Merhaba
Bugün yüreğim sızlıyor. Konunun pek bir hukuki durumu yok ama sıkıntıyı paylaşmak istedim.
Bir dostum vardı Bekir im kardeşimdi. Bekir kendi halinde mütevazi 2 küçük çocuğu olan genç bir aile reisi idi.
2004 yılında kredi kartı tuzağına yakalandı malum icralar hacizler ardarda geldi. Aynı semtte bir başka mahalleye taşıdı evini. kimi 2. el kimi yeni eşyalarını tekrar aldı eşi ile kenetlendi ama haciz edilen eşyanın yerine aldığı eşyaların taksidini ödemekten icraya para yatıramıyordu. Daha eşyaların borcu bitmeden 6 7 ay sonra ssk dan işyeri tespit edilmiş. Oradanda ev adresi ve tekrar haciz daha kendini toparlamadan tekrar yıkıldı ev bu eşyasız olmuyor. Ve bekir karar vermiş artık ssk sız çalışacak işten ayrıldı. Kendine cafe gibi bir yerde motosikletle paket servisi yapacağı sigortasız çalışacağı bir iş bulup evi taşıdı. Yeşil kart çıkarttı hayat devam ediyordu. ve derdiki güvencem yok geleceğim yok. maaş haczi önemli değil kessinler ama ailemi rahatsız ediyor diye tam 3 yıldır kayıtdışı çalıştı kaçak yaşadı. Ve Bekirin motoruna bugün bir araç çarpmış sürüklemiş Bekir artık yok. Ama geride kalan genç bir eş dul 2 çocuk yetim kaldı ve bunlara dul ve yetim aylığı bağlanacak kadarda ssk primleri yok.
Şimdi ben dostumun ölümüne üzülürken geride kalan insanlara yanıyorum.
Sizin bir yorumunuz varmı nasıl hayatlarını devam ettirecekler
benim aklıma hep kötü şeyler geliyor.
Tabiki reddi miras yapacaklar geride kalanlar ne yapalım bankalar için acı haber ama o borca ister bir bardak isterse bir sürahi su içsin fakat geride kalan aile perişan. Birkez daha anladımki iik çok acımasız. ssk sız çalışmak zorunda kalmasaydı ailesinin bir güvencesi olurdu ama malesef.
Borcunuz ne kadar?Çok mu fazla?
Gerçektende üzücü bir olay.Allah yardım etsin,bizede tüm zedelere de.Sağolsun kardeşim para gönderiyor da biraz biraz kapatıyoruz yoksa bizimde halimiz harap.
Merhaba
Bugün yüreğim sızlıyor. Konunun pek bir hukuki durumu yok ama sıkıntıyı paylaşmak istedim.
Bir dostum vardı Bekir im kardeşimdi. Bekir kendi halinde mütevazi 2 küçük çocuğu olan genç bir aile reisi idi.
2004 yılında kredi kartı tuzağına yakalandı malum icralar hacizler ardarda geldi. Aynı semtte bir başka mahalleye taşıdı evini. kimi 2. el kimi yeni eşyalarını tekrar aldı eşi ile kenetlendi ama haciz edilen eşyanın yerine aldığı eşyaların taksidini ödemekten icraya para yatıramıyordu. Daha eşyaların borcu bitmeden 6 7 ay sonra ssk dan işyeri tespit edilmiş. Oradanda ev adresi ve tekrar haciz daha kendini toparlamadan tekrar yıkıldı ev bu eşyasız olmuyor. Ve bekir karar vermiş artık ssk sız çalışacak işten ayrıldı. Kendine cafe gibi bir yerde motosikletle paket servisi yapacağı sigortasız çalışacağı bir iş bulup evi taşıdı. Yeşil kart çıkarttı hayat devam ediyordu. ve derdiki güvencem yok geleceğim yok. maaş haczi önemli değil kessinler ama ailemi rahatsız ediyor diye tam 3 yıldır kayıtdışı çalıştı kaçak yaşadı. Ve Bekirin motoruna bugün bir araç çarpmış sürüklemiş Bekir artık yok. Ama geride kalan genç bir eş dul 2 çocuk yetim kaldı ve bunlara dul ve yetim aylığı bağlanacak kadarda ssk primleri yok.
Şimdi ben dostumun ölümüne üzülürken geride kalan insanlara yanıyorum.
Sizin bir yorumunuz varmı nasıl hayatlarını devam ettirecekler
benim aklıma hep kötü şeyler geliyor.
Tabiki reddi miras yapacaklar geride kalanlar ne yapalım bankalar için acı haber ama o borca ister bir bardak isterse bir sürahi su içsin fakat geride kalan aile perişan. Birkez daha anladımki iik çok acımasız. ssk sız çalışmak zorunda kalmasaydı ailesinin bir güvencesi olurdu ama malesef.
Evet şu mesajınızı okudumda,şu ülkede yaşamak artık ağrıma gidiyor,bu ülkeyi bölmek icin silahlı eyleme girişen sucluların hakları olduğu kadar,borcu olanların hakkı olduğuna inanmıyorum. O suclular, işte borcu icin ölen kişinin vergileri ile haşlanmış özel sebzelerle beslenmektedir.
Konu esmerman tarafından (23-04-2009 Saat 11:21:23 ) de değiştirilmiştir.
Değerli üyeler bugün canım dostumu toprağa verdik. Ancak küçücük evlatlarını gördükce dostumun yasını tutamıyoruz bu çocuklar ne olacak ne yapacak elimizden geldiği kadar eşi bacımız çocukları yeğenimiz gerekeni yapacağız ama nereye kadar. Olayı size anlatayım bir yol gösterin. Biz arkadaşları olarak ailesi ile görüştük ama bir çıkar yol bulamadık.
Arkadaşımıza çarpan araç 7 ay önce banka kredisi ile alınmış.
Kaskosu ve zorunlu trafik sigortası var.
Bilirkişi raporunda karşı taraf 8 de 8 tamamen kusurlu.
Arkadaşımın A2 motosiklet ehliyeti var ve motorun arkasında birde yolcu varmış ikiside rahmetli oldu.
Arkadaşım adres tespit edilmesin diye ssk sız çalıştığı için dul yetim aylığı geride kalanlara bağlanmıyor.
Eşi ise yıkılmış ne yapacağını bilmeden şaşkın ve şuanda sakinleştirici ile duruyor.
bizde kasko ve sigortasından en azından başını sokabileceği bir ev parası almasını istiyoruz. Ancak borç aileye kalacak ve bu evi haczedecekler.
Reddi miras yapsa kadın kiralarda kalacak perişan olaacak bu belli.
İzlememiz gereken yol nedir.
Bu sigortaların teminatları ölen kişinin hak sahiplerine verilen bir paramıdır yada direk kazaya maruz kalan ve ölen arkadaşımıza verilecek olan bir para olup veraset ilamı ile yakınlarına ödenen bir paramıdır. Yani kısacası geride kalanlar reddi miras yapsa sigorta teminatlarını yinede alabilirlermi.
Ailenin yasal hakları nedir. Bu konuda sizin göstereceğiniz yola çok ihtiyacımız var. Ailenin mağduriyetini en azından maddi yönden bir parça olsun gidermeye çalışacağız. Yasal işlemlere pazartesi başlamayı düşünüyoruz.
SAYGILARIMLA
Allah rahmet eylesin.Geride kalanlara sabır versin.Destekten yoksun kalma davası açılabilri.SSK 'sız çalışması bu anlamda çok mühim değil.Yapılacak şey tanık yada başka yollarla tazminat davası açmak.Mahkemece ödenmesine karar verilen bu tazminat aileye ödenen bir paradır.Müteveffa ile alakası yok.Bu paradan kimse hak talep edemez.
Allah rahmet eylesin.Geride kalanlara sabır versin.Destekten yoksun kalma davası açılabilri.SSK 'sız çalışması bu anlamda çok mühim değil.Yapılacak şey tanık yada başka yollarla tazminat davası açmak.Mahkemece ödenmesine karar verilen bu tazminat aileye ödenen bir paradır.Müteveffa ile alakası yok.Bu paradan kimse hak talep edemez.
Teşekkür ederim yani hem mirası red edip hemde kaskodan ve trafik sigortasından verilecek olan tazminatı alabilir. Bu şirketler ödeme yapmaktan kaçınırlarsa mahkeme ile hem karşı tarafa hemde kasko ve sigorta poliçesi sahibi şirketlere tazminat davası açılabilir.
Bu durumda aile bir parça olsun rahatlar en azından kimseye muhtaç olmadan hayatları devam eder. İnanın geride kalan eş ve çocuklarını düşündükce dostumun yasını tutamıyor onlara daha çok üzülüyorum
SAYGILARIMLA
davayı açar parayı da alırlar kimse de birşey isteyemez.ama burdaki sıkıntı tazminat miktarının belirlenmesinde.neticesi vefat edenin kimsenin aldığı maaş üzerinden hesaplanıyor.ama bir şekilde bi meblağ tespit ediliyor.ayrıca kazayı yapanlar hakkında suç duyurusunda da bulunulsun.
normal olarak trafik ve kasko sigortasından alımam paradan sonra halk arasında kanparası denen bir tazminat daha var.onuda araştırsanız.ayrıca iş yerinde ssk lı olsaydı bile prim günü azsa gene emekli olamazdı.çalışırken kaza yaptıysa iş yerindende tazminat alma hakkı olmalı , ama ne kadar etik olur bilemiyorum.(aman avukat filan değilim,amacım amatörce yardım)
Arkadaşlar bu konu ile ilgili bir sorum olacak. Söz konusu olan 2 yetim çocuk ve genç dul bir eş olunca bu konuda gayet hassasım ve bir bilgiye ihtiyacım var.
Daha önceki iletilerimden konuyu biliyorsunuz artık ölen öldü geride kalanlara bakma zamanı dedik yasal işlemler başlayacak yavaş yavaş. Daha reddi miras için başvuru yapılmadı ancak aile gerçekten çok sıkıntıda.
Rahmetlinin yurt dışında yaşayan bir akrabası varmış ve yardım amaçlı olarak
Eşine 300 euro gönderecekmiş telefonda bilgilerini istemiş. Muhtemelen pazartesi yollar ancak sorun şuki. Para yollayacağı bankaya rahmetlinin borcu var ve icralık. Gönderen kişi ise o banka bana yakın başkası uzak en münasibi bu banka diyor. Şimdi bu parayı eşinin adına gönderirse resmen haciz yapılamazsa bile banka durumu farkedip bu gelen havaleye bloke koyabilirmi. Gerçekten bu paraya çok ihtiyacı var. yapması gereken en sağlam yol nedir. Başka birinin üzerine gönderme imkanı şuan için yok ama eğer bu paraya bloke konma riski varsa başka birinin adınamı havale yaptıralım
Arkadaşlar bu konu ile ilgili bir sorum olacak. Söz konusu olan 2 yetim çocuk ve genç dul bir eş olunca bu konuda gayet hassasım ve bir bilgiye ihtiyacım var.
Daha önceki iletilerimden konuyu biliyorsunuz artık ölen öldü geride kalanlara bakma zamanı dedik yasal işlemler başlayacak yavaş yavaş. Daha reddi miras için başvuru yapılmadı ancak aile gerçekten çok sıkıntıda.
Rahmetlinin yurt dışında yaşayan bir akrabası varmış ve yardım amaçlı olarak
Eşine 300 euro gönderecekmiş telefonda bilgilerini istemiş. Muhtemelen pazartesi yollar ancak sorun şuki. Para yollayacağı bankaya rahmetlinin borcu var ve icralık. Gönderen kişi ise o banka bana yakın başkası uzak en münasibi bu banka diyor. Şimdi bu parayı eşinin adına gönderirse resmen haciz yapılamazsa bile banka durumu farkedip bu gelen havaleye bloke koyabilirmi. Gerçekten bu paraya çok ihtiyacı var. yapması gereken en sağlam yol nedir. Başka birinin üzerine gönderme imkanı şuan için yok ama eğer bu paraya bloke konma riski varsa başka birinin adınamı havale yaptıralım
başkasının adına yaptırın anında çeker banka.tecrubeyle sabittir..parayı 1 dakikada çeker
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ìóçûêà mailsco âîîäóøåâëÿåò ëşäåé íà ñîçäàíèå è ïğîÿâëåíèå ñåáÿ.
Akademide saat sorunu