Merhabalar arkadaşlar 2008 senesinin mayıs ayında başıma adi bir olay geldi.Mahkemesi hala devam ediyor.
Benim bir işletmem var şahıs firması bir müşteriye mayıs ayında bir makine sattım.Limonata satılan makinelerden(yazın genellikle çok sık kullanılır limon satmak için) Çin malı makineyi makinenin ithalatçısı yada imalatçısı nasıl dersek diyelim aldım ve sattım.Garanti servisi bn değilim imalatçısı ben değilim ancak faturayı müşteriye ben kendi müessesemin faturasını kestim(Faturayı açık kestim)aldığım yerde bana fatura kesti.Müşterime kestiğim faturada şahıs firmasına kesildi ama adı soyadı farklı bir şahıs firmasına kesildi.Makinenin vadesi 6 ay sonra ödeme yapılacak şekilde anlaşıldı.Müşterimse babamla arkadaş olduğundan aralarında bir senet olayı geçmiş babamda halı işiyle uğraşıyor halıcı dükkanı var.babama kendi adı soyadı yazan senet vermiş.babamda senetlerin arkasını ciro ederek kullanmış.Aradan 5-6 ay geçti babamın senetleri kulladığı yer esas borçluya ve babama ödeme emri gönderdi.Babam mal beyanında bulundu ancak esas borçlunun üstünde hiçbirşey yokmuş bikaç ay sonra icra babama gelecek.Bir mahkememiz burdan devam ediyor.Gelelim esas benim mahkememe müşteri denilen o dolandırıcı (zaten arabasında 3-4 tane yakalamalı haciz var.)makine arızalı diye beni mahkemeye vermiş.Sanki parasını ödedi de bide mahkemeye veriyo ne acımasız insanlar var.Babamdan mal alıyor bnden alıyor hiç para yok dost kazığı buna derler.Neyse Arızadan vs.hiç haberim yok.Hem arızalı olsa bile ben yapamam çünkü garanti servisi ben değilim makinenin ithalatçısıdır.İlk duruşmada hakim Delillerin sunulması için davacıya 10 gün kesin süre verdi bna ise davacının delillerinden sonra 10 gün kesin süre verdi.Davacı o süreye uymadı ve 1 ay sonra delilerini sundu mahkemeye 10 gün sonra 2.mahkeme günü geldi çattı.Ben dilekçe yazdım davacı 10 günlük kesin süreye riayet etmemiştir zaten haksız dava açmış bulunmaktadır diye hakim dilekçemi kaile bile almadı ve 3. bir mahkeme günü verdi ve onun öncesinde de bilir kişi makineyi incelemek üzere gün verildi 3.mahkemeden önce şimdi o günü bekliyoruz sizce bu adalet mi? Ben mal alıp sattım ticaret yaptım.Babamın arkadaşı diye açık hesap verdik hoş babam senet almış halı satarken bende alsam kullanırdım banada icra gelirdi.Soruyorum sizlere bu adalet mi?Bu dünyada hakikaten babana bile güvenme diye boşuna dememişler sizce kim haklı ?