve zarar karşılığı tazminat kazandırmaz. Sizden fazla kesintiyi yapan hastane olduğuna göre fabrika hastanenin yapmış olduğu uygulamadan niye sorumlu olsun ki? Fazla kesintiyi yapan hastaneden neden istifa etmeyi düşünmediniz? Yanlış anlamayın, konuyuy daha iyi izah etmek amacıyla bunları soruyorum. Fabrika ile yaptığınız iş akdini hastanenin yaptığı bir uygulama yüzünden feshediyorsunuz ve fabrikadan tazminat istiyorsunuz. Fabrikanın size karşı yanlış bir uygulması olmadığına göre, istifa etmekte fabrika açısından haklı bir sebebiniz yok demektir. Bu haklı sebepler İş Yasası'nın 24. maddesinde belirtilmiştir. Böyle bir sebep yoksa işten ayrıldığınızda ihbar ve kıdem tazminatı veya başka bir tazminat alamazsınız. Ve fabrika ile belirli süreli sözleşmeniz varsa ve süresinden önce feshetmişseniz siz işverene tazminat ödemek durumunda kalabilirsiniz.
    Hastane ile olan bağınız iş akdi mi, yoksa kamu hukukundan doğan bir bağ mı (devlet memuru gibi) bilemiyorum, ama size iç açıcı cevap vermediğimin farkındayım ve üzgünüm. Ama ne yazık ki kurallar böyle. Sizin sorununuzun ancak vergi mevzutında yapılacak bir değişiklik ile çözülebileceğini düşünüyorum. Bunun da kolay bir şey olmadığını söylemeye gerek yok. Selamlar.

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Jul 2005
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Teşekkür ederim..
    Hastanede Devlet memuruyum. Fabrikada ise sözleşmeliyim ve bordrodan maaş alıyorum.
    Söz konusu sıkıntı nisan ayından beri sürüyor. Ben fabrikadaki personel müdürüme defalarca konuyu ilettim, oralı olmadı. Bana söylediği bu konuyu temmuz ayında görüşürüz şeklindeydi. Aslında bana bu durumu çözemeyeceğini belirtseydi önceden işten ayrılarak hiç olmazsa 3-4 aylık zararımı önlerdim.
    Sanırım bu durumda iyi niyetli olmanın zararını çekeceğim. Kimseye güvenmemek gibi bir tavır doğru değil ama iş hukuk olunca öyle davranmak gerekiyor.
    Dr.Orhan Köker

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Kıdem tazminatı haketmeyen işçiye sehven kıdem tazminatı ödenmesi durumunda tazminat geri istenile bilirmi?
    10.01.2013 yılında firmamız da işe aldığımız bir çalışanımız 10 gün sonra iş kazası geçirerek kolunda ve dirseğinde kırıklar oluştu 21.01.2013...
    Yazan: Harun Deniz Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 01-04-2020, 22:05:25
  2. işçi alacakları (kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, yıllık izin alacağı, asgari geçim indirimi)
    Merhaba Yaklaşık 3 yıllık sigortasız çalışmam vardı. Bu nedenle sigorta tespit davası açtım. Şuan dava sonuçlanmak üzere lehime gidiyor. Eş zamanlı...
    Yazan: vatandas34 Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 10-08-2017, 08:21:23
  3. Sigortasız Çalıştırılma + Kıdem tazminatı + İhbar tazminatı + Fazla mesai
    Merhaba, 8 Eylül 2009 tarihinde sigortasız olarak özel bir giyim markasında işe başladım. 11 Ekim 2010 tarihinde de Mağaza Müdürü tarafından haksız...
    Yazan: ugurcoskun Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 25-03-2012, 06:21:09
  4. Askerlik tazminatı ve Kıdem tazminatı alma hakkı
    Merhaba. Askerlik nedeni ile tazminat alma hakkı ne kadar saklı kalır? Ne zamana kadar işverenden askerlik tazminatı hakkımızı alabiliriz? ...
    Yazan: ademkaya.adk Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 10
    Son İleti: 14-02-2010, 14:41:44
  5. Ücrete Tabi Olacak Primlerin Kıdem Tazminatındaki Konumu ve Kıdem Tazminatı Alacak Süresi
    Merhaba, 3 yıldan fazladır çalıştığım kurumumdan askerlik nedeniyle 15 Ekim 2009 tarihinde ayrılmış bulunuyorum. Ayrılma sebebini askerlik...
    Yazan: mjo Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 23-11-2009, 14:35:21

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.