Selam
Siteye yeni üye oldum. Memurum
Benim sorunum, tek bir bankaya ait,iki farklı cinste 2 kredi kartım var.
Toplam kart limitim 21200 TL. ve hepsi dolu
Kredi kartları kanununa göre, bankanın bana bu limiti vermesi
doğrumu?
Benim şu anda maaşım 1750 YTL
Asgari ödeme yapa yapa bu hale geldim. Ödedikçe limit arttı.
Bu aydan sonra ödeme gücüm kalmadı, hali hazırda 2 tane tüketici kredim var,
onların ödeme taksit toplamı 1150 YTL.
Kredi kartlarımın sözleşmeleri elimde yok kefillimi kefilsizmi olduğunu hatırlamıyorum.
Kredi kartı limitim için bankanın hukuksal sorumluluğu varmıdır?
Banka müdürü ile yapılan görüşmede, 2 ay ödemeyip temerrüte düşmem halinde, (18 ay) taksitlendirme yapabileceklerini söyledi.
Bu kart limiti hakkında başka bir banka müdürüyle görüştüğümde bana,
banka size istediği kadar limit verebilir dedi.
benim şu anda yapabilecek hiç bir şeyim yokmu acaba?
(ikinci verilen kredi kartının sözleşmesi yok diye hatırlıyorum) Bilgi ve tavsiyeler
için şimdiden teşekkürler.
Hukuki olarak, konuyla ilgili diyecek bir şeyim yok.Kredi kartı sahibi olarak diyeceklerim var.Tek çocuklu ve çift maaşlıyım.Kart limitim 11800 lira ve bu tutar, hane gelirinin yaklaşık beş katı.Bu güne kadar aylık kart harcamam, en fazla 1200 lira oldu.Demek istiyorum ki; bankanın oltasını yutmadım.Başım dinç.
Kolay gelsin.
İyi günler...
Banka müdürü ile yapılan görüşmede, 2 ay ödemeyip temerrüte düşmem halinde, (18 ay) taksitlendirme yapabileceklerini söyledi.
2 ay ödeme yapmayıp temerrute düşürürseniz o para 30 bin tl ye yakın olur bir anda . 18 ay taksitlendirirken uygulayacakları faiz ile 45 bini bulur. Ayda 2500 tl lik 18 aylık ödeme planı çıkar karşınıza. Bir yerlerden borç harç bulup borcu kapamanızdan başka çare pek gözükmüyor. Ödeme yapamaz iseniz bu borç dahada büyür ve maaşınızın 4/1 ine el koyarlar. Haciz vsvs cabası. Aldığınız maaşı düşününce 4/1 i bu borcu asla kapatmaz faizlerine dahi yetmez borç dahada büyür. Yasal olarak herhangi bir hakkınız yok yüksek limit konusunda.
Kusura bakmayın felaket tellalı gibi cevap verdim fakat ödeme yapamaz iseniz bunlar ile karşılaşmanız olası. Geçmiş olsun.
Selam
Siteye yeni üye oldum. Memurum
Benim sorunum, tek bir bankaya ait,iki farklı cinste 2 kredi kartım var.
Toplam kart limitim 21200 TL. ve hepsi dolu
Kredi kartları kanununa göre, bankanın bana bu limiti vermesi
doğrumu?
Benim şu anda maaşım 1750 YTL
Asgari ödeme yapa yapa bu hale geldim. Ödedikçe limit arttı.
Bu aydan sonra ödeme gücüm kalmadı, hali hazırda 2 tane tüketici kredim var,
onların ödeme taksit toplamı 1150 YTL.
Kredi kartlarımın sözleşmeleri elimde yok kefillimi kefilsizmi olduğunu hatırlamıyorum.
Kredi kartı limitim için bankanın hukuksal sorumluluğu varmıdır?
Bu kart limiti hakkında başka bir banka müdürüyle görüştüğümde bana,
banka size istediği kadar limit verebilir dedi.
benim şu anda yapabilecek hiç bir şeyim yokmu acaba?
(ikinci verilen kredi kartının sözleşmesi yok diye hatırlıyorum) Bilgi ve tavsiyeler
için şimdiden teşekkürler.
Avrupada yaşasaydınız kanunlar bankaya sorardı 1750 lira aylığı olan birine sen nedeb 21 000 limit verdin diye zatende avrupada böyle bir limit vermezlerdi.
Ama Türkiyede yaşıyoruz böyle birşey söz konusu bile değil ve bir daha asla bankaları suçlama burada abiler ablalar bankalara laf söyletmezler.
Sen hiç sesini çıkarma banka ne yaparsa doğrudur yeterki onlar çok para kazansın. Dünyadaki bütün bankalar bu krizde zarar ederken bizim bankalar rekor kar açıkladı ne güzel demi ne becerikli yöneticileri var.
Ama kar etme yolları çok kolay ver birine ödeyemeyeceği kadar kartı al sana adam ölene kadar gelir.
...Türkiyede yaşıyoruz böyle birşey söz konusu bile değil ve bir daha asla bankaları suçlama burada abiler ablalar bankalara laf söyletmezler.
Sn.uçucu, bulgur dövücüsünün HIH deyicisi gibisiniz.Nerede kredi kartı limitim çok yüksek ,bu limitin tamamını doldurdum, ödeyemiyorum,bankanın suçu değil mi bu,bana bu kadar yüksek limitvermeselerdi,ben de o kadar harcamazdım sözü geçse, makineli tüfek gibi bankalara saydırmaya başlıyorsunuz.Yukarıdaki sözünüzle,hedef değiştirmeye de başladınız.
Bir bankanın yada bir kredi kurumunun size bir kredi limiti tahsis etmesi sizin bu limiti hesapsız kullanıp zor durumda kalmanızı haklı kılmaz.
Bir İşletmeniz var diyelim. Bir banka sizi yüksek kredi değerinde bulur ve 1000000TL kredi limiti verirse bu sizin için itibar ve güvence demektir. Ama siz bu tutarı gerekmediği halde kullanır harcar ve açılırsanız bu neden bir başkasının suçu olsun?
Nekadar kolay değil mi?
Şimdi kredi kartı başvurularında limitiniz artsın mı artmasın mı diye seçenek var.
Mesela siz benim limitimi düşürün yada bu kadar limit istemiyorum diye bir talepte bulundunuz mu?
Bence hayır. Çünkü o zaman limitin artmasını harcanacak yeni bir para olarak gördünüz. BU çarkın tıkanacağını görmek için hesap uzmanı olmaya gerek var mı?
Benimde kredi kartım var bende maaş alıyorum. Ama paramı harcarken ayağımı yorganıma göre uzatıyorum.
1750 Lİra maaş Türkiye şartlarında hiçte fena olmayan bir tutardır. Elbette daha fazlası olmalıdır. Bu başka bir durumdur. Ancak bu ülkenin %75 i 600 TL ücret ile geçinmeye çalışıyor. 600 Lira maaş ile geçinemeyen biri ile sizi kıyaslayınca bence siz şükür diyecek gurupta olmalısınız.
Önce kendinizi ve en son bankayı suçlayın derin.
Konu Phantom of law tarafından (07-05-2009 Saat 10:15:20 ) de değiştirilmiştir.
Sn.uçucu, bulgur dövücüsünün HIH deyicisi gibisiniz.Nerede kredi kartı limitim çok yüksek ,bu limitin tamamını doldurdum, ödeyemiyorum,bankanın suçu değil mi bu,bana bu kadar yüksek limitvermeselerdi,ben de o kadar harcamazdım sözü geçse, makineli tüfek gibi bankalara saydırmaya başlıyorsunuz.Yukarıdaki sözünüzle,hedef değiştirmeye de başladınız.
Peki Erdoğan bey iletimin sadece bir cümlesini alarak beni itham ediyorsunuz.
Bankaların doğru yaptığını savunuyorsunuz o halde Ülkemizde olan bu çıkmaz neden Avrupada yok. Acaba Avrupadaki bankalarmı yanlış yada kanunlarmı eksik.
Bizimkiler doğru ve tam olduğuna göre onlar hatalı
Bankalar kesinlikle sutten cikmis ak kasik degil.kartinizin belirli bir limiti olabilir ama hala limit asimi hakkina sahipsiniz.Bu ne bicim mantik.?benim de 3000 tl limitli kartim var.kendi istegimle 2000 'e dusurdum. sonra bir baktim bir ay limit asim faizi yemisim.Bankaya telefon acip diyorum ki.Limit asimina kapatin kartimi.'SIZI MAGDUR ETMEMEK ICIN BELIRLI BIR LIMIT ASIMINA MUSAADE EDER BANKA DIYORLAR'...Iyi de ben belki magdur olmak istiyorum.Ama yok boyle bir secenek.limit asimini yap sen ,sonra da faizini ode diyor kisaca.
Sizce bu etik midir?benim odedigim 3-5 kurus daha fazla paraydi. Ama sayet bakti ki bir musterisi borcunu odemekte zorlaniyor. o zaman banka diyecek ki. borcunu kapatana kadar (makul bir faiz ile)birak limitini arttirmayi karti kullanmasina izin vermeyecek .Iste etik olan budur. Bak o zaman niyeti bozuk musteri bile pasa pasa borcunu nasil oduyor...
Peki Erdoğan bey iletimin sadece bir cümlesini alarak beni itham ediyorsunuz.
Bankaların doğru yaptığını savunuyorsunuz o halde Ülkemizde olan bu çıkmaz neden Avrupada yok. Acaba Avrupadaki bankalarmı yanlış yada kanunlarmı eksik.
Bizimkiler doğru ve tam olduğuna göre onlar hatalı
Sn.uçucu,
itham eden siz(:bankalar soyguncu), isyan eden benim(:ne alakası var),lütfen karıştırmayın.
Sonuna kadar haklı olduğunuz, hepimizin katıldığı bir gerçek var;bankaların kredi kartı verme uygulamasının tamamen başıboş şekilde gitmesi, limitlerin herhangi bir kritere bakılmadan yüksek belirlenmesi ve kullanıcının ödeme gücünün üzerine çıkacak şekilde limitlerin sonradan yükseltilmesi.Kesinlikle haklısınız buna biri dur demeli.Bunu diyecek olan yasayı çıkaracak olandır,devlettir.Yasayı çıkarmalı ve kontrolu olmalı.
Ancak sn.phantom of law ın da belirttiği gibi, bugün cebinizde 5TL varsa, 5 TL harcarsınız.15TL kredi kartınız varsa ve 15TL harcarsanız, bunun tek sorumlusu,ayak-yorgan dengesini sağlayamayan siz olursunuz, yanlışmıyım?
Avrupada neden böyle değil???
E avrupadaki o adam harcamasını cebindeki kredi kartlarının toplam limitine göre değil ay sonunda eline geçen paraya göre yapıyor da ondan öyle.
Avrupadaki banka herşeyi icra edemiyor, bizde de edemesin.
E güzel de o bankanın avrupadaki müşterileri ,önce gelirine bakıp kredi kartını kullanmayı becerebiliyor,aynı bankanın bizdeki müşterisi ise önce kredi kartını kullanıp,sonra giderine bakıyor,yandım anam banka benim yaşama hakkımı elimden alıyor diyor.Yok böyle bir şey, o parayı size /bize zorla harcatmıyor banka.
Kimseyi savunduğum yok,ne bankayı tanırım,ne sizi. Banka suçlu diyip yakınmak sadece avuntudur.
Sistem hatalı, evet haklısınız,kartı hesapsız kullanan hatalı, evet haklısınız.Tek suçlu banka! Kusura bakmayın ama yanlışsınız.
5 sene önce bir bankadan 8 000 liralık limitli kredi kartım vardı bi süre sonra gereksiz harcamalar için de kredi kartını kullandığımı gördüm limiti 500 TL ye düşürdüm kaç senedir aynı seviyede ara sıra ödeme yaparken ATM den soruyo "Abi limitini artırayımm mı?" " ben de yemeyerek hayır evladım" tuşluyorum. Gelişmiş ülkelerdeki bankalar başka Türkiyedeki bankalar da bize özgü işporta usulü kredi kartı dağıtılıyor. Bizim gibi ülkede daha sıkı katı kriterler uygulamaları gerekirken kap maaş bordrosunu al kredi kartını işten ayrılsan da sorun değil asgari tutarı ödedikçe kartın kapanmaz işsiz kalsan da kredi kartını göster diğer bankalardan da alırsın kredi kartını oartık bordro göstermen de gerekmiyor. Nasıl olsa ödemezsen tahsil edilemeyecek alacaklardan gösterip vergiden düşecek zararı kimse herkese.
Limitlerinizi düşürün birden fazla kart kullanmayın eşten dosttan borçlanın bankaya borçlanmayın. Siz kullandıktan sonra trilyon limit verseler sorumlusunuz "benim gibi adama bu limiti verdiler" diyemezsiniz kötü niyetliyseniz bişi çıkmaz ama iyi niyetliyseniz eviniz ocağınız söner.
Merhaba
Şuan hayatta olan annem memur emeklisidir.Annemin kredi kartına bağlı ek kartım vardı ve bu kartla en fazla 2 kez toplamda 80-100 ytl civarı...
Yazan: omura Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
1 milyar limiti olan kartın nasıl olurda (gecen yıldan beri odenmeyen) taksitlendirme sonucunda toplam 1945 ytl çıkar. Neden bu kadar fazla. %18 faiz...
Yazan: okankan Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
Merhaba oğlum Çin devletinde bir firmaya danışmanlık yaparak ücret alıyor kontratında hizmet bedeli olarak ücreti döviz olarak banka hesabına yatıyor...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Yurt dişi danişmanlik hizmet...
27-10-2025, 13:41:24 in Ticaret Hukuku