5 aydır mahrum bırakıldığım 2 yaşındaki kızımla ilgili 10.04.2009 tarihinde kişisel ilişki davası açtım ve her ayın 1. ve 3.haftası c.tesi saat 12 den pazar günleri akşam 17 ye kadar ilişki tesis edildi. " Çocuğu yatıya vermem mahkeme kararı beni bağlamaz " diyerek daha ilk görüş günümde evladımı yine göremedim. Bende icra bir sonraki seferde icra ile geleceğimi söyledim ve 2 gün sonra icra müdürlüğüne gittim ama karar hükmü kesinleşmediği için icra işlemlerini başlatamadım. Çocuğumun annesi iki gün içinde bana noter kanalı ile ihtarname çekmiş ve şehir dışına gideceğini artık yeni adresinde olacağını beyan etmiş. ( Böyle bi şey olmayacak zira şehir dışına gitmesi mümkün değil )
Lütfen bana bir yol gösterin ne tedbir almam gerekir ne şekilde bir yol izlemem gerekir. Maddi manevi mahkeme kapılarından yıpranıyorum bu insanların hak hukuk tanımaz tavırları sadece bana değil minik yavrumada zarar veriyor ayrıca bu insanın evladımı bana karşı ne şekilde yetiştireceğindende emin değilim
2 yaşındaki bir çocuğun ben de yatılı olarak verilmesini şahsen onaylamıyorum, çocuğunuzu görmek tabii sizin de hakkınız, ayrıldığınız eşinizle konuşmanız gerektiğini düşünüyorum.
2 yaşındaki bir çocuğun ben de yatılı olarak verilmesini şahsen onaylamıyorum, çocuğunuzu görmek tabii sizin de hakkınız, ayrıldığınız eşinizle konuşmanız gerektiğini düşünüyorum.
Neden onaylamıyorsunuz ? Evli iken baba ile her şeyi yapabilen bir çocuğun boşanınca baba ile mutlu olamayacağını eskisi gibi güvende olmayacağını mı düşündüğünüzden, yoksa baba nın yetersiz kalacağını sandığınızdan mı?
Tabii bir de bu düşüncenizin bilimsel/tıbbi bir dayanağı varmıdır ? Merak ettiğimden tamamen..
2 yaşındaki bir çocuğun ben de yatılı olarak verilmesini şahsen onaylamıyorum, çocuğunuzu görmek tabii sizin de hakkınız, ayrıldığınız eşinizle konuşmanız gerektiğini düşünüyorum.
Kararı veren hakim bayan hakimdi. Ben şuan evliyim ve düzenli bir hayatım var. Ayrıca yatılı kalmasının sakıncaları nedir ? Çocuğumu görmek hakkım ise yatılı kalmasını neden onaylamıyorsunuz ? Bu bi çelişki değilmi ? Sanırım şu hep unutuluyor ALLAH korusun anneye bir şey olsa o çocuk kime kalacak ?
Eski eşiniz yeni bulunacağı adresi size noter kanalı ile bildirmiş demişsiniz. Sizde o yeni adres hangi ilde ise elinizdeki hakimin kararı ile icra işlemini o ilde başlatın. Bırakın gerisini eski eşiniz düşünsün. Madem ki o şehirde olmayacak diyorsunuz, sizi oyalama yoluna gidiyor diyorsunuz, sizde o ildeki o adrese icra işlemi başlatın. Oradan çocuğu alamazsanız, size gelen noter belgeli yeni adres ile yaptığınız işlemleri hakime bildirin. Avukatınızın yönlendirmesi ile hareket etmenizi tavsiye ediyorum. Çocuğunuzu görmek için fizana da gitse eşiniz fizan'da icra işlemleri başlatın. Siz çaba gösterin yeter ki. Hala kaçırmaya devam ederse icra ceza mahkemesine dava açarsınız. Elinize delil lazım. Bu sebeple önce icra işlemleri başlatmanız lazım. Avukatınızla bu konuyu lütfen konuşun.
2 yaşındaki bir çocuğun ben de yatılı olarak verilmesini şahsen onaylamıyorum, çocuğunuzu görmek tabii sizin de hakkınız, ayrıldığınız eşinizle konuşmanız gerektiğini düşünüyorum.
çocuğumu yatılı alıyorum babalık görevlerimi krallar gibi yapıyorum ve çocuğum 3 yaşında . annesinin tattırmadığı şeyleri bende buluyor .mesela lünaparka gidemediyse ben götürüuorum akülü araba istedişyse ben alıyorum . evli babası oluyoruzda boşandıktan sonramı olmuyoruz ? bunun gibi binlerce yaşanan acı olaylara karşı bu bayanlara çok sert tedbir ler uygullanmalı mesela bu bayan nafaka alıyorsa nafakası kesilmeli veya icraa getirdiyse ve çocuk görmekte zorluk çıkarttığı sabitse en az 15 gün hapis yatırılıp 15 gün çocuk babaya verilmeli o zaman görürler bakalım dünyanın kaç bucak olduğunu artık böyle tedbir lerin zamanı gelmedimi sayın hukukçular ?
Madde 25 - (Değişik madde: 03/07/1940 - 3890/1 md.)
Çocuk teslimine dair olan ilam icra dairesine verilince icra memuru 24 üncü maddede yazılı şekilde bir icra emri tebliği suretiyle borçluya yedi gün içinde çocuğun teslimini emreder. Borçlu bu emri tutmazsa çocuk nerede bulunursa bulunsun ilam hükmü zorla icra olunur.
Çocuk teslim edildikten sonra diğer taraf haklı bir sebep olmaksızın çocuğu tekrar alırsa ayrıca hükme hacet kalmadan zorla elinden alınıp öbür tarafa teslim olunur.
Çocukla şahsi münasebetlerin düzenlenmesine dair ilam hükmünün yerine getirilmesi talebi üzerine icra memuru, küçüğün ilam hükümleri dairesinde lehine hüküm verilen tarafla şahsi münasebette bulunmasına mani olunmamasını; aksi halde ilam hükmünun zorla yerine getirileceğini borçluya 24 üncü maddede yazılı şekilde bir icra emri ile tebliğ eder. Bu emirde ilam hükmüne aykırı hareketin 341 inci maddedeki cezayı müstelzim olduğu da yazılır.
Borçlu bu emri tutmazsa ilam hükmü zorla yerine getirilir. Borçlu alacaklının şikayeti üzerine ayrıca 341 inci maddeye göre cezalandırılır.
ÇOCUK TESLİMİNE VE ÇOCUKLA KİŞİSEL İLİŞKİ KURULMASINA DAİR İLAMLARIN İCRASINDA UZMAN BULUNDURULMASI:
Madde 25/b - (Ek madde: 17/07/2003 - 4949 S.K./7. md.)
Çocukların teslimine ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair ilamların icrası, icra müdürü ile birlikte Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından görevlendirilen sosyal çalışmacı, pedagog, psikolog veya çocuk gelişimcisi gibi bir uzmanın, bunların bulunmadığı yerlerde bir eğitimcinin hazır bulunması suretiyle yerine getirilir.
Çocuk teslimi hakkındaki ilâmın veya ara kararının gereğini yerine getirmeyen veya yerine getirilmesini engelleyen kişinin, lehine hüküm verilmiş kimsenin şikâyeti üzerine, altı aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra ilâmın veya ara kararının gereği yerine getirilirse, kişi tahliye edilir.
Bu Bapta yer alan fiillerden dolayı şikâyet hakkı, fiilin öğrenildiği tarihten itibaren üç ay ve her halde fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl geçmekle düşer.
YETKİ :
Madde 348 - (Değişik madde: 31/05/2005-5358 S.K./20.mad)
Bu Bapta yer alan fiillerden dolayı yetkili icra mahkemesi, icra takibinin yapıldığı yerdeki mahkemedir.
Burada anlattığınız mevzuat gereği benim il dışına gidip oradaki icra müdürlüğünde işlemlerimi başlatmam gerekiyor sanırım.Yani başvuru ve icradan gün alma hesap edildiğinde en iyi ihtimalle yaklaşık 3 haftalık bir süreç gerekiyor.İşimi gücümü ve ailemi bırakıp yollara düşmem gerekiyor,yada evladımı görmemeye razı olmak ızgın: Bazıları eline silahı alıp kendileri adaleti sağladığı zaman çok kızıyoruz onlara ama sanırım hakları yönleri yok değil yazıklar olsun böyle kanunlara yazıklar olsun sözde mazlumun haklının yanında bu kanunlar pehhh ızgın:
İcra işlemlerini başlatmak için illa eşinizin bulunduğu adresteki icra müdürlüğüne müracaat etmeniz gerekmiyor.Kendi bulunduğunuz ildeki icra müdürlüğünden takip işlemlerini başlatabilirsiniz.Yanlız anladığım kadarıyla elinizdeki karar kesinleşmiş karar değil.Bu yüzden dolayı eşiniz çocuk teslimi ile ilgili takibe uymazsa icra ceza mahkemesine başvurmanız durumunda bir sonuç elde edemezsiniz.
Bu Bapta yer alan fiillerden dolayı şikâyet hakkı, fiilin öğrenildiği tarihten itibaren üç ay ve her halde fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl geçmekle düşer.
Mahkeme 2013 yılında baba ile kişisel ilişki sürelerini; 3 yaşını dolduruncaya kadar her ayın 1. ve 3. cumartesi günü sabah 9:00 dan akşam 17:00 'ye...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku