Ben meslek yüksek okulunda okuyan 2. sınıf öğrencisiyim.Geçtiğimiz günlerde derslikte yaşadığımız talihsiz bir olaydan doleyı yök disiplin yönetmeliğinin 16. maddesi üzerinden hakkımda soruşturma açılmış olup savunmam istenmektedir.
Yaşanan hadise ;
x hoca mesleki ingilizce dersine sinirli bir şekilde girdi ve ders ile alakalı notları olmayanların isimlerini aldı ve söylenmeye başladı "Siz bu dersi kursta öğrenmeye kalksanız ne kadar" arkadasımda ona karsılık gayet masumane ve art niyetsiz bir şekilde "ne kadar ?"dedi.Hoca bunu bir terbiyesizlik olarak algıladı ve belkide hakkı olmadığı halde arkadasımı dısarıya çıkarttı.devamında yine söylenmeye basladı.yanyana oturdugumuz için bizlerede söylendi.o arkadasına uyuyosunuz sizde sizin ilk geldiğiniz günleri bilirim die. bende dedim ben ilk geldiğimde neysem simdide oyum.bana karsılık veriyorsun bide utanmadan dedi.bende haksız yere suçladıgınız için karsılık verme hakkına sahibim dedim.iyice kızdı ve dersi işlemeden bıraktı gidip hakkımızda soruşturma açtı.dersten çıkarkende "bu terbiyesizliği anlatmazsanız ve sahit olmazsanız adam değilsiniz" diyerek terketti.
arastırmalarıma dayanarak konusuyorum soruşturma sonucunda uzaklaştırma alabilirmişim.eger uzaklaştırma veya ceza alırsam bende hocaya dava açmayı dusunuyorum.hukuki açıdan olayın bi yaptırım ve cezası varmıdır ? eğer ceza alırsam kamu kuruluşlarında görevime engel olurmu ? sorularıma cevap verecek yardımsever arkadaslara simdiden tesekkur ederim.