Oturmakta oldugumuz konut istanbul espanyol vakfı desanta marıa kılısesı vakfına aıt bır bına ve bu bınada 28 yıldır ıkamet edıyorum. Aılemle 1978 yılında babam gayrı musluman madam yaşlı bır aıleye bakıcı olarak bu evde yardımcı olarak çaılıştı ve zamanla bu yaşlı ınsanlar olunce babam burda yasamaya başlamış...

Biz bu konutta dunyaya geldık ve 2000 yılına kadar desante espanyol vakfına kiramızı ödemıs ve kira kontratı olan kıracıyız. 2000 yılından sonra espanyol vakıfında kılıse mud papaz olunce bızden kira almadıkları gıbı kıra odeyecek bır kurum olmadığını soyledıler. Bu sure zarfında yetkılılerın kontorolunde oturduk; oturduumuz ev harabe olmasından yaşanması ıcın masraflar yaptık, bina çok eski ve harabe olmasına ragmen bına sorumlusuyduk, 30 yıla aşkın...

Şimdi başbakanlık vakıflar genel müdürğü yetkılıler bu bınayı devır aldıklarını belırtıler, bizim boşaltmamız ıcın İstanbul /Beyoğlu kaymakamı yetkı verdıklerı ve bu konutun işğalınden soz etmekteler ve tahlıye kararı ıcın calıstıkları belırtıler. Bızden yazılı tutanakla ıfade aldılar devır olan bu espanyol vakfı desante marıa kılısesı evlerı boşaltma ıcın çalışılmaktadır.

Bız hıc bır hak talep etmeden evlerımızden çıkartıcaklarını soyluyor, fakat annemın kalp sorunu babamın ruhsal dengesını yerınde olmamasından dolayı maddı manevı hıc bır bırıkımımız yoktur. Bununla beraber 8 aydır işsiz biri olarak iş bulamıyorum, bır gelırım yok, gidecek hiç bir yerim yok. Bızlerı evlerımızden cıkartmak ıcın çalışmalarına devam edıyorlar, konu ıle ilğilenmenız ve bıze bır yol gosterılmesı ıcın yardımlarınızı beklıyorum. Saygılar...