Merhaba.
Forumda baktığım kadarı ile süreden dolayı benzer bir durum olmadığı için yeni konu açtım.
Bir banka çalışanı olarak 1 Ocak 2009 tarihi itibarı ile işten çıkartıldım.1 Ağustos 2008 tarihinden itibaren çalıştığım için toplam 5 aylık bir çalışma sürem var.Önceki çalıştığım bankadan transfer edilmiştim ve önceki çalıştığım bankaya eğitim masrafları karşılığı 2 yıl ayrılmamak üzere 7000 USD karşılığı sözleşme imzalamıştım.Ve işten ayrılacağım zaman 1,5 yıl çalışmamın karşılığını düşüp bana yaptıkları hesaplarla 3,500 TL tutarında bir borç çıkardılar ve bunu beni transfer eden banka karşıladı ve 3 yıllık ayrılmazlık sözleşmesi imzalattılar.Bu sözleşmenin kopyasını vermedikleri için çok detaylı birşeyler söyleyemeyeceğim ama aklımda kaldığı kadarı ile onlar çıkardıkları zaman bir yaptırım içermiyordu.Sanırım bu özel şartlara giriyor.
Benim merak ettiğim 6 aydan kısa çalıştığım için işe iade davası açamadım ama herhangi bir yaptırım sözkonusu olabilirmi?
İhbar tazminatımı bana işten çıkarılmamın bildirildiği gün olan 26-12-2008 tarihinde hesabıma yatırdılar ve 1 Ocak 2009 tarihine kadar idari izinli olduğum söylendi.
Bankanın üst düzey yöneticilerinin yazılı ve görsel basında vermiş oldukları demeçlerde 2009 yılı içerisinde şube sayısını % 100 e yakın arttıracaklarını söylemeleri ve internet sitesinde eleman alımına yönelik -genel başvuru- durumunun aktif olarak bulunması.Ayrıca imzalamış olduğumuz o 3 yıllık sözleşmenin bir fonksiyonu olurmu???

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...