Öncelikle böyle bir siteyi kuran arkadaşların hepsine teşekkür ediyorum.Benim sorunum uzun süredir çalıştığım x bankasından ticari tüm işlemlerimizi yapmaktaydım.Bankadan bir arkadaşımın şirketine kefil 18 aya kredi çekildi.Arkadaşın ayrıca ipotek gösterdi.İşleri biraz ters gidince bankaya son 4 veya 5 taksidi yatıramadı bankada benim kefaletimden dolayı benden sözlü talep etti.İcra takibi başlatılmadı.Bende arkadaşıma yardımcı olmak için belli aralıklarla hesabımdan kefil olduğum hesaba kredi ödemesi altında yaklaşık 11000 Ytl ödeme yaptım kalan borç 8000 Ytl kaldı.Fakat banka sık sık hesabıma bloke koyarak hesabımda para olduğu halde çeklerimin yazılmasına ticari sicilimin işlemesine neden oldu.Benim sorularım
1-Banka hesabıma bloke koymaya yetkilimi (kredinin ödenmediğini tarafıma yazılı olarak bildirmeden )
2-Hesabımda para olduğu halde uyarı vermeden (hesap blokeli) çekimin yazılması ticari sicilimden dolayı mahkemeye verebilirmiyim.
3-Kredi icra takibine girse benim sicilime etkisi varmıdır.
4-İpotek sahibini hiç aramadan direk daima müşteri olduğum için benden tahsil ederken,ben ipoteğe kefaletimin karşılığı olarak icra takibi koyabilirmiyim.Kefalet üçüncü şahsa ait oda benim ödeyeceğimi bildiği için bayağı rahatda tehditkar konuşuyor.
5-Hesabımdan bir defa izinsiz olarak kefil olduğum hesaba havale geçebilirmi.Diğer havaleleri benim bilgim ve yazılı emirle geçtiler.
6-Beni rahatsız eden bu durum sebebiyle ne tip bir yargı yoluna gitmeliyim?

Şimdeden vereceğiniz cevaplar için Teşekkürler