Merhabalar,
2004 yılında temizlik ve güvenlik işleri yapan bir firmaya sermaye koymaksızın emek ortağı olup, şirket müdürlüğü yaptım. şirketin işlerinin iyi gitmemesi ve ortağımın arkamdan iş çevirmesinden dolayı mart 2007 tarihinde şirket hisselerini devrederek nisan 2007 tarihinde ticaret sicilinde tescilini yaptırarak şirketten ayrıldım. Ayrılırken hisselerimin tamamını aktif ve pasifi ile devrettim. bugün tarihi itibariyle sigorta il müdürlüğünden şahsım adına ödeme emri gönderilmiş ( mal bildirim kağıdı ile). bildiğim kadarısıyla mevcut borçtan dolayı mütesselsil sorumluluğumun sona ermiş olması gerekmiyor mu? Ödeme emri şahsım adına gelmiş ancak sigorta müdürlüğünde şahsım adına açılmış herhangi bir dosya ya da işlem bulunmamakta idi. Şuan herhangi bir gelirim sözkonusu değil evlenmek üzereyim mevcut durumda evlendiğim zaman evime haciz gelmesine yol açabilir mi? Mal bildiriminde bulunursam ya da bulunmazsam ne olabilir? izlemem gereken yasal bir süre mevcut mu?
Teşekkür ederim.
Ortak olduğunuz dönemde müdür değilseniz sorumluluğunuz yok. Yasa 2008/Haziran ayında çıktı. Bu tarihten sonra devir bile yapsanız borçtan kurtulamıyorsunuz. Ancak sizin ticaret sicil gazeteniz ssk ya bildirilmemiş olabilir. Yani sizi hala ortak sanıyor olabilir. O bildirim kağıdına bir dilekçe ile karşılık veriniz. Ekinde ticaret sicil gazetesini de koyunuz.
Çıkan yasayı hangi alanda bir düzenleme yaptığı hususlarını da belirtebilirseniz daha faydalı olacağını düşünüyorum verdiğiniz bilgilerin
08/06/2008 tarihinde 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanunun 35'nci maddesi değişti.
06/06/2008 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması hakkında Kanun ile, 6183 sayılı Kanun ve diğer çeşitli Kanunlarda değişiklikler yapılmıştır.
Söz konusu Kanun ile 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda (AATUHK) yapılan değişiklikler hakkında aşağıda özet bilgi verilmiştir.
1) Bazı kurum ve kuruluşlara, çeşitli ödeme ve işlemleri yapmadan önce ödeme yapılacak kişinin vergi idaresine borcu olmadığına dair yazı isteme sorumluluğu getirilmektedir.
Kanuna eklenen 22/A maddesine göre; Maliye Bakanlığı,
-Kamu İhale Kanunu kapsamına giren kurumların hak sahiplerine ödeme yapmadan önce,
-Çeşitli mevzuat uyarınca nakdi olarak sağlanan Devlet yardımları, teşvikler ve destekler nedeniyle ödeme yapılmadan önce,
- 492 sayılı Harçlar Kanununa ekli (8) sayılı tarifeye konu harçlar ve trafik harçlarına mevzu işlemlerden önce (ticaret sicil harçlarından kayıt ve tescil harçları, noter harçlarından senet, mukavelename ve kağıtlardan alınan harçlar, tapu ve kadastro harçlarından tapu işlemlerine ilişkin alınan harçlar, gemi ve liman harçları ile diploma harçları hariç),
- 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununda yer alan bina inşaat harcı ve yapı kullanma izin harcına mevzu işlemler tamamlanmadan önce
bu ödeme ve işlemleri yapacak olan kurumlara ödeme yapılacak veya işlem yaptıran kişi ve kurumların vergi idaresine borcu olmadığına dair yazı isteme sorumluluğu getirebilecektir. Bakanlığın bu yetkisini ileriki tarihlerde Tebliğler yoluyla kullanması beklenmektedir.
2) Limited şirket hisselerinin devri halinde devir öncesi dönemlere ait amme alacaklarından devreden ve devralan müteselsilen sorumlu olacaktır.
Limited şirketlerin kamuya olan vergi ve benzeri borçlarının öncelikle şirketin malvarlığından alınması esastır. Ancak, şirketten tamamen veya kısmen tahsil edilemeyen veya tahsil edilemeyeceği anlaşılan borçlar için şirketteki hisseleri oranında ortaklara gidilebilmektedir. Kanunun 35’inci maddesine eklenen hükümle, ortağın şirketteki sermaye payını devretmesi halinde, payı devreden ve devralan şahısların devir öncesine ait amme alacaklarının ödenmesinden müteselsilen sorumlu olacakları esasa bağlanmıştır. Dolayısıyla, bir ortak hissesini devretmiş olsa bile, kendi dönemine ait amme alacaklarının ödenmesinden sorumluluğu devam edecektir. Aynı şekilde, hisseyi devralan ortağın da amme alacağının doğduğu tarihte kendisinin şirket ortağı olmadığını öne sürerek kamu otoritesine karşı borçtan kurtulma imkanı kalmamıştır. Kamu idaresi amme alacağı için devreden ve devralan ortaklardan dilediğine müracaat edebilecektir. Ancak, hisse devir sözleşmelerinde öngörmek suretiyle bu konuda kendi aralarında ayrı bir sorumluluk şekli belirlemelerine ve yukarıdaki hükümler çerçevesinde kamuya ödedikleri amme alacakları nedeniyle bu sözleşmeye istinaden devreden ve devralanın bir diğerine rücu etmesine bir engel yoktur.
Öte yandan, aynı maddeye eklenen bir başka hükme göre, amme alacağının doğduğu ve ödenmesi gerektiği zamanlarda pay sahiplerinin farklı şahıslar olmaları halinde bu şahıslar, amme alacağının ödenmesinden müteselsilen sorumlu tutulacaklardır.
Kanunun ilgili maddesi 2008 de düzeltilmiş bense hisse devrini ve tescil işlemini 2007 yılında yaptırdım ayrıca şirketin imza yetkisi bende idi.
Kanunda bahsi geçen müteselsil sorumluluk beni kapsıyomu bi de bu müteselsil sorumluluk sona ermez mi ?
Ayrıca bişey daha sormak istiyorum. Kpss Uzmanlık sınavlarına girdim ve sonuçlanmasını bekliyorum. Mevcut durum memur olmama herhangi bir durum teşkil edebilir mi? (Vergi borcundan dolayı yurt dışına çıkış yasağı gelmiş bu durum kamu haklarından kısıtlı olduğumumu gösterir?)
Teşekkürler.
Konu e.polat tarafından (29-04-2009 Saat 12:39:40 ) de değiştirilmiştir.
Kanunun ilgili maddesi 2008 de düzeltilmiş bense hisse devrini ve tescil işlemini 2007 yılında yaptırdım ayrıca şirketin imza yetkisi bende idi.
Kanunda bahsi geçen müteselsil sorumluluk beni kapsıyomu bi de bu müteselsil sorumluluk sona ermez mi ?
Ayrıca bişey daha sormak istiyorum. Kpss Uzmanlık sınavlarına girdim ve sonuçlanmasını bekliyorum. Mevcut durum memur olmama herhangi bir durum teşkil edebilir mi? (Vergi borcundan dolayı yurt dışına çıkış yasağı gelmiş bu durum kamu haklarından kısıtlı olduğumumu gösterir?)
Teşekkürler.
İmza yetkisi sizde ise devir etsenizde sorumluluktan kurtulamazsınız. Sizi kapsar. Memur olabilirsiniz. Ancak maaşınızdan haciz yolu ile bu parayı alırlar
2 teknik arkadaş bize 2 yıl karşılıksız sermaye sağlamayı sözlü taahhüt eden biriyle ortak şirket kurduk. Şirkete bizden biri sonradan dahil oldu ve...
iyi geceler ocak 2009 yılında 5 yıldır çalıştığım bir şirketi üzerime devrettiler ve şirketi tasviyeye götürerek kapatacaklarını söylemelerine rağmen...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku