........ bankası geçen yılki garanti sigorta kaskosuna istinaden benden izinsiz ve habersiz kaskomu uzatıp hesabımdan iki ay prim transfer etmiş. Durumu öğrenince bankada işlemi iptal ettirdim. Sigortanın çektiği primleri 3/4 gün içinde iade edeceklerini söylediler. Bir hafta sonra bankaya gittim. Paramı iade edeceklerine üçüncü kez prim tahsil etmişler. Banka müdürü bizzat kendisi iptal ve iade işlemleriyle uğraşacaını belirtti. Daha sonra bankaya bir kez daha gittim. Bu sefer de müdür paranın ancak ay sonunda iade edeceklerini söyledi. Sigorta prim iadesini ancak ay sonunda yapıyormuş.
Bunların benim faizsiz ve vadesiz mevduatımı izinsiz kullanma hakları var mı? Bunların beni defalarca banka kuyruklarında sıra bekletmeleri, psikolojik işkence yapmalarına karşı yasal olarak ne yapabilirim.
Sayın Galus,
Bazı endişelerimizden dolayı bankanın ismini gizlemek zorundayız,
zaten muhtemelen bankanın kredisi ile aldığınız aracınıza ille de bizim sigortadan kasko yapacağız diye size ısrar da etmişlerdir.Ki çok sık rastlanan bu durum aslında gerçek anlamıyla tespit edilebilse Rekabet kurulu hem banka ve hem de sigorta şirketi açısından ağır bir sorumluluk getirebilir.
Kaldı ki, hiç değilse asgari nezaket çerçevesinde poliçeyi yenilemek isteyip istemediğinizi sorabilirlerdi, ama muhtemelen kredi borcunuz bitmediği ve poliçenizin de daini mürtehin olarak banka lehine olan kaydının devam edebilmesi ve poliçeyi kaybetmemek adına maalesef bu tür uygulamalarla karşılaşılabiliyor.
Siz poliçenin yenilenmesi talebinde bulunmadığınız için aslında poliçenin derhal iptali ve sizden haksız tahsil edilen bedelin derhal iadesi gerekir.Sigorta şirketinin kendince koyduğu "prim iadeleri ay sonlarında yapılır" gibi bir yasa kuralı yok.
Henüz hiç bir ödemeyi iade almadıysanız bankaya faiz talep etme hakkınızı saklı tuttuğunuzu belirtir yazılı bir ihbar dilekçesi vermeniz doğru olur.Bunu dışında yapacağınız fazla bir şey yok.
6 ay önce çalıştığım işten ayrıldığımdan mali problem yüzünden 8 yaşındaki arabamın kaskosunu uzatmak istemiyordum. Bankadaki hesabıma ilerde bir şeye lazım olur diye küçük(benim için büyük) para yatırdım. Faizsiz ve vadesiz. Sadece güvence altında dursun diye. Olay Bu paradan ADSL almak için 100 YTL para çekmeğe gittiğimde meydana çıktı. Bir aydır da uğraşıyorum. Ömrümde hiç kredi kartı kullanmadım. Arabam 8 yaşında olup 7 senedir benim. Hiç bir yere de borcum yoktur.
İhtar dilekçemi nereye nasıl yapabilirim?
çekilen tutarı hesabınızdan çekildiği tarihten itibaren yasal faizi ile birlikte 3 gün içinde ödenmesini aksi halde yasal yollara başvurulacağı ihtar olunur
şeklinde ilgili bankaya noter marifeti ile ihtarname gönderiniz
bankaya tebligden itibaren sürenin dolmasına rağmen ödeme yapılmadı ise teblig şerhinide dilekçenize ekleyerek ilgili bankaya alacağın tutarına göre görevli mahkemede alacak davası açınız
ihtar dilekçelerininiz birer örneğini bir üst yazı ile BDDK ve Bankalar birliğine bildiriniz
Bugün bankadan aradılar. Primleri iade ettiklerini ancak 4 ay sigorta kullanıldığı için 4 aylık prim ücretini kesmişler.
Hiç haberim olmadığı, kullanmadığım ve de faydalanmadığım bir şeyden nasıl oluyor da para kesiyorlar diye sorduğumda ; bir sigprta maddesine istinaden sigortanın öyle yaptığını belirttiler.
Böyle bir hakları var mı? Ayrıca bunlara manevi tazminat açma hakkım var mı?
sözleşmeyi görmeden bir şey söylemek zor ancak sizin iade edilen parayı alırken fazlaya ilişkin haklarınızı saklı tutarak almanızda fayda var çünkü iade ettikleri paraları kullandıkları tarihten itibaren faiz talep etme hakkınız var bunun için ihtar cekebilirsiniz
Öncelikle burada belirli konularda fikir vermek açısından yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür etmekl istiyorum. Bir konuda yol göstermek...
Yakın tarihte emekli olduktan sonra Üniversitede(ikinci Öğretim) okuyan evladımın okula rahat gidip gelebilmesi düsüncesi ile bir otomobil aldım.Araç...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku