Suç: hırsızlık
Suç tarihi: 12/01/2003
Karar tarihi 23/04/2004
Şu an halen devlet memuru olan bir arkadaşım 2003 yılında arkadaşının dolabından cep telefonu çaldığı gerekçesiyle,arkadaşı şikayetçi olmamasına rağmen kamu davası açıldı ve 491/3 maddesi uyarınca 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Bu ceza sanığın geçmişteki hali suç işlememe hususundaki eğilimi ve sabıkasız oluşu dikkate alınarak cezasının ertelenmesi halinde bir daha suç işlemeyeceği kanaatine varıldığından verilen cezasının 674 sayılı yasanın 6. maddesi uyarınca ertelenmesine karar verilmişti.
Bu karardan hemen sonra temyize başvuruldu ve 1 haziranda duruşma var.
Bizim öğrenmek istediğimiz konu ise, eğer temyizden olumsuz bir sonuç çıkarsa bu ceza siciline işlenip memuriyetten çıkarılacak mı?
Ya da nasıl bir sonuç çıkmalı ki siciline herhangi birşey işlenmesin?
Son olarakta 2004'ten yana bu zamana 5 sene geçti,işler ters giderde siciline işlenirse hemen silinmesi için başvurabilir miyiz?
5 yıldan fazla geçtiği için dava hiç ceza almadan kapanabilir mi?
Bu konu bizim için çok önemli bizi aydınlatırsanız sevinirim.. Saygılar..
Hukuki NET Güncel Haber
Konu mahmut00 tarafından (03-05-2009 Saat 17:20:51 ) de değiştirilmiştir.
Devlet memurları kanunun 48 madde 5 fıkrasına göre memuriyetiniz biter çünkü bu maddeye göre hırsızlık suçu da dahil,ama sanıyorum sizin davanız zaman aşımına uğramıştır çünkü karar tarihi ile şidi arasında 5 yıl geçmiş görünüyor fakat tam olarak emin olmanız için mutlaka avukattan yardım alın ve anlama dığım konu sizin hakkınızda önce şikayet daha sonra şikayetten vaz mı geçildi siz davanızı avukatla akip ettirmedinizmi
evet önce şikayet edildi.ama sonra vaz geçildiğinde kamu davası olarak yargılandı.....şu durumda sicile işlenmesi ihtimali var mı memuriyetten men edilir mi?
evet avukatım var. ama bu son karar olacağı için biraz bilgi edinmek istedim.....bazen avukatımı da anlayamıyorum..
Mahmut Bey avukatınızı neden anlamadığınızı bizde pek anlıyamadık. Ama emin olun en doğrusunu yapmaktadır.
Sizin olayınız henüz kesinleşmemiş ki. Bu nedenle adli sicile işlenememiştir. İşlenmeyen bir suçun adli sicilden silinmeside söz konusu olamaz. Cezanın kesinleşmesinden sonra bu süreç işler.
Eğer temyizde karar bozulur ise büyük ihtamalle zaman aşımına girer. Şu aşamada dosya içeriği bilmediğimiz için zaman aşımı yorumu yapamayız. Yazdığınız şuç için lehinize olan 765 sayılı TCK zaman aşımı süresi 5 yıldır. Ancak bu süreye zaman aşımını kesen işlemler varmı ona bakarak karar verilir.
Ancak daha sonra yürürlüğe giren 5237 sayılı TCK ile kıyas yapılması gerekebileceği için ben kararın Yargıtay da bozulabileceğini düşünürüm.
Saygılarımla.
evet önce şikayet edildi.ama sonra vaz geçildiğinde kamu davası olarak yargılandı.....şu durumda sicile işlenmesi ihtimali var mı memuriyetten men edilir mi?
evet avukatım var. ama bu son karar olacağı için biraz bilgi edinmek istedim.....bazen avukatımı da anlayamıyorum..
Sayın Mahmut00,
Sizin olayınız zamanaşımına uğramış olması çok kuvvetli bir ihtimal zamanaşımını kesen bazı sebepler olsada buna uzamış zamanaşımı diyorlar hukukçular yinede sizin dosyanız dolu doluya 5 yılı bitirmiş onun için bence rahat olun derim geçmiş olsun tekrarından Allah korusun
Sayın Mahmut00 zaman aşımı süresi sizin olayınızda 5 yıl ama uzamış zaman aşımı süresi 7.5 yıldır. Zaman aşımı hüküm ile kesilir. Zaman aşımını kesen hukuki sebeplerin varlığı halinde bu süre en fazla yarısı kadar uzar. BU sürede yazdığım ggibi 7.5 yıldır. Bu hesabın dosya incelenmeden yapılması doğru olmaz. Zamana aşımı süresinin dolması halinde dosya hiç açılmamış sayılır. Ancak siz haziran ayında duruşma olduğunu söylüyorsunuz. Bana kalırsa uzamış zaman aşımı var gibi geliyor. Tebliğnamede ne mütalaa edildiğini biliyormusunuz??
yerel mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik,ceza türü,süresi ve suç tarihine göre dosya görüşüldü:
suçun niteliği,cezanın türü ve süresine göre; 8.2.2008 tarih ve 26781sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5728 sayılı kanunun geçici madde;1/1. fıkrası yollanmasıyla aynı kanunun 562.maddesi ile değişik 5271 sayılı CMK.nun 231/5-14. madde ve fıkraları gereği tekerrüre esas hükümlükleri bulunmayan sanığın hukuki durumunun yeniden değerlendirilmesi zorunluluğu,
bozmayı gerektirmiş.sanık savunmanın temyiz itirazları bu bakımdan yerinde görülmüş olduğundan,diğer konular yönünden incelenmeyen hükmün açıklanan nedenle bozulmasına,17/12/2008 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Mahmut Bey sizin olayınızda malesef yanlış bilgi verdiniz. Sizin karar tahmin ettiğim gibi Yargıtay da yeni ceza kanununa göre uyarlama gerekçesi ile bozulmuş ve yargılama yeniden yapılacak. (Yeni getirilen hükmün açıklanmasının ertelenmesi kararı için sınırın 2 yıla çıkması)Sizin bahsettiğiniz. Bozmadan sonra yapılacak yargılamanın ilk duruşması.
Şu an sizin aleyhinize verilmiş bir karar artık yok. Yargılama yeniden yapılacak. Bu mahkemede avukatınız gerekli savunmayı yapacaktır. Ben hükmün açıklanmasının erteleneceği kanısındayım. Yine olumsuz bir karar çıkarsa tekrartemyiz etme hakkınız var. Bana kalırsa bu süreç 7.5 yılda(Suç tarihinden itibaren) tamamlanmayacak gibi duruyor. Zaman aşımına gireceği kanısındayım. Yani takriben bir yıllık bir süre var.
Konu Phantom of law tarafından (04-05-2009 Saat 17:55:31 ) de değiştirilmiştir.
peki olumsuz bir karar çıkar ve tekrar temyize gidilirse bu süreç içinde memur olarak işine son verilir mi yoksa temyiz sonuçlanana kadar memur olarak görevine devam eder mi?
Konu mahmut00 tarafından (04-05-2009 Saat 18:05:06 ) de değiştirilmiştir.
kira alacaklarımı tahsil için yaptığım 30 günlük icra takibi sonunda tahsilat yapamayınca dava açarak tahliyeye hak kazandım.buna karşılık kiracım 30...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku